Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Zaplijenio zemlju Šaranoviću, pa gradi hotel od 12 spratova * O državnom trošku poslao svastiku u Atinu * Prinudna uprava ako se ne dogovore do 21. jula * Kozmetičke izmjene ne povećavaju nezavisnost * Politički zemljotres u Britaniji * Braća Bitići * Mamin sin
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-07-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILO ĐUKANOVIĆ, PREDSJEDNIK CRNE GORE :
Evropa mora prepoznati da je Crna Gora daleko ispred na putu pregovaranja o prijemu, ali i mi moramo ispuniti zadatke u našoj kući.

Vic Dana :)

Sjedi Mujo u kafani s jaranima i žali se kako nema sreće u životu, al‘ zato njegova Fata ima i preko glave, pa ga Haso upita da objasni.
Mujo otpije gutljaj piva pa se požali:
- A vid‘ ‚vako... moja ti Fata pred Novu godinu nađe na putu zlatan prsten, a odma‘ drugi dan i lančić! A na samu Novu god‘nu našla bundu od krzna!
Haso zaklima glavom i upita:
- Pa dobro, jarane, je‘s ti nešto naš‘o?
Mujo zavrti glavom:
- Pa o tom ti i pričam, jarane... ja sam naš‘o samo jedne muške gaće u krevetu, a i te su mi bile prevel‘ke!
- Kako Japanac drži dijetu?
- Jede jednim štapićem!
Gugl je žensko sto posto!
Čim ima odgovor na sve.
Zašto plavuša stavlja iphone na pod?
- Da dobije iPod.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika OBRT U ISTRAZI PROTIV JELENE JOVOVIĆ I NERMINA ŠIŠIĆA OPTUŽENIH ZA UBISTVO PETNAESTOMJESEČNOG DJETETA
Majka ga stezala za vrat i tukla pesnicama
Šišić i Jovovićeva Majka ga stezala za vrat i tukla pesnicama Dana 4.2.2018. djetetu su, u kući, zajednički zadali najmanje 15 udaraca pesnicama u predjelu glave, nanoseći mu teške i po život opasne tjelesne povrede.  Zbog tih povreda dijete je preminulo 5.2.2018. oko 5 časova, saopšteno je iz tužilaštva
Tokom vještačenja u predmetu za ubistvo petnaestomjesečnog djeteta utvrđeno je da je u zlostavljanju učestvovala i majka Jelena Jovović. Iz tužilaštva je saopšteno da su Nermin Šišić i Jelena Jovović zajednički lišili života dijete koje su prethodno zlostavljali u periodu između novembra 2017. godine i 4.2.2018. godine. To su učinili tako što su dijete u više navrata stezali u predjelu vrata i ušnih školjki i udarali ga u predjelu glave i lica, da bi u kući, 4.2.2018. godine djetetu zajednički zadali najmanje 15 udaraca pesnicama u predjelu glave, nanoseći mu teške i po život opasne tjelesne povrede. Zbog tih povreda dijete je preminulo 5.2.2018. godine oko 5 časova.
​Šišić je optužen za teško ubistvo, a Jovovićeva za teško ubistvo u saizvršilaštvu.
Viši državni tužilac Zoran Vučinić kazao je prilikom provjere optužnice pred vijećem Višeg suda da dokazi prikupljeni u fazi istrage potvrđuju osnovanu sumnju da su okrivljeni počinili djelo koje im se stavlja na teret.
Njihovi branioci ostavili su optužnicu sudu na ocjenu, a kako su kazali, o dokazima će se izjašnjavati na glavnom pretresu. Ni Šišić ni Jovovićeva nisu imali ništa da dodaju povodom optužnice. Viši sud je prije nekoliko dana potvrdio optužnicu protiv okrivljenih.
– ​Po­sto­je osno­vi sum­nje da su Šišić i Jovovićeva iz­vr­ši­li kri­vič­na dje­la ko­ja im se sta­vljaju na te­ret tako ­što je Šišić u du­žem pe­ri­o­du fi­zič­ki zlo­sta­vljao petnaestomjesečno di­je­te, te da je ona tom pri­li­kom za­ne­ma­ri­la svo­je za­ko­nom pro­pi­sa­ne po­ro­dič­ne oba­ve­ze, usled če­ga je di­je­te za­do­bi­lo te­ške tje­le­sne po­vre­de opa­sne po ži­vot, od ko­jih je 5.2.2018. go­di­ne pre­mi­nu­lo na odje­ljenju Dje­či­je bol­ni­ce KCCG. Osum­njičeni par je kritičnog dana po­zvao Hit­nu po­moć, ko­joj su pri­ja­vi­li da je be­ba u te­škom stanju. Lje­ka­ri su od­mah po­stu­pi­li po pri­ja­vi i be­bu su do­ve­zli u Dje­či­ju bo­lni­cu. Ma­li­šan je do­ve­den bez zna­ko­va ži­vo­ta, ali je re­a­ni­ma­ci­ja uspje­la. Od­mah na­kon to­ga je smje­šten na Odje­ljenje in­ten­ziv­ne nje­ge. Ipak, sjutradan je pod­le­gao po­vre­da­ma od bru­tal­nog pre­bi­ja­nja od strane očuha – navodi se u optužnici.
Lje­ka­ri su od­mah po­zva­li po­li­ci­ju, ko­ju su oba­vi­je­sti­li da po­vre­de be­be uka­zu­ju na čvr­stu sumnju da je zlo­sta­vlja­na. Po­li­ci­ja je od­mah pri­ve­la Šišića i Jovovićevu, ko­ji su od­bi­ja­li kri­vi­cu, ali je vi­še­ča­sov­no sa­slu­ša­nje i pre­do­ča­vanje do­ka­za ipak di­je­lom na­ve­lo osum­njičene da pro­go­vo­re o stra­vič­nom do­ga­đa­ju.
Poslije hap­še­nja, Jovovićeva je tu­ži­o­cu pri­zna­la da je njen ne­vjen­ča­ni su­prug mje­se­ci­ma sko­ro sva­ko­dnev­no tu­kao nje­nog si­na i opi­sa­la do­ga­đaj iz ja­nu­a­ra ka­da su dje­ča­ku na­ni­je­te ta­kve po­vre­de zbog ko­jih su mu po­moć uka­za­li lje­ka­ri Dje­či­je bol­ni­ce. Jo­vo­vi­će­va je tu­ži­o­cu ispričala da je na gla­vi dje­te­ta vi­dje­la po­vre­de, ali joj je Ši­šić ka­zao da se dječak uda­ri­o u par­ket. Kako je izjavila na saslušanju, Ši­ši­ću je ta­da re­kla da to ni­je od pa­da, već da je on uda­rio di­je­te. U međuvremenu, i ona je optužena za isto krivično djelo.
Tu­ži­la­štvo pro­vje­ra­va i da li u po­stup­ci­ma lje­ka­ra, ko­ji taj slu­čaj ni­je­su pri­ja­vi­li po­li­ci­ji, ima ele­me­na­ta ne­kog kri­vič­nog dje­la za ko­je se go­ni po slu­žbe­noj du­žno­sti. Iz Kli­nič­kog cen­tra je ra­ni­je sa­op­šte­no da je dje­čak ta­da ade­kvat­no zbri­nut, kao i da lje­ka­ri pu­tem pre­gle­da ni­su mo­gli za­klju­či­ti da je u pi­tanju na­silje.
Osum­njičeni Ši­šić je sa­mo ne­ko­li­ko da­na na­kon tog do­ga­đa­ja po­no­vo po­čeo da tu­če dje­ča­ka, koji je preminuo 5. fe­bru­a­ra od po­sle­di­ca svakodnevnog batinanja.​VJ.D.


