Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
76 abortusa jer su bile djevojčice * Šaranoviću pozlilo, sjednica prekinuta * Tužilaštvu sumnjive samo donacije DF-a * Sveštenici moraju da polažu crnogorski * 76 abortusa jer su bile djevojčice * Pogled kroz dvogled * Igre ispraznog
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Luiđ Škrelja:
– Politički život neće stati zbog nenadležnog suda i Gorana Đurovića.

Vic Dana :)

Šta se desi policajcu kada pojede komarca?
– Ima više mozga u stomaku, nego u glavi.

Zaustavi policajac vozača:
– Da li ste nešto popili?
– Popio sam jedan kapućino.
Policajac sumnjičavo vrti glavom i pita:
– A da nisu ipak bila dva-tri kapućina?

Saobraćajac u kontroli kaže Cigi vozaču kog je zaustavio:
– Ovo što Vi vozite ne može se nazvati automobilom!
Ciga mu odgovori:
–Da, znam, zato i nemam vozačku dozvolu!

– Halo, policija, moj komšija valja travu!
– A koliko je paketić?
– Hiljadarka.
– Skupo, ne kupuj od njega!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika ZORAN ULAMA SVJEDOČIO NA SUĐENJU OPTUŽENIMA ZA UBISTVO NEMANJE MEDINA
Tvrdi da je njegov bratanić nevin
Tvrdi da je njegov bratanić nevin
Du­go­go­di­šnji vi­so­ki po­li­cij­ski funk­ci­o­ner Zo­ran Ula­ma ju­če je pred vi­je­ćem pod­go­rič­kog Vi­šeg su­da svje­do­čio u po­stup­ku pro­tiv nje­go­vog bra­ta­ni­ća Vla­di­mi­ra Ula­me i Dar­ka Mi­jo­vi­ća, ko­ji se te­re­te za ubi­stvo Ne­ma­nje Me­di­na.
To­kom su­đe­nja je je­dan broj sa­slu­ša­nih svje­do­ka po­me­nuo ime Zo­ra­na Ula­ma kao čo­vje­ka ko­ji je po­ma­gao Vla­di­mi­ru kad god je imao pro­ble­ma sa za­ko­nom. Vi­še svje­do­ka je ka­za­lo da se Vla­di­mir svu­da hva­lio da mu ni­ko u Cr­noj Go­ri ne mo­že ni­šta „dok ima stri­ka Zo­ki­ja”.
Zo­ran Ula­ma je ka­zao da je bio ljut na bra­ta­ni­ća Vla­di­mi­ra jer je po­li­ci­ja kod nje­ga pro­na­šla pi­štolj.
– Ipak, mi­slim da je to do­bro di­je­te i da će us­pje­ti da do­ka­že svo­ju ne­vi­nost u ovom po­stup­ku – ka­zao je Ula­ma.
Op­tu­že­nog Mi­jo­vi­ća, ka­ko ka­že, po­zna­je kao Vla­do­vog dru­ga i vi­dio ga je dva-tri pu­ta u ži­vo­tu.
On tvr­di da svom bra­ta­ni­ću ni­ka­da ni­je po­mo­gao u smi­slu ko­ji su po­me­nu­li svje­do­ci.
– Ko­li­ko znam, on i ni­je imao pro­ble­ma sa za­ko­nom iz­u­zev ta­da ka­da mu je po­li­ci­ja pro­na­šla pi­štolj. Ja za ovih go­di­nu i po ni­sam išao ni da ga vi­dim. Znam da je ovo bio pr­vi put da Vla­do ima ova­kvih pro­ble­ma. Ni­ka­da mu u tom smi­slu ni­šta ni­sam po­mo­gao. Od te si­tu­a­ci­je sa pi­što­ljem smo se sa­mo još jed­nom vi­dje­li – re­kao je Ula­ma.
