Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Svetovoj savjetnici i tastu ucrtao zgrade i obezbijedio milione * Milo ne da referendum * Za pljačku Željezare neka pita brata i sestru * Provjeravaju porijeklo Danilove imovine * Svetovoj savjetnici i tastu ucrtao zgrade i obezbijedio milione * Putin ne želi susret sa Erdoganom * Paralelni Montenegro
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 15-12-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Što je to vrhunac pijanstva?
Kada u svatovima na sto donesu tortu a ti pitaš:
Kome je rođendan?
------
Učiteljica ispituje Pericu:
- Perice, reci mi dvije zamjenice!
Perica:
- Ko, ja?
Učiteljica:
- Ajde, napokon da smo i od tebe čuli tačan odgovor!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Kultura PODGORIČKA PROMOCIJA KNJIGE ALEKSANDRA ĆUKOVIĆA Konture vremena
Na­kon Nik­ši­ća, knji­ga „Kon­tu­re ho­ri­zon­ta” Alek­san­dra Ću­ko­vi­ća bi­će pro­mo­vi­sa­na ve­če­ras u Pod­go­ri­ci, u knji­ža­ri Ma­ti­ce srp­ske – Dru­štva čla­no­va u Cr­noj Go­ri od 19 ča­so­va. O knji­zi će go­vo­ri­ti knji­žev­ni kri­ti­ča­ri Mi­lo­rad Du­ru­to­vić i Ra­do­je Fe­mić. Pu­bli­ci će se obra­ti­ti i autor.
„Kon­tu­re ho­ri­zon­ta” ob­ja­vio je ,,Ju­me­dia Mont” iz Pod­go­ri­ce. Knji­ga je zbor­nik in­ter­vjua ko­je je Ću­ko­vić vo­dio sa vo­de­ćim knji­žev­ni­ci­ma i in­te­lek­tu­al­ci­ma iz Cr­ne Go­re i Sr­bi­je: Ma­ti­jom Beć­ko­vi­ćem, Rat­kom Bo­žo­vi­ćem, Slo­bo­da­nom Vla­du­ši­ćem, Alek­san­drom Ga­ta­li­com, Goj­kom Đo­gom, Bo­žom Đu­ra­no­vi­ćem, Zo­ra­nom Živ­ko­vi­ćem, Alek­san­drom Jer­ko­vim, Ran­kom Jo­vo­vi­ćem, Pre­dra­gom Krstićem, Ili­jom La­ku­ši­ćem, Pa­vlom Mi­len­ko­vi­ćem, Pre­dra­gom Mi­li­dra­gom, Žar­kom Pa­i­ćem, Alek­san­dr­om Pr­nja­tom, Šer­bom Ras­to­de­rom i Pe­trom Ću­ko­vi­ćem.
- Ću­ko­vi­ćev pri­stup je, či­ni mi se, uisti­nu omo­gu­ćio da knji­ga osli­ka je­dan duh vre­me­na na na­šim bal­kan­skim pro­sto­ri­ma, duh vre­me­na go­di­ne 2015, da nam pru­ži po­gled na to ka­ko in­te­lek­tu­al­na eli­ta u Sr­bi­ji i Cr­noj Go­ri da­nas mi­sli o pro­ble­mi­ma dru­štva i svi­je­ta – oci­je­nio je ovu Ću­ko­vi­će­vu knji­gu je­dan od sa­go­vor­ni­ka, dr Pre­drag Mi­li­drag.
Alek­san­dar Ću­ko­vić ro­đen je u Nik­ši­ću 1991. go­di­ne. Di­plo­mi­rao je na Fa­kul­te­tu po­li­tič­kih na­u­ka u Pod­go­ri­ci, na od­sje­ku po­li­ti­ko­lo­gi­ja. Po­red pu­bli­ci­sti­ke, ba­vi se i knji­žev­no­šću. Ob­ja­vio je ro­man „Om­ča” i zbir­ku pri­ča „Spo­red­ni po­re­dak”. Član je Udru­že­nja knji­žev­ni­ka Cr­ne Go­re i Knji­žev­ne za­jed­ni­ce „Mir­ko Ba­nje­vić”. Ra­di kao no­vi­nar re­dak­ci­je za kul­tu­ru dnev­ne no­vi­ne „Dan”.
Ž.J.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"