Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Kome je hljeb luksuz neka dođe na protest * Lazović i Golubović neće u penziju * Medenici kupuju auto od 70.000 eura * Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Protesti iz očaja * Njemci prihvataju Putinove „vukove”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-04-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)


Došao Mujo u kafanu i naruči pivo. Konobar mu donese pivo i podmetač. Popije on i hoće još jedno, konobar mu donese pivo i podmetač i tako još nekoliko puta. I zatraži on još jedno pivo. Konobar mu donese ali bez podmetača, a na to će Mujo:
- A gdje je keksić?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Kultura POSEBNO USPJEŠAN KONCERT NOVOSADSKOG BIG BENDA U PODGORICI
Ko dobro svira, mjesto mu je na bini
Novosadski Big Bend u Podgorici Ko dobro svira, mjesto mu je na bini
Pra­vi va­tro­met zvuč­nih bo­ja i sna­žnih im­pre­si­ja, do­brih vi­bra­ci­ja osta­vio je na pu­bli­ku u pod­go­rič­kom Kul­tur­no-in­for­ma­tiv­nom cen­tru „Bu­do To­mo­vić” kon­cert No­vo­sad­skog big ben­da. Oni su na­stu­pi­li sa pje­va­či­com Sve­tla­nom Pa­la­dom, ru­ko­vo­đe­ni di­ri­gen­tom Fe­do­rom Vr­tač­ni­kom. Kon­cert na­slo­vljen „Sav taj džez” pu­bli­ci je pru­žio pri­li­ku da se još jed­nom sje­ti broj­nih film­skih džez te­ma, stan­dar­da, ali i za­bav­ne i pop mu­zi­ke u džez aran­žma­ni­ma. Na­stu­pom No­vo­sad­skog big ben­da ve­če­ras na Ce­ti­nju, za­vr­ši­će se ma­ni­fe­sta­ci­ja Mje­sec po­što­va­nja dže­za, a bi­će obi­lje­žen me­đu­na­rod­ni dan po­sve­ćen ovoj vr­sti mu­zi­ke. Po­red Pod­go­ri­ce, na­stu­pa­li su i u He­ceg No­vom i Tiv­tu.
Ka­ko ka­že di­ri­gent Vr­tač­nik ovo je za nje­ga bio po­seb­no uspje­šan kon­cert, s ob­zi­rom na re­ak­ci­je pu­bli­ke ko­ja je is­po­što­va­la i is­pra­ti­la mu­zi­ča­re, i na­rav­no, na­gra­di­la ih apla­u­zom. Na­kon koncerta Vr­tač­ni­ku su pri­la­zi­li pri­ja­te­lji, sa ko­ji­ma je ne­ka­da svi­rao i na­stu­pao, pa je vla­da­la sa­svim pri­ja­telj­ska at­mos­fe­ra i na­kon svir­ke.
- Svi­jet je ma­li, a mi mu­zi­ča­ri smo svi fa­mi­li­ja i vr­lo smo do­bro po­ve­za­ni, i ima­mo od­lič­nu sa­rad­nju – ka­že Vr­tač­nik, do­da­ju­ći da već če­tvr­ti put na­stu­pa­ju u Cr­noj Go­ri, a dru­gi u KIC-u.
Za­što je bit­no da se nje­gu­je ovaj tip džez sa­sta­va, ovaj tip džez mu­zi­ci­ra­nja Vr­tač­nik ob­ja­šnja­va ti­me da nji­hov na­stup ni­je sa­mo re­pro­duk­ci­ja par­ti­tu­ra, ne­go i pi­ta­nje edu­ka­ci­je.
– Mi u or­ke­stru ima­mo pet mla­dih čla­no­va. Naj­mla­đi smo big bend u re­gi­ji. A pre­po­zna­ti­lji­vi smo baš po to­me što gle­da­mo da uklju­či­mo što ve­ći broj mla­dih u naš rad. Za njih je to ne­pro­cje­nji­vo is­ku­stvo or­ke­star­skog svi­ra­nja. To zna­či da se raz­vi­ja­mo, jer oni su ti ko­ji osta­ju iza nas i za­to im i pre­no­si­mo na­ša zna­nja, a i oni će sju­tra ne­kim dru­gim mla­di­ma pre­ni­je­ti svo­ja zna­nja – ka­že Vr­tač­nik.
Re­per­to­ar je za­i­sta ra­zno­lik. Po­red ono­ga što je pu­bli­ka ima­la pri­li­ku da ču­je u Pod­go­ri­ci, na nji­ho­vom re­per­to­a­ru ima­ju čak i tra­di­ci­o­nal­nu mu­zi­ku, ko­ju su pri­la­go­di­li, upa­ko­va­li u džez aran­ža­ma­ne.
– Upra­vo sa tom mu­zi­kom pla­ni­ra­mo na­red­nu tur­ne­ju, po ze­mlja­ma re­gi­je, ali i Evrop­ske uni­je. Jer, ima­mo ma­te­ri­jal sa ko­jim se mo­že­mo iz­u­zet­no pred­sta­vi­ti pu­bli­ci u Evro­pi – is­ti­če Vr­tač­nik.
On do­da­je da ih po­dr­ža­va­ju broj­ni pri­ja­te­lji, a me­đu nji­ma i Grad No­vi Sad i Vla­da Voj­vo­di­ne.
I pje­va­či­ca Sve­tla­na Pa­la­da, ko­ja se mo­že po­hva­li­ti či­stim gla­som, ali ko­jim „ba­ra­ta” u ti­pič­nom džez ma­ni­ru, bi­la je za­do­volj­na pri­je­mom pu­bli­ke.
– Mo­gu re­ći da sam pje­vač ko­ji obi­tu­je iz­me­đu dva sti­la, po­pa i dže­za. Pod­jed­na­ko vo­lim oba prav­ca, i tru­dim se da se usa­vr­ša­vam u oba. Džez je mo­ja ve­li­ka lju­bav, pje­vam ga već 17 go­di­na, i po­če­la sam da ga iz­vo­dim kod prof. Alek­san­dra Du­li­na. Sa­rad­nja sa No­vo­sad­skim big ben­dom me uvi­jek ra­du­je, jer i s nji­ma du­go pje­vam – ka­že Pa­la­da.
I ona is­ti­če da je ovo mlad bend, po go­di­na­ma mu­zi­ča­ra, što ne uma­nju­je nji­ho­vo umi­je­će.
- Svje­ža krv uvi­jek do­bro do­đe. Uosta­lom, to je do­bro i za njih, jer mla­dim mu­zi­ča­ri­ma želj­nim svi­ra­nja i sce­ne to tre­ba i omo­gu­ći­ti. Uosta­lom, ako ne­ko do­bro svi­ra, go­di­ne su ne­bit­ne i nje­mu je jed­no­stav­no mje­sto na bi­ni. Me­ni je su­per što su ovi klin­ci ov­dje – ka­že Pa­la­da.
Ž.J.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"