Ka­ko je do­dao, Vla­di­mi­rov otac Ne­nad Ula­ma ga je za­mo­lio da po­mog­ne ka­ko bi pro­na­šli ne­sta­log Me­di­na.
– Tog da­na ka­da je Ne­ma­nja ne­stao zva­la me je nje­go­va maj­ka, ko­ja mi je ka­za­la da se ču­la sa Vla­di­mi­rom i da je on ne­što sla­gao. Ja sam ta­da zvao CB Pod­go­ri­ca da vi­dim je li bi­la ne­ka sa­o­bra­ćaj­ka ili ne­što slič­no –ka­zao je Ula­ma.
On ni­je mo­gao da se sje­ti gdje je bio 11. ju­la 2016. go­di­ne i da li je tog da­na bo­ra­vio u Bu­dvi.
Ula­mim ro­đe­ni brat Mi­ha­i­lo is­ko­ri­stio je za­kon­sko pra­vo i od­bio da svje­do­či.
O po­znan­stvu sa Mi­jo­vi­ćem i Ula­mom, te o even­tu­al­nim sa­zna­nji­ma o ubi­stvu i ne­stan­ku Ne­ma­nje Me­di­na, svje­do­či­li su i Ro­sa Mi­jač, Al­bert Goj­čar, Ana La­kić, Mu­ha­med Ko­zi­ca, Ri­fo Ko­zi­ca i Ar­den Be­ri­ša. Oni su se uglav­nom iz­ja­šnja­va­li o po­znan­stvu sa Ar­di­ja­nom Ka­stra­ti­jem, ko­ji se sum­nji­či da je or­ga­ni­zo­vao ot­mi­cu Ne­ma­nje Me­di­na. Svi oni su re­kli da ni­su po­zna­va­li Me­di­na i da im ni­šta o nje­go­vom ne­stan­ku ni­je po­zna­to.
Mu­ha­med Ko­zi­ca ko­ji je ina­če, ka­ko je re­če­no, od­bio po­li­graf­sko is­pi­ti­va­nje u po­li­ci­ji, ka­zao da je sa Dar­kom Mi­jo­vi­ćem učio, a da Ula­mu zna sa­mo pre­ko Mi­jo­vi­ća. Ka­ko je po­ja­snio, sa Mi­jo­vi­ćem se du­go na­kon sred­nje ško­le ni­je vi­dio, da bi se po­tom u mar­tu 2016. go­di­ne sre­li u Del­ti, na­kon če­ga su po­pi­li pi­će i vi­dje­li se još ne­ko­li­ko pu­ta. On je naj­pri­je ka­zao da su se sva­ki put vi­đa­li u Pod­go­ri­ci, ali je ne­du­go po­tom re­kao da su se to­kom lje­ta sre­li u Pe­trov­cu i na Adi Bo­ja­ni. Po­tom su se, ka­ko je do­dao, sre­li u bar­skom SUP-u ka­da je Mi­jo­vić pri­ve­den.
VJ.D.


Ubi­stvo na pod­mu­kao na­čin i s umi­šlja­jem

Vla­di­mir Ula­ma i Dar­ko Mi­jo­vić te­re­te se da su na pod­mu­kao na­čin i sa umi­šlja­jem ubi­li Ne­ma­nju Me­di­na.
– Oni su 8. ju­la 2016. go­di­ne na­ma­mi­li Ne­ma­nju Me­di­na da do­đe u Vir­pa­zar. Za­tim su ga u ge­pe­ku nje­go­vog auto­mo­bi­la „me­gan” od­ve­zli na ne­po­zna­to mje­sto i ubi­li ga – pi­še u op­tu­žni­ci.
Op­tu­žnim ak­tom je ob­u­hva­ćen i Bog­dan Mi­lić, ko­ji se sum­nji­či za kri­vič­no dje­lo po­moć uči­ni­o­cu po­sli­je iz­vr­še­nog kri­vič­nog dje­la. Pod lu­pom is­tra­ži­te­lja je i al­ban­ski dr­ža­vlja­nin Ar­di­jan Ka­stra­ti, ko­ji se te­re­ti da je or­ga­ni­zo­vao ot­mi­cu Ne­ma­nje Me­di­na.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"