Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U kolima krio 2,4 kilograma kokaina * Za pet mjeseci nezakonito zaposlili 310 medicinara * Sa računa Opštine DPS-u 20.000 eura za članarine * Katnić da se umiješa ako prebace 100 miliona * Pliva ljudskim venama * U kolima krio 2,4 kilograma kokaina * Počast herojima na vječitoj straži
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 17-09-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Milena Zoranović, učiteljica OŠ „Jugoslavij:
– Znam ja, ministre prosvjete, da je između hljeba i ćirilice pametnije birati hljeb, ali – JA ipak biram ćirilicu zato što sam UČITELjICA!

Vic Dana :)

Ide puž ulicom i spotakne se, pa kaže:
- Tako mi i treba kad žurim!


Izlazi policajac iz pekare i sretne drugog policajca, pa ga pita:
- Ako pogodiš koliko krofni imam u džepu, daću ti sve tri...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Kultura PREMIJERA PREDSTAVE ZA DAN OPŠTINE NIKŠIĆ
Što je čoek do li biciklista
Predstavljanje novinarima Što je čoek do li biciklista
Pred­sta­va „Što je čo­ek do li bi­ci­kli­sta” (sa pod­na­slo­vom “...ili fi­lo­zo­fi­ja objek­tiv­nog bi­ci­kli­zma), bi­će ipak iz­ve­de­na u Nik­šić­kom po­zo­ri­štu, sju­tra u 20 ča­so­va, a ne na otvo­re­nom is­pred dvor­ca kra­lja Ni­ko­le. Ak­te­ri se na­da­ju da će oprav­da­ti epi­tet cen­tral­nog do­ga­đa­ja „Sep­tem­bar­skih da­na kul­tu­re”. To je sa­op­šte­no na ko­fe­ren­ci­ji ko­ju su po­vo­dom re­a­li­za­ci­je no­vog pro­jek­ta.
Re­di­telj je Slo­bo­dan Mi­la­to­vić, a glu­me Mom­či­lo Pi­ću­rić, Sre­ten Mi­tro­vić, Vo­ji­slav Kri­vo­ka­pić, Mi­ha­i­lo Pe­ro­še­vić, Bo­ban Čvo­ro­vić, Ne­boj­ša Vu­la­no­vić, Ve­li­zar Ka­sa­li­ca i Ja­na Bje­li­ca.
Ka­ko je is­ta­kla Sla­voj­ka Ma­ro­je­vić, ured­ni­ca li­sta „Nik­šić­ko po­zo­ri­šte”, pred­sta­va ra­đe­na u ko­pro­duk­ci­ji Nik­šić­kog po­zo­ri­šta i JU „Za­hu­mlje”.
„Što je čo­ek do li bi­ci­kli­sta” je no­vi pro­je­kat Nik­šić­kog po­zo­ri­šta i „Za­hu­mlja”. Ova kon­cep­tu­al­na ko­me­di­ja go­vo­ri o od­no­su Cr­no­go­ra­ca pre­ma tra­di­ci­ji i ot­kri­va­nju nji­ho­vog men­ta­li­te­ta i mi­to­ma­ni­je. Pred­sta­va je na­sta­la po dram­skom tek­stu „Mu­zej bi­ci­kli­stič­kog ustan­ka u Cr­noj Go­ri” Zo­ra­na Ko­pi­to­vi­ća, ko­ji je na­pi­sao pri­je dva­de­set jed­nu go­di­nu za po­zo­ri­šte „Do­dest”, po mo­ti­vi­ma svog ro­ma­na „Ame­ri­ka­nac u Pa­ri­zu”. Re­di­telj nik­šić­ke, ali i pr­ve (pod­go­rič­ke) ver­zi­je ove po­zo­ri­šne pri­če je Slo­bo­dan Mi­la­to­vić, ro­do­na­čel­nik al­ter­na­tiv­nog i am­bi­jen­tal­nog te­a­tra u Cr­noj Go­ri i pre­te­ča po­zo­ri­šnog per­for­man­sa u re­gi­o­nu.
– Ko­pi­to­vić, ko­ji je pr­vi ro­man na­pi­sao u 25. go­di­ni, a na­ža­lost u sa­o­bra­ćaj­noj ne­sre­ći stra­dao pri­je 20 go­di­na ne­do­volj­no je pri­su­tan na na­šoj sce­ni – ka­zao je pot­pred­sjed­nik Op­šti­ne Ra­doš Šu­ćur. Pod­sje­tio je da je Ko­pi­to­vić bio pi­sac i no­vi­nar ko­ji se ’90-ih go­di­na pro­šlog vi­je­ka „kao ri­jet­ko ko uhva­tio u ko­štac sa pro­ble­ma­tič­nim go­di­na­ma i po­sao ra­dio na se­bi svoj­stven na­čin”.
– Na­ža­lost, iz­go­rio je u sve­mu to­me, ali je osta­vio ve­li­ki trag u stva­ra­la­štvu. Dra­go mi je i što se Mi­la­to­vić ovom pred­sta­vom po­no­vo vra­tio Nik­ši­ću – ka­zao je Šu­ćur.
Di­rek­tor po­zo­ri­šta Zo­ran Bu­la­jić ubi­je­đen je da će se pred­sta­va, ka­ko je ka­zao, jed­nog od naj­zna­čaj­ni­jih re­di­te­lja al­ter­na­tiv­nog i am­bi­jen­tal­nog te­a­tra i jed­nog od nje­go­vih ro­do­na­čel­ni­ka u Cr­noj Go­ri i u re­gi­o­nu, na­ći na „spi­sku nje­go­vih naj­u­spje­šni­jih po­zo­ri­šnih ko­ma­da”.
– Do sa­da sam se u pred­sta­va­ma slu­ži­la ri­je­či­ma, a sa­da ću po­kre­tom po­ku­ša­ti da pu­bli­ci pre­ne­sem emo­ci­je, pat­nju la­bu­da.. Igram dio iz „La­bu­do­vog je­ze­ra” i in­te­re­sant­no, ali i čud­no je to što mi part­ner ni­je ži­vo bi­će već bi­cikl. Tru­di­la sam se da ga oži­vim i da lju­di vi­de na sce­ni ono što ja vi­dim sa umjet­nič­kog aspek­ta – bi­je­log i cr­nog la­bu­da, ka­za­la je Ja­na Bje­li­ca.L.N.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"