Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Stan star 31 godinu prodao po 1.500 e/m2, u Siti kvartu kupio po 1.100, a sakrio obje transakcije * Milo se odrekao Radmile radi mira u kući * DPS u Mojkovcu dijelio novac i hranu * Sud ne zna gdje je Sinđelić * Stan star 31 godinu prodao po 1.500 e/m2, u Siti kvartu kupio po 1.100, a sakrio obje transakcije * Identitetski mednjici Crne Gore * Čarobna lampa
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
RAFET HUSOVIĆ, LIDER BOŠNjAČKE STRANKE :
BS će podržati onog kandidata na predsjedničkim izborima, bilo da je pripadnik političke partije ili nezavisni intelektualac, koji bude dijelio osnovne političke vrijednosti za koje se zalažemo.

Vic Dana :)

Crnogorci su na dobrom putu, još samo da krenu!

Dođe programer u mesaru i kaže:
- Dajte mi 100 grama salame.
- Da vam narežem?
- Ma jok, prebaci mi na USB!

Da bi jedna porodica bila srećna, mora da postoji ljubav, razumijevanje i najmanje dva kompjutera!

- Šta je demokratija?
- Kada dvije budale imaju više prava nego jedan pametan!

Pita učiteljica Pericu:
- Da li ti tata pomaže pri izradi domaćeg zadatka.
- Ne više, ona poslednja jedinica ga je totalno slomila

Sretnu se dva psihijatra.
- Dobar dan, dobro ste. Kako sam ja?
- I Vi ste dobro.

