Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
ANB prati 60 džihadista * Spriječiti Aca i A2A da opljačkaju EPCG * Za stanove prevario 200 Tuzlaka * Tužioci oprali biografije Šariću i Kaliću * Putin naredio povlačenje * Bez SPD-a nema stabilne vlade * Na putu bez kraja
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
JELENA MITROVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
U slučaju Marović imamo nevjerovatnu situaciju, jer postoji pravosnažna presuda, ali su osuđenici i dalje na slobodi, bez izgleda da se presuda efektuira.

Vic Dana :)

Uđe Perica u autobus i pita ga vozač:
- Koliko imaš godina?
- Sedam.
- Kada bude došao kondukter, reci da imaš šest.
- Zašto?
- Pustiće te besplatno
Dolazi kondukter i pita ga:
- Koliko imaš godina?
- Šest!
- A kad puniš sedam?
- Čim izađem iz autobusa.

Stoji dječak ispred zgrade i pokušava da pozvoni na interfon. Vidi ga policajac, pa ga upita:
– Oprosti dečko, mogu li nekako da ti pomognem?
– Plitisni tli!
Policajac pritisne:
– I šta sad?
– Bezimo!
- Kako si se osjećao na posljednjem času u školi - pita majka Pericu.
- Kao general - odgovori Perica - Stojim u stavu mirno i posmatram svoje jedinice.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2018-09-13 VOĐA „ŠKALJARSKOG KLANA” SASLUŠAN U BEOGRADSKOM TUŽILAŠTVU ZBOG FALSIFIKOVANJA ISPRAVE
Srpski pasoš spas od izručenja
Dejana Živković i Vukotić Srpski pasoš spas od izručenja Vukotić je negirao da je falsifikovanu putnu ispravu koristio na teritoriji Crne Gore i Srbije. Prema saznanjima „Dana“, tužiocu je ispričao da je lažni makedonski pasoš koristio u Španiji, Poljskoj i Turskoj
Istražni sudija Osnovnog suda u Beogradu odredio je pritvor Jovanu Jovici Vukotiću zbog sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje pasoša. Vukotić je negirao da je falsifikovanu putnu ispravu koristio na teritoriji Crne Gore i Srbije. Prema saznanjima „Dana”, tužiocu je ispričao da je lažni makedonski pasoš koristio u Španiji, Poljskoj i Turskoj. Vukotić posjeduje srpski pasoš, što komplikuje stvari oko izručenja Grčkoj.
On je u Antaliji uhapšen u društvu manekenke Dejane Živković, kada je izašao iz prodavnice u blizini stana koji su iznajmili.
Ispričao je i da su turski policajci tokom rutinske kontrole utvrdili da se radi o falsifikovanom pasošu i da su ga odmah deportovali u Srbiju.
Nakon saslušanja, tužilac je tražio određivanje pritvora Vukotiću, što je sudija prihvatio.
On nije saslušavan na okolnosti šverca narkotika u Grčkoj jer, kako nam je potvrđeno iz MUP-a Srbije, ta zemlja još nije uputila zahtjev za ekstradiciju. Prije nego što je sproveden u tužilaštvo, s njim su razgovarali i operativci srpske tajne službe, koje je interesovalo gdje se nalaze Igor Dedović i Igor Vukotić, kao i Stevan Stamatović, za čije je hapšenje zainteresovana i Srbija. Jovan Vukotić je kazao da ne zna ništa o njihovom kretanju, a na većinu pitanja je odbio da odgovori.
Očekuje se da će sa Vukotićem tokom vikenda putem međunarodne pravne pomoći razgovor obaviti i crnogorski istražitelji.
Jučerašnje privođenje Jovana Vukotića u beogradsko tužilaštvo proglašeno je visokorizičnim, pa su Katanićeva ulica i širi dio Vračara bukvalno bili pod opsadom.
Srpski mediji pišu da je Vukotić u prijepodnevnim satima priveden u tužilaštvo uz nevjerovatno jake mjere obezbjeđenja, a u pratnji su bili i pripadnici SAJ-a.
Vukotića je bilo nemoguće fotografisati jer je bio u blindiranom automobilu i sa pancir kapuljačom preko glave. Pored njega su bili sajovci sa fantomkama i naoružani dugim cijevima. Sproveden je kroz garažni dio direktno do hodnika ispred kancelarije tužioca.
​Ko­to­ra­nin Jo­van Jo­vi­ca Vu­ko­tić pra­vo­sna­žno je oslo­bo­đen op­tu­žbe za puc­nja­vu ko­ja se pri­je pet go­di­na do­go­di­la u ti­vat­skoj dis­ko­te­ci „Ma­dam Ko­ko”. Pr­vo­ste­pe­nu pre­su­du, ko­ju je po­tvr­dio Vi­ši sud u Pod­go­ri­ci, do­ni­je­la je su­di­ja Osnov­nog su­da u Ko­to­ru Mo­mir­ka Te­šić.
Njegov brat Igor Vu­ko­tić istom od­lu­kom je osu­đen na je­din­stve­nu ka­znu za­tvo­ra u tra­ja­nju od se­dam mje­se­ci, a nji­hov su­gra­đa­nin Jo­van Jo­va­no­vić, ko­jeg je po­li­ci­ja takođe ozna­či­la kao čla­na ška­ljar­ske kriminalne gru­pe, osu­đen je na go­di­nu i dva mje­se­ca ro­bi­je.
Na­kon od­lu­ke Vi­šeg su­da, pre­su­da je po­sta­la pra­vo­sna­žna, pa u ovom pred­me­tu ne sto­je raz­lo­zi za po­tjer­ni­cu.
U pr­vom po­stup­ku, bra­ća Vu­ko­tić i Jo­va­no­vić bili su optuženi za ubi­stvo u po­ku­ša­ju, ali je tu­ži­la­štvo ka­sni­je pre­kva­li­fi­ko­va­lo kri­vič­no dje­lo za ko­je su op­tu­že­ni. Njima se u po­no­vlje­nom po­stup­ku su­di­lo zbog pucnja­ve ko­ja se 2012. go­di­ne do­go­di­la u dis­ko­te­ci „Ma­dam Ko­ko”, ka­da je ra­njen rad­nik obez­bje­đe­nja De­jan De­ko­vić. Bu­du­ći da to­kom pr­vog po­stup­ka ni­je bi­lo do­ka­za da su oni po­či­ni­li na­ve­de­no kri­vič­no dje­lo, tu­ži­lac ga je pre­kva­li­fi­ko­vao u kri­vič­no dje­lo iza­zi­va­nje op­šte opa­sno­sti i ne­do­zvo­lje­no dr­ža­nje oruž­ja i eks­plo­ziv­nih ma­te­ri­ja.
Jo­van Vu­ko­tić se ni­je po­ja­vi­o na ne­ko­li­ko ro­či­šta, a sud je pre­ko advo­ka­ta oba­vi­je­stio da ne mo­že do­ći iz bez­bjed­no­snih raz­lo­ga.
M.V.R.

Sarađivaće sa srpskim službama

„Danu” je iz policije saopšteno da Crna Gora ne traži Jovana Vukotića, ali da će ostvariti komunikaciju sa službama iz Srbije kako bi došli do operativnih podataka o skrivanju ostalih članova kotorske grupe. Iz Uprave policije ističu da su umnogom pomogli otkrivanju i lociranju Vukotića u Turskoj. Kako su naveli, stupiće u kontakt sa jednom zapadnoevropskom zemljom u kojoj se, kako se sumnja, kriju neki pripadnici „škaljarske grupe”.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"