Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Uzalud smjena, svi su vidjeli da je car go * Ubijen iz mitraljeza nakon poziva iz zatvora * Dva hotela pod hipotekom za 11 miliona * Minus u budžetu 250 miliona * Uzalud smjena, svi su vidjeli da je car go * Treći svjetski rat bio bi kraj civilizacije * Glasajte za Dražena Bakovića i Petra Bulatovića
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 08-06-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Branka Bošnjak, poslanik Demokratskog fronta:
Ko god da je lider u opoziciji, svi smo gubitnici ako je DPS na vlasti.

Vic Dana :)

Šta kaže pljačkaš kad uđe u banku?
●Daj pare ili pucam.
A šta kaže fudbaler kad uđe u banku?
●Daj pare ili ne pucam!
Ulijeće policajac u svoju stanicu i sav radostan viče:
●Ljudi, pronašao sam struku ljudi koji su gluplji od nas, policajaca!
●Ko su ti? pitaju ga kolege.
●Željezničari, odgovara ushićeni policajac.
●Kako to da su oni gluplji od nas, pitaju ga kolege.
●Lijepo. Dođem ti ja jutros na željezničku stanicu i pitam jednog željezničara da mi kaže kad ima voz za Lapovo. On mi odgovara u pet i pet. Glupak, ne umije ni da sabira. mogao je odmah da mi kaže u deset.
Imala Fata šestoro djece i svako se dijete zvalo Mujo. Pitaju Fatu:
●Kako ih raspoznaješ?
●Lako, po prezimenima.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika DETALJI IZ ISTRAGE O LIKVIDACIJI DALIBORA ĐURIĆA
Ubijen iz mitraljeza nakon poziva iz zatvora
U zapaljenom autu pronađeni ostaci oružja Ubijen iz mitraljeza nakon poziva iz zatvora
Ubica Dalibora Đurića imao je pomoćnika u spuškom zatvoru koji mu je javio kada je taj Kotoranin izašao iz ćelije u šetnju. Istražitelji i dalje tragaju za egzekutorom i naručiocem te likvidacije. U toj istrazi stiglo im je više nalaza vještaka, a jedan od njih pokazuje da je sa broja koji je korišćen u krugu zatvora stigla dojava o Đurićevom kretanju. Ipak, još nije poznato ko je vlasnik tog broja. Zbog toga su izdati novi nalozi za preciznija vještačenja.
Takođe, sklapajući mozaik likvidacije u spuškom zatvoru, dostavljen je nalaz kojim je utvrđeno da je Đurić likvidiran mitraljezom sa optičkim nišanom, a ne snajperom, kako se spekulisalo na početku istrage.
Nadležni istražni organi izdali su naredbu da se kontroliše više lica iz zatvora kako bi se utvrdilo da li je neko od njih nadgledao Đurića i imao komunikaciju sa licima koja su organizovala likvidaciju tog Kotoranina.
Istražitelji su dosad uspjeli da otkriju samo lica koja su, kako se sumnja, pomagala Đurićevom ubici i njegovom pomagaču da prikriju tragove. Zbog toga su se na optuženičkoj klupi Višeg suda u Podgorici našli Dejan Pavićević i Miloš Trbo.
