Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Obuku diplomata plaća svom fakultetu * Pali sa 127 kila heroina * Tuđa imovina nedovoljna garancija * Kumbor izdali nepostojećoj firmi * Obuku diplomata plaća svom fakultetu * Jedinstvom naroda pobijeđen nacizam * Vlada od 10 odsto mandata
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Pitaju mali Perica i Marica baku:
- Bako, kako smo mi došli na svijet?
Baka:
- Pa donijela vas je roda...
Okrene se Perica Marici i kaže:
- Da joj kažemo ili da je pustimo da glupa umre?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika PODGORIČANIN MIRKO RADOVIĆ (54) I ROŽAJAC IRFAN BESNIK (49) UHAPŠENI U ANTALIJI
Pali sa 127 kila heroina
Pali sa 127 kila heroina Pošto su se dvojica osumnjičenih čudno ponašali, policajci su odlučili da izvrše detaljniji pretres kamiona kojim je upravljao Besnik. U prtljažniku i specijalnim bunkerima su pronašli oko 127 kilograma heroina, spakovanog za prodaju
Pod­go­ri­ča­nin Mir­ko Ra­do­vić (54) i Ro­ža­jac Ir­fan Be­snik (49) uhap­še­ni su u An­ta­li­ji u Tur­skoj zbog šver­ca 127 ki­lo­gra­ma he­ro­i­na. Slo­bo­de su li­še­ni to­kom re­dov­ne kon­tro­le sa­o­bra­ća­ja. Tur­ski sa­o­bra­ćaj­ci su za­u­sta­vi­li ka­mi­on „mer­ce­des”, pod­go­rič­kih re­gi­star­skih ozna­ka, i tra­ži­li is­pra­ve od Ra­do­vi­ća i Be­sni­ka.
Po­što su se dvo­ji­ca osum­nji­če­nih čud­no po­na­ša­li, po­li­caj­ci su od­lu­či­li da iz­vr­še de­talj­ni­ji pre­tres ka­mi­o­na ko­jim je upra­vljao Be­snik. U pr­tlja­žni­ku su pro­na­šli oko 20 ki­lo­gra­ma he­ro­i­na, spa­ko­va­nog i ob­li­je­plje­nog se­lo­tejp tra­kom u ma­njim pa­ke­ti­ći­ma, ko­ji su bi­li sprem­ni za pro­da­ju. Vo­zi­lo je za­pli­je­nje­no, a cr­no­gor­ski dr­ža­vlja­ni su li­še­ni slo­bo­de.
Tur­ski in­spek­to­ri od­sje­ka za su­zbi­ja­nje me­đu­na­rod­ne tr­go­vi­ne dro­gom su po­no­vi­li pre­tres vo­zi­la i po­tom u spe­ci­jal­no iz­ra­đe­nim bun­ke­ri­ma u pa­to­su ka­mi­o­na pro­na­šli još oko 100 ki­lo­gra­ma he­ro­i­na i ma­nju ko­li­či­nu smje­se za mi­je­ša­nje dro­ge.
Be­snik je tur­skoj po­li­ci­ji po­znat od ra­ni­je, po­što je ne­dav­no osu­đen na 23 go­di­ne ro­bi­je zbog me­đu­na­rod­nog šver­ca nar­ko­ti­ka i bio je u bjek­stvu. Tur­ski fo­ren­zi­ča­ri upu­ti­li su na vje­šta­če­nje do­ku­men­ta i is­pra­ve ko­je gla­se na ime Mir­ka Ra­do­vi­ća, ka­ko bi utvr­di­li da li se ra­di o fal­si­fi­ka­tu.
In­spek­to­ri su do­šli do no­vih po­da­ta­ka u ve­zi sa ovom po­šilj­kom pa ak­ci­ja još tra­je, a osum­nji­če­ni ni­je­su pre­da­ti tu­ži­o­cu. Na­vod­no će bi­ti u po­li­cij­skom pri­tvo­ru dok ne ot­kri­ju ko su im bi­li sa­u­če­sni­ci.
Ta­mo­šnja po­li­ci­ja sum­nja da se u ovom slu­ča­ju ra­di o sta­roj, uho­da­noj ru­ti pro­me­ta ko­ka­i­na i he­ro­i­na, ko­ji u Peć sti­žu auto­bu­si­ma iz Is­tan­bu­la i Al­ba­ni­je, a za­tim se, pre­ko Pe­ći i Ro­ža­ja, do­pre­ma­ju u No­vi Pa­zar, a oda­tle u ze­mlje za­pad­ne Evro­pe.
Pri­pad­ni­ci MUP-a Sr­bi­je uhap­si­li su ne­dav­no R.J. (66) iz Ro­ža­ja zbog sum­nje da je na te­ri­to­ri­ji Sr­bi­je i Tur­ske or­ga­ni­zo­vao kri­mi­nal­nu gru­pu ko­ja se ba­vi­la kri­jum­ča­re­njem he­ri­o­na. Tur­ska po­li­ci­ja pro­vje­ra­va i ve­ze dvo­ji­ce uhap­še­nih sa tim Ro­žaj­cem.
Srp­ska po­li­ci­ja je u pret­hod­nom pe­ri­o­du od te or­ga­ni­zo­va­ne kri­mi­nal­ne gru­pe za­pli­je­ni­la 20,5 ki­lo­gra­ma he­ro­i­na, ko­ji je bio na­mi­je­njen be­o­grad­skom tr­ži­štu i uhap­si­la vi­še nje­nih čla­no­va.
Ovo je sa­mo jed­na u ni­zu ak­ci­ja po­li­ci­ja u re­gi­o­nu u ko­ji­ma su uhap­še­ni cr­no­gor­ski dr­ža­vlja­ni zbog me­đu­na­rod­nog šver­ca he­ro­i­na, a me­đu nji­ma je naj­vi­še di­le­ra iz Ro­ža­ja.M.V.P.

Upra­va po­li­ci­je ni­je in­for­mi­sa­na

Iz Upra­ve po­li­ci­je „Da­nu” je sa­op­šte­no da oni još ni­je­su oba­vi­je­šte­ni o hap­še­nju cr­no­gor­skih dr­ža­vlja­na u Tur­skoj. Na­vo­de da će, kao što su to ra­di­li i do­sad, uko­li­ko ne­ka od ze­ma­lja u re­gi­o­nu od njih za­tra­ži po­moć u ra­svje­tlja­va­nju kri­vič­nih dje­la, bi­ti na ras­po­la­ga­nju.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"