Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
76 abortusa jer su bile djevojčice * Šaranoviću pozlilo, sjednica prekinuta * Tužilaštvu sumnjive samo donacije DF-a * Sveštenici moraju da polažu crnogorski * 76 abortusa jer su bile djevojčice * Pogled kroz dvogled * Igre ispraznog
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Luiđ Škrelja:
– Politički život neće stati zbog nenadležnog suda i Gorana Đurovića.

Vic Dana :)

Šta se desi policajcu kada pojede komarca?
– Ima više mozga u stomaku, nego u glavi.

Zaustavi policajac vozača:
– Da li ste nešto popili?
– Popio sam jedan kapućino.
Policajac sumnjičavo vrti glavom i pita:
– A da nisu ipak bila dva-tri kapućina?

Saobraćajac u kontroli kaže Cigi vozaču kog je zaustavio:
– Ovo što Vi vozite ne može se nazvati automobilom!
Ciga mu odgovori:
–Da, znam, zato i nemam vozačku dozvolu!

– Halo, policija, moj komšija valja travu!
– A koliko je paketić?
– Hiljadarka.
– Skupo, ne kupuj od njega!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika ODBAČENA PRIJAVA PROTIV DVOJICE KAVČANA, NOVI BLAM TUŽILAŠTVA I POLICIJE
Od atentata do držanja municije
Pejović i Lađić Od atentata do držanja municije Odmah nakon hapšenja Lađića i Pejovića protiv njih je podnesena krivična prijava za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju. Ipak, poslije 10 mjeseci istrage, tužilaštvo nije uspjelo da prikupi dokaze koji potkrepljuju tu sumnju
Vi­še dr­žav­no tu­ži­la­štvo u Pod­go­ri­ci od­ba­ci­lo je kri­vič­nu pri­ja­vu pro­tiv Pod­go­ri­ča­na Pe­tra Pe­jo­vi­ća i Bla­ža La­đi­ća, ko­ji su bi­li osum­nji­če­ni da su po­ku­ša­li da ubi­ju oso­bu či­ji iden­ti­tet u is­tra­zi ni­je utvr­đen. Policija je sumnjala da je planiran atentat na jednog od vođa „škaljarskog klana”, Stevana Stamatovića.Pe­jo­vić je uhap­šen kra­jem fe­bru­a­ra pro­šle go­di­ne, ka­da je po­li­ci­ja u vo­zi­lu u ko­jem je bio pro­na­šla ve­ću ko­li­či­nu oruž­ja. S njim u vo­zi­lu bio je i La­đić, ko­ji je uspio da po­bjeg­ne, ali je ka­sni­je li­šen slo­bo­de.
Iz po­li­ci­je je od­mah na­kon to­ga sa­op­šte­no da je hap­še­njem Pe­jo­vi­ća i La­đi­ća spri­je­če­na li­kvi­da­ci­ja. Pro­tiv osum­nji­če­nih je pod­ne­se­na kri­vič­na pri­ja­va za kri­vič­no dje­lo ubi­stvo u po­ku­ša­ju. Ipak, na­kon de­set mje­se­ci is­tra­ge, tu­ži­la­štvo ni­je uspje­lo da pri­ku­pi do­ka­ze ko­ji pot­kre­plju­ju tu sum­nju, pa je od­ba­ci­lo kri­vič­nu pri­ja­vu pro­tiv La­đi­ća i Pe­jo­vi­ća za to kri­vič­no dje­lo. Utvrđeno je da su kod njih pronađena 23 metka i oružje zbog kojeg će odgovarati.
– U pred­me­tu ko­ji je for­mi­ran u Vi­šem dr­žav­nom tu­ži­la­štvu pro­tiv P.P. i B.L. zbog kri­vič­nog dje­la te­ško ubi­stvo u po­ku­ša­ju na šte­tu N.N. li­ca, rje­še­njem ovog tu­ži­la­štva od 6.12.2017. go­di­ne od­ba­če­na je kri­vič­na pri­ja­va pro­tiv na­ve­de­nih li­ca, dok su u od­no­su na ta li­ca zbog kri­vič­nih dje­la ne­do­zvo­lje­no dr­ža­nje oruž­ja i eks­plo­ziv­nih ma­te­ri­ja i fal­si­fi­ko­va­nje is­pra­va spi­si pred­me­ta do­sta­vlje­ni na nad­le­žnost Osnov­nom dr­žav­nom tu­ži­la­štvu u Pod­go­ri­ci – sa­op­šti­la je za „Dan” Le­pa Me­de­ni­ca, tu­ži­lac i port­pa­rol Vi­šeg dr­žav­nog tu­ži­la­štva u Pod­go­ri­ci.
La­đić i Pe­jo­vić uhap­še­ni su u fe­bru­a­ru pro­šle go­di­ne.
-Slu­žbe­ni­ci Cen­tra bez­bjed­no­sti Pod­go­ri­ca spri­je­či­li su te­ško ubi­stvo. Slo­bo­de je li­še­no jed­no li­ce, dok dru­go, či­ji nam je iden­ti­tet po­znat, po­li­ci­ja po­tra­žu­je. Od­u­ze­ta su dva ko­ma­da va­tre­nog oruž­ja sa ukup­no 23 met­ka – jed­no auto­mat­sko oruž­je sa met­kom u ci­je­vi i pri­gu­ši­va­čem i je­dan pi­štolj, kao i još 22 ko­ma­da mu­ni­ci­je – sa­op­šte­no je iz Upra­ve po­li­ci­je na­kon hap­še­nja Pe­jo­vi­ća.
M.V.P.


Pro­na­đen „škor­pi­on”

To­kom de­talj­nog pre­gle­da vo­zi­la ko­jim je upra­vljao Pe­jo­vić, po­li­cij­ski slu­žbe­ni­ci su pro­na­šli auto­mat­ski pi­štolj „škor­pi­on” sa pri­gu­ši­va­čem, ka­li­bra 7,65 mi­li­me­ta­ra, sa 16 me­ta­ka, od ko­jih je je­dan bio u ci­je­vi, i pi­štolj „CZ” ka­li­bra 7,65 mi­li­me­ta­ra sa se­dam me­ta­ka u okvi­ru.
La­đić i Pe­jo­vić su u ju­nu pro­šle go­di­ne sa Osnov­nim dr­žav­nim tu­ži­la­štvom u Pod­go­ri­ci sklo­pi­li spo­ra­zu­me o pri­zna­nju kri­vi­ce ko­jim su pri­zna­li da su ne­do­zvo­lje­no dr­ža­li oruž­je. Pe­jo­vić je se sa tu­ži­o­cem do­go­vo­rio da ro­bi­ja 13 mje­se­ci, a nje­gov drug La­đić šest mje­se­ci.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"