Krivicu prebacivala na supruga

Jo­vo­vi­će­va je tu­ži­o­cu is­pri­ča­la da je Ši­šić kod nje sta­navao od sep­tem­bra pro­šle go­di­ne, a da je nje­nog si­na po­čeo da mal­tre­ti­ra u no­vem­bru. Opi­sa­la je i šta se de­ša­va­lo u ne­djelju pri­je ne­go što je di­je­te ho­spi­ta­li­zo­va­no s te­škim po­vre­da­ma. Ispričala je da se dje­čak pro­bu­dio oko 10 sa­ti i da je pri­mi­je­ti­la da je po­span i ma­lak­sao. Oko 12 sa­ti po­šli su na br­do Lju­bo­vić, gdje ga je Ši­šić iz­va­dio iz ko­li­ca jer je htio da di­je­te ho­da. Ka­ko dje­čak zbog ma­lak­sa­lo­sti to ni­je mo­gao, Ši­šić ga je sta­vio na će­be, a po­tom ga uda­rio otvo­re­nom ša­kom u pred­je­lu usta. Na­kon to­ga, kako je ispričala, di­je­te je pot­pu­no ma­lak­sa­lo, pa je Ši­šić po­zvao Hit­nu po­moć. Po do­la­sku Hit­ne po­mo­ći, Ši­šić je oti­šao sa dje­ča­kom, dok je ona oti­šla kod kom­ši­ni­ce, ko­joj je re­kla da joj sin ni­je do­bro, da ne da­je zna­ko­ve ži­vo­ta, pa je za­tim s njom oti­šla do Dje­či­je bol­ni­ce.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"