Đurić, koji je, prema podacima policije, bio visokopozicionirani član „škaljarskog klana”, ubijen je u septembru 2016. godine u krugu spuškog zatvora. Smrtonosni hici u njega ispaljeni su oko 18.30, po­vre­da­ma je pod­le­gao na pu­tu ka Kli­nič­kom cen­tru. Đu­rić je bio u po­lu­o­tvo­re­nom odje­lje­nju i sje­dio je is­pred jed­nog od pa­vi­ljo­na kada ga je snaj­per­ski hi­tac, ispaljen sa obližnjeg brda, po­go­dio u gru­di. Pri­tr­ča­li su mu stra­ža­ri i još ne­ki za­tvo­re­ni­ci ko­ji su bi­li u kru­gu. U tom mo­men­tu je da­vao zna­ke ži­vo­ta, ali je bio u ne­svje­snom sta­nju. Od­mah je pre­ba­čen u Kli­nič­ki cen­tar, ali je na pu­tu ka bol­ni­ci iz­dah­nuo.
Sum­nja se da je ubi­ca da­ni­ma „sni­mao” ka­da Đu­rić, koji je bio bli­ski sa­rad­nik še­fa „ška­ljar­skog kla­na” Jo­va­na Vu­ko­ti­ća, iz­la­zi u šet­nju u za­tvor­skom krugu i če­kao je po­go­dan mo­me­nat da is­pa­li smr­to­no­sni hi­tac.
Tr­bo i Pa­vi­će­vić se te­re­te da su dio or­ga­ni­zo­va­ne kri­mi­nal­ne gru­pe ko­ja je for­mi­ra­na u ma­ju pro­šle go­di­ne. Osim ubi­stva Đu­ri­ća, ta kri­mi­nal­na gru­pa je pla­ni­ra­la i iz­vr­še­nje dru­gih kri­vič­nih dje­la kao što su šverc dro­ge i ne­do­zvo­lje­no dr­ža­nje oruž­ja i eks­plo­ziv­nih ma­te­ri­ja.
– Po iz­vr­še­nju ubi­stva Da­li­bo­ra Đu­ri­ća i do­bi­ja­nju oba­vje­šte­nja o to­me, Pa­vi­će­vić i Tr­bo su se od­ve­zli do na­se­lja Ro­ga­mi, gdje su za­pa­li­li vo­zi­lo „ško­da ok­ta­vi­ja” ita­li­jan­skih re­gi­star­skih ozna­ka, u ko­jem je bi­la osta­vlje­na pu­ška ko­jom je, ka­ko se sum­nja, iz­vr­še­no ubi­stvo Đu­ri­ća, kao i dru­ga opre­ma ko­ja je slu­ži­la za iz­vr­še­nje kri­vič­nog dje­la, ka­ko bi na taj na­čin uni­šti­li do­ka­ze i tra­go­ve i omo­gu­ći­li iz­vr­ši­o­cu da po­bjeg­ne. Pro­vje­ra­ma ko­je su slu­žbe­ni­ci Upra­ve po­li­ci­je po­tom ini­ci­ra­li pu­tem me­đu­na­rod­ne po­li­cij­ske sa­rad­nje do­šlo se do sa­zna­nja da je vo­zi­lo „ško­da ok­ta­vi­ja” otu­đe­no u Bo­sni i Her­ce­go­vi­ni i da su re­gi­star­ske ozna­ke ko­je su se na­la­zi­le na tom vo­zi­lu otu­đe­ne u Ita­li­ji. Po do­bi­ja­nju kva­li­tet­nih ope­ra­tiv­nih po­da­ta­ka o po­ve­za­no­sti sa iz­vr­še­njem te­škog ubi­stva Da­li­bo­ra Đu­ri­ća, slu­žbe­ni­ci CB Nik­šić su 23. sep­tem­bra, oko dva ča­sa iza po­no­ći, na pu­tu Gla­va Ze­te – Bo­ge­ti­ći za­u­sta­vi­li put­nič­ko vo­zi­lo „golf 4” bu­dvan­skih re­gi­star­skih ozna­ka, ko­jim je upra­vljao Pa­vi­će­vić, dok se na mje­stu su­vo­za­ča na­la­zio Tr­bo. Njih dvo­ji­ca su pri­li­kom kon­tro­le iza­šli iz vo­zi­la i po­ku­ša­li da po­bjeg­nu, ali ih je po­li­ci­ja spri­je­či­la u to­me – sa­op­šte­no je iz po­li­ci­je na­kon hap­še­nja dvo­ji­ce Ko­to­ra­na.
M.V.P.

Brinuo o bezbjednosti

Đurić je nekoliko mjeseci prije ubistva vodio računa o bezbjednosti. Samo u rijetkim situacijama izlazio je vani, a izbjegavao je i izlaganje ka otvorenom prostoru oko zatvora. Takođe, kako su ranije navodili mediji, pažljivo je birao i ljude sa kojima je kontaktirao u zatvoru.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"