Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
* * * * * *
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 16-10-2014

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Vraća se Perica kući i kaže mami:
- Mama, dobio sam pet iz srpski!
- A majka ga upita:
- Na šta sine?
- Na padeži.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2018-07-09 POLICIJA NA PUTU DA RASVIJETLI LIKVIDACIJU KUMA MARIJA MILOŠEVIĆA
Nikšićku grupu terete za ubistvo Sekulovića
Mjesto ubistva Sekulovića Nikšićku grupu terete za ubistvo Sekulovića
Kriminalnu grupu iz Nikšića i Albanije, koja je lišena slobode na osnovu iskaza svjedoka saradnika, Specijalno tužilaštvo povezuje i sa ubistvom Podgoričanina Đorđija Sekulovića. U toku su provjere i prikupljanje materijalnih dokaza protiv ove grupe, a postoji mogućnost da će doći do proširenja istrage na još nekoliko osoba.
Napad na Sekulovića se desio u no­ći iz­me­đu 18. i 19. ja­nu­a­ra 2017. go­di­ne, oko po­no­ći. U vo­zi­lu „re­no me­gan”, be­ran­skih re­gi­star­skih ozna­ka, ko­je je bi­lo par­ki­ra­no na Bu­le­va­ru re­vo­lu­ci­je u Pod­go­ri­ci do­šlo je do eks­plo­zi­je. U automobilu su se na­la­zi­li Se­ku­lo­vić i Jelena Ko­ra­ć, ko­ji su za­do­bi­li te­ške tje­le­sne po­vre­de. Tran­spor­to­va­ni su u Kli­nič­ki cen­tar Cr­ne Go­re, gdje im je pru­že­na me­di­cin­ska po­moć i obo­je su na­kon to­ga smje­šte­ni na Odje­lje­nje in­ten­ziv­ne nje­ge. Se­ku­lo­vić je preminuo uju­tro, oko 9 ča­so­va i 20 mi­nu­ta, dok je Ko­ra­će­va bila ži­vot­no ugro­že­na.
Se­ku­lo­vić i Ko­ra­će­va su oko po­no­ći ušli u auto­mo­bil ko­ji se nalazio na par­kin­gu. U mo­men­tu ka­da je Se­ku­lo­vić po­ku­šao da star­tu­je mo­tor vo­zi­la, do­šlo je do detonacije. On je od si­li­ne eks­plo­zi­je iz­le­tio iz auta, dok su dje­voj­ku va­tro­ga­sci iz­vu­kli iz vo­zi­la, koje je pot­pu­no uni­šte­no, a šo­fer­šajb­na je od si­li­ne detonacije od­le­tje­la vi­še de­se­ti­na me­ta­ra.
Ubistvo do danas nije rasvijetljeno, a tužilaštvo sada ima indicije da je u ovaj zločin umiješana upravo nikšićka grupa koju terete za veći broj ubistava.
Na osnovu operativnih podataka sa terena, policija je nedavno uhapsila Nikšićane Dejana Vujovića i Stefana Perovića i Zlatka Matanovića iz Albanije. Potom su uslijedila hapšenja Ranka Radulovića, njegovog sina Željka i bratanića Stefana (22), Luke Radulovića (24), Ratka Martinovića (38), Darka Vickovića (38), Nikole Mandića (20) i državljana Bosne i Hercegovine Nenada Lubure (52) i Radoja Preradovića (54). Poslednji je uhapšen Radulovićev saradnik Radoš Petrušić. Naredbom je obuhvaćen i odbjegli Nikola Mršić, koji je optužen da je direktni izvršilac ubistva Gorana Lenca.
Vujović je odlučio da sarađuje sa tužilaštvom, pa se počelo odmotovati klupko.
Upravo na osnovu njegovog iskaza Vukotić se našao na spisku kao glavnoosumnjičeni. Tužilaštvo u naredbi tvrdi da su postojale tri kriminalne grupe. Jedna je formirana u Kotoru i predvodio je Vukotić. Druga je iz Nikšića, a njome je rukovodio Radulović, dok je treća iz Albanije i organizovao je Erogen Brajović.
Policija provjerava i da li oni imaju veze sa porukom koja je nakon ubistva ostavljena na saj­tu fir­me „Po­trč­ko.me” Pod­go­ri­ča­nina Đor­đa Se­ku­lo­vića. Tada je neko ostavio mi­ste­ri­o­znu po­ru­ku: „Si­len­ce is gold”, što zna­či – ću­ta­nje je zla­to. Po­li­ci­ja pro­vje­ra­va ko­ je ovu po­ru­ku napisao, a sumnja se da je sajt njegove firme hakovan i da bi ovo mogao biti trag do ubica. Na saj­tu fir­me ne­ma ni­ka­kvih po­da­ta­ka, osim ove po­ru­ke. Se­ku­lo­vić je bio bli­zak sa Pod­go­ri­ča­ni­nom Ma­ri­jom Mi­lo­še­vi­ćem. In­spek­to­ri vje­ru­ju da je upra­vo ve­za Se­ku­lo­vi­ća i Mi­lo­še­vi­ća, ko­ji je u bjek­stvu, mo­gu­ći mo­tiv su­ro­ve li­kvi­da­ci­je.M.D.


Osumnjičeni za više likvidacija

Na teret im se stavlja više krivičnih djela – teška ubistva, pokušaji i podstrekavanja na ubistva, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zelenaštvo. Tužilaštvo je došlo do materijalnih dokaza da je ova grupa učestvovala u ubistvu Lenca i pokušaju ubistva Jugoslava Lambulića.
  • Hronika
    Ranije - Hronika

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"