Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Acu prifalilo keša, država upumpala 83 miliona * Tužilaštvo da ispita kome je DPS dijelio stanove * Silovao maloljetnu komšinicu * Stan od 100.000, a plata 700 eura * Glečeri potonuli metar * Acu prifalilo keša, država upumpala 83 miliona * Osvježenje za 1.500 ljudi u Maksimusu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-08-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
DRAGIŠA JANjUŠEVIĆ, POLITIČKI ANALITIČA:
Kompletna opozicija je gubitnik u aktuelnom sukobu na opozicionoj političkoj sceni.

Vic Dana :)

Došao Mujo da se prijaviti na Zavod za zapošljavanje. Službenica mu traži podatke, i kad su došli do zanimanja, Mujo ispali:
- Pomoćni bagerista!
Službenica se zbuni:
- Šta ti je to?
Mujo slegne ramenima:
- Šta nemere bager, ja lopatom!
Dođe žena u poštu. Hoće da pošalje telegram, ali je škrta na novcu, pa pita radnicu:
- Dajete li popust ako je u pitanju smrtni slučaj?
- Naravno, gospođo, tada je upola jeftinije - odgovori ljubazna radnica.
Žena to jedva dočeka, pa reče:
- Odlično! Piši tu: Radovane, vraćaj se kući, koljemo svinju!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Kultura NA MEĐUNARODNOM MUZIČKOM FESTIVALU U MOSKVI
„Blago Crne Gore” Sare Vujošević
Vujošević „Blago Crne Gore” Sare Vujošević
Na me­đu­na­rod­nom mu­zič­kom fe­sti­va­lu „So­bi­ra­em dru­zeй” na ko­jem uče­stvu­ju pri­zna­ti mu­zi­ča­ri iz ci­je­log svi­je­ta, a ko­ji or­ga­ni­za­ci­je Mo­skov­ski dr­žav­ni kon­zer­va­to­ri­jum „Čaj­ko­vi­ski”, Me­đu­na­rod­ni sa­vez mu­zič­kih na­uč­ni­ka i Na­uč­no-stva­ra­lač­ki cen­tar „Mu­zič­ke kul­tu­re svi­je­ta”, 16. av­gu­sta bi­će odr­ža­no ve­če po­sve­će­no cr­no­gor­skoj kla­sič­noj mu­zi­ci.
Za kon­cert pod na­zi­vom „Bla­go Cr­ne Go­re” naj­po­zna­ti­ja cr­no­gor­ska so­pra­nist­ki­nja Sa­ra Vu­jo­še­vić oku­pi­la je sjaj­nu eki­pu s ko­jom per­ma­nent­no na­stu­pa u Mo­skvi, pa će po­red nje na ovom kon­cer­tu či­ji je cilj pro­mo­vi­sa­nje na­še mu­zič­ke kul­tu­re na svjet­skoj ma­pi va­žnih mu­zič­kih de­ša­va­nja, na­stu­pi­ti i njen ne­ka­da­šnji pro­fe­sor ču­ve­ni ru­ski ba­ri­ton i pr­vak Balj­šoj te­a­tra Di­mi­trij Jev­ge­nje­vič Tra­pe­zni­kov kao i ba­ri­ton Dmi­trij Gri­nih, te pi­ja­ni­sti Ni­ko­la­i­dis Sa­vi­di i Pa­vel Še­stov.
Na pro­gra­mu će bi­ti ari­je iz na­ših na­ci­o­nal­nih ope­ra: „Bal­kan­ska ca­ri­ca” kom­po­zi­to­ra Di­o­ni­zi­ja de Sar­na San Đor­đa, ari­je iz ope­re „Gor­ski vi­je­nac” kom­po­zi­to­ra Ni­ko­le Her­ci­go­nje, kao i dje­la prin­ca Mir­ka Pe­tro­vi­ća Nje­go­ša, Iva­na Iva­ni­še­vi­ća, De­ja­na Kr­dži­ća i ob­ra­de naj­sta­ri­jih cr­no­gor­skih tra­di­ci­o­nal­nih pje­sa­ma.
Na­kon Mo­skve kon­cert „Bla­go Cr­ne Go­re” u sep­tem­bru će bi­ti iz­ve­den i u Sankt Pe­ter­bur­gu, a orga­ni­za­tor tog kon­cer­ta je Sankt Pe­ter­bur­ški in­sti­tut za mu­zi­ko­lo­gi­ju.  Z.P.


Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"