Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Kultura OTVOREN XX INTERNACIONALNI TV FESTIVAL U BARU Građen posvećenim radom
U Do­mu kul­tu­re u Ba­ru prek­si­noć je otvo­ren ju­bi­lar­ni In­ter­na­ci­o­nal­ni TV Fe­sti­val. Na­kon fil­ma ko­ji je pod­sje­tio na pro­te­klih 20 go­di­na ra­da, pu­bli­ci se obra­tio Za­ri­ja Le­kić, di­rek­tor Op­šti­ne iz 1995. go­di­ne, je­dan od naj­za­slu­žni­jih za ute­me­lje­nje TV Fe­sti­va­la.
Le­kić je is­ta­kao da je ma­ni­fe­sta­ci­ja pro­i­za­šla iz po­dr­ške ta­da­šnjeg lo­kal­nog ru­ko­vod­stva i gra­đa­na Op­šti­ne Bar, za­mi­sli re­form­skih sna­ga, uz sje­ća­nje da je u sred­njem vi­je­ku Bar na­zi­van „slav­nim gra­dom”, a da je kra­jem XIX i u XX vi­je­ku bio bi­ser cr­no­gor­ske kru­ne.
– Ovaj me­dij, bez ob­zi­ra na usa­vr­ša­va­nje dru­gih, po­put in­ter­ne­ta, či­ni mi se naj­ši­re, naj­di­rekt­ni­je, uti­če na ši­ro­ke na­rod­ne ma­se, i u po­zi­tiv­nom, a če­sto i u ne­ga­tiv­nom smi­slu, mo­že da ih an­ga­žu­je - is­ta­ko je Le­kić.
Pu­bli­ku je u ime Mi­ni­star­stva kul­tu­re, ko­je je uvr­sti­lo TV Fe­sti­val me­đu ma­ni­fe­sta­ci­je od po­seb­nog zna­ča­ja, po­zdra­vi­la Dra­gi­ca Mi­lić, ge­ne­ral­na di­rek­tor­ka Di­rek­to­ra­ta za kul­tur­no-umjet­nič­ko stva­ra­la­štvo, ujed­no i pred­sjed­ni­ca Pro­gram­skog sa­vje­ta Fe­sti­va­la.
- Dvi­je de­ce­ni­je su dug pe­ri­od u ži­vo­tu ovog fe­sti­va­la, ko­ji je gra­đen pre­da­nim i po­sve­će­nim ra­dom bar­skih kul­tur­nih po­sle­ni­ka, ali i broj­nih bar­skih pri­vred­nih, kul­tur­nih i tu­ri­stič­kih or­ga­ni­za­ci­ja. Ne­što ka­sni­je ovom fe­sti­va­lu pri­bli­ži­la se i Te­le­vi­zi­ja Cr­ne Go­re, i do da­nas osta­la nje­gov part­ner. Spe­ci­fič­na pro­gram­ska pro­fi­la­ci­ja is­traj­no­sti i kon­ti­nu­i­ra­na po­dr­ška osni­va­ča, Op­šti­ne Bar, kao i iz go­di­ne u go­di­nu sve ve­ći broj uče­sni­ka, te­le­vi­zij­skih pro­duk­ci­ja i te­le­vi­zij­skih auto­ra sa svih kon­ti­ne­na­ta, do­pri­ni­je­li su da Mi­ni­star­stvo kul­tu­re pre­po­zna vri­jed­nost ovog fe­sti­va­la i nje­gov po­ten­ci­jal, i da mu do­di­je­li sta­tus ma­ni­fe­sta­ci­je od po­seb­nog zna­ča­ja za kul­tu­ru Cr­ne Go­re - ka­za­la je ona.
Gra­do­na­čel­nik Ba­ra dr Zo­ran Sr­zen­tić po­zdra­vio je go­ste i uče­sni­ke TV Fe­sti­va­la u ime gra­da do­ma­ći­na. On je ka­zao da in­ter­na­ci­o­nal­ni TV Fe­sti­val Bar 2015. pred­sta­vlja naj­ve­ću smo­tru te­le­vi­zij­skog stva­ra­la­štva u re­gi­o­nu.
– Za dva­de­set go­di­na odr­ža­va­nja ovog fe­sti­va­la za­vri­je­di­li smo me­đu­na­rod­ni ugled, da bu­de­mo na ma­pi svjet­skih fe­sti­va­la, i si­gur­no smo do­pri­ni­je­li da se cr­no­gor­ska kul­tu­ra na­đe na mje­stu ko­je joj i pri­pa­da. Bar­ski TV fe­sti­val se po­ja­vio u auti­stič­nom vre­me­nu is­ki­da­nih ko­mu­ni­ka­ci­ja, a nje­go­va vri­jed­nost i ide­ja se ogle­da­ju u či­nje­ni­ci da je mo­gu­će na dru­ga­či­ji na­čin raz­go­va­ra­ti u re­gi­o­nu, i stva­ra­ti kon­tak­te ko­ji ne pro­mo­vi­šu su­kob, već sa­rad­nju i do­bru ko­mu­ni­ka­ci­ju - ka­zao je Sr­zen­tić.
Fe­sti­val iz go­di­ne u go­di­nu u sve ve­ćem bro­ju uspi­je­va da u Bar do­ve­de is­tak­nu­te svjet­ske me­dij­ske stva­ra­o­ce, i na taj na­čin pro­mo­vi­še i grad, ali i Cr­nu Go­ru, pri­bli­ža­va­ju­ći ih svjet­skoj kul­tur­noj sce­ni.
In­ter­na­ci­o­nal­ni TV fe­sti­val zva­nič­no je otvo­rio Mi­o­drag Ka­ra­džić, sce­na­ri­sta se­ri­je Živ­ka Ni­ko­li­ća „Đek­na još ni­je umr­la, a ka’ će ne zna­mo”.
U umjet­nič­kom pro­gra­mu uče­stvo­va­li su no­net gu­da­ča oform­ljen sa­mo za ovu pri­li­ku, so­pran Ma­ri­na Cu­ca Fra­no­vić, te glu­mac Da­ni­lo Če­le­bić, a vo­di­te­lji su bi­li Ne­ma­nja Pa­vi­će­vi­ći Ti­ja­na Mi­ško­vić.D.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"