Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
* * * * * *
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 16-10-2014

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Vraća se Perica kući i kaže mami:
- Mama, dobio sam pet iz srpski!
- A majka ga upita:
- Na šta sine?
- Na padeži.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2018-04-14 PROŠIRENA ISTRAGA O EKSPLOZIVNOJ NAPRAVI KOJA JE PRONAĐENA U VOZILU MILOŠA VIDMARA I MILOŠA RADOVIĆA
Izdat nalog za privođenje Vujotića
Deaktivacija bombe u Zagoriču Izdat nalog za privođenje Vujotića
Predmet o eksplozivnoj napravi koja je sredinom decembra prošle godine pronađena u vozilu u kojem su bili Pod­go­ri­ča­ni Mi­loš Vid­mar (26) i Mi­loš Ra­do­vić (28) ustupljen je Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. Tužilac Ana Radović donijela je rješenje kojim je istraga, pored Vidmara i Radovića, proširena na Nikolu Vujotića iz Podgorice, koji se takođe tereti za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. On je osumnjičen jer je na eksplozivnoj napravi koja je bila u vozilu Vidmara i Radović pronađen njegov DNK trag. Tužilac Ana Radović je izdala nalog da se Vujotić prinudno dovede na saslušanje koje je zakazano za 19. april.
Vujotić je brat Milana Vujotića, čiji je skupocjeni automobil raznesen u bombaškom napadu koji je, prema sumnjama istražitelja, organizovan u sklopu rata kotorskih kriminalnih klanova.
U međuvremenu, Vrhovni sud je donio odluku da se Vidmaru pritvor produžo za još mjesec dana. U odluci suda navedeno je da istraga u ovom slučaju još nije završena i da je potrebno da tužilac sasluša još jednog svjedoka, kao i osumnjičenog Vujotića. Zbog toga, prema ocjeni sudija, postoji strah da bi Vidmar mogao da utiče na njih ukoliko se nađe na slobodi.
Vid­mar i Ra­do­vić su uhap­še­ni ka­da je po­li­ci­ja u „gol­fu” u ko­jem su bi­li pro­na­šla im­pro­vi­zo­va­nu eks­plo­ziv­nu na­pra­vu ve­li­ke ra­zor­ne mo­ći. Iako se sum­nja­lo da su uhap­še­ni mla­di­ći tre­ba­li da uče­stvu­ju u bom­ba­škom na­pa­du na ne­ku oso­bu, tu­ži­la­štvo ni­je pri­ku­pi­lo do­ka­ze za to.
Vid­mar i Ra­do­vić sa­slu­ša­ni su u Vi­šem dr­žav­nom tu­ži­la­štvu u Pod­go­ri­ci. Vid­mar, ko­ji je pri­li­kom pro­na­la­že­nja bom­be bio za vo­la­nom „gol­fa”, is­pri­čao je tu­ži­o­cu da je bom­ba bi­la po­sta­vlje­na is­pod nje­go­vog vo­zi­la. On je tvr­dio da ni­ko­ga ni­je htio da li­kvi­di­ra, već da je on bio me­ta ne­či­jeg na­pa­da. Vid­mar je ka­zao da ni­je ni znao da je eks­plo­ziv­na na­pra­va bi­la po­sta­vlje­na is­pod nje­go­vog sje­di­šta i da je si­gu­ran da je ne­ko že­lio nje­ga da li­kvi­di­ra. Ka­te­go­rič­no je tvr­dio i da ni­je pri­pad­nik bi­lo ko­jeg kla­na. On je tu­ži­o­cu re­kao da je bom­ba bi­la za­li­je­plje­na mag­ne­tom i tra­kom is­pod nje­go­vog sje­di­šta. Ka­da ih je po­li­ci­ja za­u­sta­vi­la, ne zna­ju­ći šta je za­li­je­plje­no is­pod nje­go­vog sje­di­šta, on je po­ku­šao da to od­li­je­pi, a na kra­ju se is­po­sta­vi­lo da je to im­pro­vi­zo­va­na bom­ba.M.V.P.
  • Hronika
    Ranije - Hronika

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"