Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Gradonačelnik Pljevalja ide 24 dana u zatvor * Zaposlio ministrovu kćerku i brata * Prodali stan bez našega znanja * Život neće stati zbog nenadležnog suda * Putinovi oligarsi na udaru * Izdaja Bregzita gurnuće London u krizu * Brzo, brže, kvalitetnije
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ALEKSANDAR PEJOVIĆ, MINISTAR EVROPSKIH POSLOVA:
Evropska unija možda nije efikasna kao Turska i nije možda toliko sposobna da zaista rješava brzo pitanja kao Rusija.

Vic Dana :)

Skupile se životinje u šumi da se takmiče u pričanju viceva. Prethodno se dogovore da ubiju onoga čijem se vicu ne budu svi smijali. Prva počne lisica. Ispriča vic i na kraju svi se smiju, osim mede, pa ubiju liju. Zatim dođe vuk. Ispriča vic, svi ćute, samo se meda smije. Pitaju ga ostali:
– Šta je, medo, što se smiješ?
Meda će:
– Ala je bio dobar onaj lijin!


Momak kaže djevojci:
– Ja bih tebe mogao da gledam čitavog dana.
– Što, je l` sam ti mnogo lijepa?
– Ma jok, nego si `slučaj za posmatranje`!

Kaže profesor studentu:
– Kolega, ne možete spavati na mom predavanju!
Student odgovori:
– Možda bih i mogao da ste malo tiši!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika U NASTAVKU SUĐENJA ZA DVOSTRUKO UBISTVO U BUDVI SASLUŠANA KĆERKA DRAGANA ZEČEVIĆA
Nije ih briga za smrt mog oca
Nije ih briga za smrt mog oca
U Vi­šem su­du u Pod­go­ri­ci ju­če je na­sta­vlje­no su­đe­nje op­tu­že­ni­ma za ubi­stvo Bu­dva­ni­na Đor­đa Bo­re­te i lje­ka­ra Dra­ga­na Ze­če­vi­ća.
Kćer­ka ubi­je­nog lje­ka­ra Ma­ja Ra­i­če­vić iz­ja­vi­la je pred su­di­jom Bi­lja­nom Usko­ko­vić da je iz me­di­ja sa­zna­la da joj je otac ubi­jen.Vid­no uz­ne­mi­re­na i po­tre­se­na, ona je ka­za­la da ima osje­ćaj da ni­ko­ga ni­je bri­ga za smrt nje­nog oca, ko­ji je slu­čaj­no na­stra­dao.
– Ubi­je­đe­na sam da moj otac ni­je lič­no po­zna­vao ni­jed­nog čo­vje­ka ko­ji ima ve­ze sa ovim sud­skim po­stup­kom. Dok­tor Dra­ga­na Ču­kić sa­op­šti­la nam je da je on po­go­đen sa šest pro­jek­ti­la i da je na­stu­pi­la tre­nut­na smrt. Ni­ko od nad­le­žnih ni­je kon­tak­ti­rao sa na­šom po­ro­di­com po­vo­dom is­tra­ge ko­ja je vo­đe­na zbog tog zlo­či­na. Ja sam ne­ko­li­ko pu­ta kon­tak­ti­ra­la sa cr­no­gor­skom po­li­ci­jom i osta­vi­la im kon­takt, ali in­for­ma­ci­je o ubi­stvu oca ni­sam do­bi­la – ka­za­la je Đor­đe­vi­će­va.
Na ju­če­ra­šnjem su­đe­nju is­ka­ze su da­li i su­pru­žni­ci Ta­nja i Dra­gan Ču­pić, ko­ji su se ka­za­li da su u bli­zi­ni ku­će u ko­joj ži­ve vi­dje­li dvo­ji­cu mu­ška­ra­ca i da su po­sum­nja­li da su u pi­ta­nju lo­po­vi. Na­knad­no su od po­li­ci­je sa­zna­li da se ra­di o lju­di­ma ko­ji su uklju­če­ni u li­kvi­da­ci­ju Bo­re­te i Ze­če­vi­ća.
– Bi­la je noć. Ču­la sam bu­ku i gla­so­ve. Muž mi je bio na po­slu, pa sam se uz­ne­mi­ri­la. Vi­dje­la sam dvo­ji­cu mu­škar­ca sa cr­nim ka­pu­lja­ča­ma i ki­šo­bra­ni­ma na na­šem po­sje­du. Ni­sam ču­la šta pri­ča­ju. Upa­li­la sam svje­tlo, a oni su se raz­bje­ža­li. Po­tom je do­šao moj muž, a oni su se ubr­zo vra­ti­li i sre­li su se s njim – is­pri­ča­la je Ču­pi­će­va.
Ona je ka­za­la da ne bi mo­gla da pre­po­zna te mom­ke, s ob­zi­rom na to da su bi­li za­kop­ča­ni, da je bi­la noć i da ni­su po­di­za­li po­gled ka njoj.
Njen su­prug Dra­gan po­tvr­dio je da ga je su­pru­ga po­zva­la jer je na nji­ho­vom po­sje­du uoči­la dvo­ji­cu sum­nji­vih mu­ška­ra­ca.
–Ka­da sam do­šao, sreo sam te mla­di­će i obra­tio im se ri­je­či­ma „šta to ra­diš tu”, a oni su ću­ta­li. Je­dan je po­tr­čao ka „Ava­li” dok je dru­gi kre­nuo ka me­ni. Uhva­tio se za po­jas. Ja sam imao pa­li­cu sa so­bom. Kad je vi­dio pa­li­cu, i on je po­čeo da bje­ži. Mi smo po­zva­li po­li­ci­ju, ko­ja je na ve­li­kom par­kin­gu pre­ko pu­ta ku­će pro­na­šla mo­tor, za ko­ji se is­po­sta­vi­lo da je ukra­den. Dva da­na po­tom, od po­li­ci­je smo sa­zna­li da je pro­na­đe­na i zo­lja – re­kao je Ču­pić.
On je ka­zao da ne bi mo­gao da pre­po­zna li­ko­ve mo­ma­ka ko­ji su se te ve­če­ri mo­ta­li oko nje­go­ve ku­će.
Spe­ci­jal­ni tu­ži­lac Sa­ša Ča­đe­no­vić su­du je pre­dao iz­vje­štaj vje­šta­če­nja o da­lji­ni pu­ca­nja ko­ji je sti­gao iz Fo­ren­zič­kog cen­tra. On je su­du do­sta­vio i iz­vje­štaj o GSR če­sti­ca­ma i pred­lo­žio da se sve to u da­ljem po­stup­ku iz­ve­de kao do­kaz.
Bo­re­ta i Ze­če­vić su ubi­je­ni 7. de­cem­bra 2016. go­di­ne is­pred lo­ka­la „Tro­fej” u Be­či­ći­ma. Za to ubi­stvo te­re­te se Vla­di­mir Šma­nja i Mi­ljan Bu­la­to­vić, ko­ji se na­la­ze u is­tra­žnom za­tvo­ru, i Va­si­li­je Ra­fa­i­lo­vić, Rat­ko Vu­šo­vić i Ivan Cic­mil, ko­ji­ma se su­di u od­su­stvu jer su u bjek­stvu.
VJ.D.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"