Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Tri godine bez supervizije, a Radoje Žugić i kćerka doktoriraju kod Kneževića * Postupak pokrenut, određen sudija izvjestilac * Za mjesec dana počinili 160 pljački * Opštine traže novi rok za legalizaciju * Promovisan bihorski ćilim * Tri godine bez supervizije, a Radoje Žugić i kćerka doktoriraju kod Kneževića * Slavljenička noć sa zvijezdama
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 07-12-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Zvonko Pavićević, predsjednik Sindikata prosvjete:
Vlada ne da četiri miliona za povećanje plata prosvjeti.

Vic Dana :)

Ide Crnogorac i nosi CD-e u ruci. Naiđe drugi i pita ga:
- Šta ti je to?
- Ma neki diskovi sa klasičnom muzikom, ne slušaš ti to!
- Ma, daj da vidim!
- Pa dobro, ima Betovena, Baha, Mocarta...
- Pa znam Mocarta, on je komponovao muziku za „nokiju”!
Javlja se Mujo Radio Sarajevu i kaže: „Da vam kažem, hodam ja Čaršijom, kad odjednom ugledam na podu novčanik.”
Spiker: „Jesil‘ ga podignuo?”
Mujo: „Da.”
Spiker: „Jesil‘ ga otvorio?”
Mujo: „Da.”
Spiker: „Pa šta si vidio?”
„1.000 maraka, 500 eura i lična karta.
Spiker: „Pa šta piše na ličnoj?”
Mujo: „Muharem.”
Spiker: „I šta sad?”
Mujo: „Pa, ako može jedna pjesma za Muharema!”Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika NA PONOVLJENOM SUĐENJU ČLANOVIMA SINDIKATA UPRAVE POLICIJE IZREČENA ISTA PRESUDA Za nezakonitu raspodjelu stanova uslovne kazne
-Čla­no­vi Sin­di­ka­ta Upra­ve po­li­ci­je u ponovljenom postupku osu­đe­ni su opet na uslov­ne ka­zne za­tvo­ra zbog ne­za­ko­ni­te ras­po­dje­le sta­no­va. Presudu je iz­re­kao su­di­ja Osnov­nog su­da u Pod­go­ri­ci Ne­nad Vu­ja­no­vić. On je krajem 2016. godine optuženim sindikalcima takođe izrekao uslovne kazne, ali je Viši sud presudu ukinuo i postupak vratio na ponovno odlučivanje.
Ovom odlukom okrivljeni su oglašeni kri­vim za kri­vič­no dje­lo ne­sa­vje­stan rad u slu­žbi pri­li­kom ras­po­dje­le sta­no­va.
Ta­da­šnji pred­sjed­nik Sin­di­ka­ta Du­ško Vrat­ni­ca osu­đen je za je­dan slu­čaj ras­po­dje­le sta­no­va na osam mjeseci za­tvo­ra, a za dru­gi slu­čaj na šest mje­se­ci uslov­no. Su­di­ja Vu­ja­no­vić iz­re­kao mu je je­din­stve­nu ka­znu od go­di­nu da­na za­tvo­ra, ko­ju će od­slu­ži­ti uko­li­ko u pe­ri­o­du od tri go­di­ne iz­vr­ši dru­go krivično dje­lo.
Osim nje­ga, osu­đe­ni su i Lji­lja­na Go­gić, bivši ko­or­di­na­tor Sek­ci­je že­na Sin­di­ka­ta Upra­ve po­li­ci­je, i čel­ni­ci sin­di­ka­ta po­li­cij­skih is­po­sta­va po op­šti­na­ma i sek­to­ri­ma po­li­ci­je Željko Oba­do­vić, Sa­ša Ćet­ko­vić, Ba­ćo Ba­ćo­vić, Mi­lan Pe­ru­ni­čić, Mir­ko Pe­ru­ni­čić, Mi­lan Vu­ji­sić, Ra­den­ko Ob­ra­do­vić, Mi­lo­van Vu­ko­vić, Mi­lo­van Ma­ri­ja­no­vić, Mi­lan Mar­ko­vić, Mi­la­din Bu­ki­lić, Stan­ko Jo­ka­no­vić, Zo­ran Bu­ba­nja, Ra­do­man Jo­kić, Ve­se­lin Ćet­ko­vić, Dra­go­ljub De­dić, Alek­sa Ta­tar, Du­ško Ja­nju­še­vić, Mla­den Šu­škav­če­vić, Ne­đeljko Bo­jo­vić, De­jan Živ­ko­vić i Vla­dan Ra­do­vić.
Oni su osuđeni na ka­znu za­tvo­ra od po pet mje­se­ci, ko­ju ne­će od­slu­ži­ti uko­li­ko u pe­ri­o­du od go­di­nu da­na ne po­či­ne dru­go kri­vič­no dje­lo.
Prema optužnici, oni su 2010. go­di­ne kao čla­no­vi glav­nog od­bo­ra Sin­di­ka­ta po­li­ci­je do­ni­je­li ne­za­ko­ni­te od­lu­ke o do­dje­li 18 stam­be­nih je­di­ni­ca u sindikalnoj zgra­di na Tu­škom pu­tu u Pod­go­ri­ci.
U obra­zlo­že­žnju pre­su­de u prvom postupku su­di­ja Vujanović je naveo da ni­je mo­gao pri­hva­ti­ti is­ka­ze okri­vlje­nih da su dio sta­no­va do­di­je­li­li iz­gla­sa­va­ju­ći pred­log ko­ji je dao ta­da­šnji di­rek­tor po­li­ci­je Ve­se­lin Ve­ljo­vić. Su­di­ja je ka­zao da ta­kav za­htjev ni­je zva­nič­no do­sta­vljen su­du, pa ni od sin­di­ka­ta, iako su okri­vlje­ni tvr­di­li da im je po­ka­zan pri­li­kom iz­gla­sa­va­nja.
Dru­gi dio sta­no­va, ka­ko su tvr­di­li okri­vlje­ni, do­di­je­lje­ni su slu­žbe­ni­ci­ma me­nadž­men­ta Upra­ve po­li­ci­je ko­ji ni­je­su ima­li sa­mo­stal­nu sin­di­kal­nu or­ga­ni­za­ci­ju, ali su re­dov­no upla­ći­va­li no­vac sin­di­ka­tu. Ob­ja­sni­li su da se ra­di o spe­ci­fič­noj si­tu­a­ci­ji ko­ja je pred­vi­đe­na Pra­vil­ni­kom Sin­di­ka­ta.
– U za­pis­ni­ci­ma sa sjed­ni­ca ni­je na­ve­de­no da se ra­di­lo o spe­ci­fič­nim si­tu­a­ci­ja­ma za li­ca ko­ja ni­je­su mo­gla kon­ku­ri­sa­ti za sta­no­ve, zbog če­ga su ta­kvi na­vo­di od­bra­ne ne­pri­hva­tlji­vi – ka­zao je su­di­ja Vu­ja­no­vić u obra­zlo­že­nju pre­su­de u prvom postupku.M.V.P.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"