Meni će na svadbi da svira grupa „Youtube”. 
Nema pjesme koju frajeri ne znaju.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika MISTERIJA OKO SVJEDOKA SARADNIKA U SLUČAJU „DRŽAVNI UDAR”
Sud ne zna gdje je Sinđelić
Sinđelić Sud ne zna gdje je Sinđelić
Vi­ši sud u Pod­go­ri­ci ne­ma sa­zna­nja gdje se na­la­zi Alek­san­dar Sa­ša Sin­đe­lić, svje­dok sa­rad­nik i ključ­ni svje­dok Spe­ci­jal­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva u afe­ri „Dr­žav­ni udar”. Sin­đe­lić je po za­mol­ni­ci hr­vat­skog Mi­ni­star­stva prav­de tre­ba­lo da bu­de sa­slu­šan, jer je u toj ze­mlji osu­đen na 21 go­di­nu ro­bi­je zbog ubi­stva. Ipak, sa­slu­ša­nje za sa­da ni­je oba­vlje­no jer sud ne zna gdje se na­la­zi ključ­ni svje­dok za na­vod­ni po­ku­šaj te­ro­ri­zma na dan par­la­men­tar­nih iz­bo­ra u Cr­noj Go­ri.
– A.S. još uvi­jek ni­je sa­slu­šan kod su­di­je za is­tra­gu iz raz­lo­ga što su­di­ja za is­tra­gu ne ras­po­la­že po­dat­kom gdje se na­la­zi ovo li­ce – sa­op­šte­no je iz Vi­šeg su­da za por­tal FOS.
Na pi­ta­nje ka­ko će se obez­bi­je­di­ti nje­go­vo pri­su­stvo u cr­no­gor­skom su­du, ako uop­šte do­đe do iz­ru­če­nja Hr­vat­skoj, iz su­da je na­ve­de­no da po­sto­ji op­ci­ja da „mi­ni­star prav­de mo­že do­ni­je­ti rje­še­nje da se iz­ru­če­nje od­lo­ži iz raz­lo­ga što je zbog dru­gog kri­vič­nog dje­la kod do­ma­ćeg su­da u to­ku kri­vič­ni po­stu­pak”.
Na­sta­vak su­đe­nja op­tu­že­nim za na­vod­ni po­ku­šaj te­ro­ri­zma za­ka­zan je za 25. ok­to­bar, ka­da bi, naj­vje­ro­vat­ni­je, tre­ba­lo da svje­do­či upra­vo Sin­đe­lić.
Mi­ni­star­stvo pra­vo­su­đa Re­pu­bli­ke Hr­vat­ske mol­bu za iz­ru­če­nje Sa­še Sin­đe­li­ća upu­ti­lo je 1. ju­na. Mi­ni­star­stvo prav­de Cr­ne Go­re, na­kon što je po­tvr­di­lo njen pri­jem, u skla­du sa pro­pi­sa­nom pro­ce­du­rom pro­sli­je­di­lo je za­mol­ni­cu Vi­šem su­du u Pod­go­ri­ci, kao stvar­no i mje­sno nad­le­žnom za od­lu­či­va­nje o is­pu­nje­no­sti pret­po­stav­ki za iz­ru­če­nje u kon­kret­nom pred­me­tu, o če­mu je ta­ko­đe oba­vi­je­šte­no Mi­ni­star­stvo pra­vo­su­đa Re­pu­bli­ke Hr­vat­ske do­pi­som od 12. ju­la.
Pre­ma za­kon­skim pro­ce­du­ra­ma, pri­je od­lu­ke o iz­ru­če­nju Sin­đe­lić ko­jeg po­tra­žu­je Hr­vat­ska tre­ba­lo bi da bu­de sa­slu­šan pred su­di­jom za is­tra­gu Vi­šeg su­da u Pod­go­ri­ci, ko­ji ne zna gdje se on na­la­zi.
Sta­tus svje­do­ka sa­rad­ni­ka Sin­đe­lić je zva­nič­no do­bio u no­vem­bru pro­šle go­di­ne, ka­da je pod­go­rič­ki Vi­ši sud pri­hva­tio pred­log Spe­ci­jal­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva.
– Ova­kvu od­lu­ku sud je do­nio na­kon ocje­ne da će svje­dok sa­rad­nik svo­jim svje­do­če­njem znat­no do­pri­ni­je­ti do­ka­zi­va­nju pred­met­nih kri­vič­nih dje­la i po­mo­ći u ot­kri­va­nju i do­ka­zi­va­nju dru­gih kri­vič­nih dje­la za ko­ja se osno­va­no sum­nja da ih je kri­mi­nal­na gru­pa vr­ši­la, te da je zna­čaj nje­go­vog is­ka­za za do­ka­zi­va­nje kri­vič­nih dje­la ko­ja se sta­vlja­ju na te­ret na­red­bom za spro­vo­đe­nje, od­no­sno pro­ši­re­nje is­tra­ge, pre­te­žni­ji od štet­nih po­sle­di­ca kri­vič­nog dje­la ko­je mu se sta­vlja na te­ret – sa­op­šte­no je ta­da iz su­da.
Pri­je ovog do­go­vo­ra, Sin­đe­lić se te­re­tio da je or­ga­ni­za­tor kri­mi­nal­ne gru­pe, ali mu je ne­po­sred­no pri­je do­di­je­lje­no­og sta­tu­sa svje­do­ka sa­rad­ni­ka dje­lo pre­kva­li­fi­ko­va­no u te­ro­ri­zam u po­ku­ša­ju.
U pred­me­tu za „Dr­žav­ni udar” op­tu­že­ni su ru­ski dr­ža­vlja­ni Edu­ard Ši­šma­kov i Vla­di­mir Po­pov, srp­ski dr­ža­vlja­ni Mi­loš Jo­va­no­vić, Ne­ma­nja Ri­stić, Pre­drag Bo­gi­će­vić, Bra­ti­slav Di­kić, Kri­sti­na Hri­stić, Bran­ka Mi­lić, Mi­lan Du­šić, Dra­gan Mak­sić, Sr­bo­ljub Đor­đe­vić, tro­ji­ca cr­no­gor­skih dr­ža­vlja­na – funk­ci­o­ne­ri DF-a An­dri­ja Man­dić i Mi­lan Kne­že­vić, kao i Mi­ha­i­lo Ča­đe­no­vić. Odvo­je­ni po­stu­pak vo­di se pro­tiv Ana­ni­ja Ni­ki­ća, ko­ji je u apri­lu uhap­šen u Ru­si­ji, a ko­jem je na­kon uki­da­nja pri­tvo­ra za­bra­nje­no da na­pu­šta tu dr­ža­vu. Cr­na Go­ra je po­sla­la za­mol­ni­cu za nje­go­vo iz­ru­če­nje, ali od­go­vor još ni­je sti­gao.
M.V.P.


Tu­ži­la­štvo: Sin­đe­lić će se po­ja­vi­ti u su­du

Ključ­ni svje­dok sa­rad­nik u slu­ča­ju po­ku­ša­ja te­ro­ri­zma na dan par­la­men­tar­nih iz­bo­ra pro­šle go­di­ne Alek­san­dar Sa­ša Sin­đe­lić tre­ba­lo bi pred su­dom da se po­ja­vi u sri­je­du i iz­ne­se svoju ver­zi­ju do­ga­đa­ja.
– A.S., još ni­je sa­slu­šan kod su­di­je za is­tra­gu iz raz­lo­ga što su­di­ja za is­tra­gu ne ra­po­sla­že po­dat­kom gdje se na­la­zi ovo li­ce – sa­op­šte­no je iz Vi­šeg su­da za FOS.
Por­ta­lu An­te­na M iz­vor iz vr­ha tu­ži­la­štva ka­zao je da gdje god da se na­la­zi, Sin­đe­lić će se po­ja­vi­ti na su­đe­nju za po­ku­šaj te­ro­ri­zma ka­da bu­de po­zvan. Ka­da bu­de tre­ba­lo da da is­kaz i da svje­do­či pred Vi­je­ćem su­di­je Su­za­ne Mu­go­še, to će i ura­di­ti.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"