Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Nema zastare za Milovu ekipu * Podržite mene i srušićemo DPS * Katnić traži pritvor za Mandića * Jelić ne prijavljuje da ima firmu * Nema zastare za Milovu ekipu * Nije strašno * Djeca ćute o nasrtajima sajber nasilnika
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 08-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Slađana Radojević, samohrana majka :
– Ne treba mi ruža, nego metar drva.

Vic Dana :)

- Haloo! Je l‘ to vatrogasna služba?
- Jeste gospođo, izvolite.
- Ja sam skoro posadila cvijeće...
- Gospođo, tražili ste vatrogasnu službu!?
- Da jesam, to je vrlo skupo, egzotično cvijeće...
- Gospođo, tražili ste i dobili ste vatrogasnu službu a ne cvjećaru! Recite kako vam možemo pomoći ili spustite slušalicu i smjesta nam oslobodite vezu!!!
- Ma dobro de, šta me odmah napadate, komšiji gori kuća, pa kad budete gasili požar pazite mi na cvijeće...
Ako posle tri mjeseca teretane ne vidite rezultate, pređite na fotošop.
Čujem da ti se sestra udala za boksera. Kako izgleda?
Nemam pojma! Posle svakog meča je drugačiji.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ljudi i dogadjaji - datum: 2018-02-24 U ROŽAJAMA ODRŽANO NACIONALNO VEČE 25. FESTIVALA DJEČJE PJESME „ZLATNA PAHULJA” Ana „zažmurila” i pobijedila
Nu­me­ra „Za­žmu­ri”, ko­ju je na si­noć odr­ža­nom fe­sti­va­lu dječ­je pje­sme „Zlat­na pa­hu­lja” u Ro­ža­ja­ma iz­ve­la Ana Vu­jo­še­vić iz Pod­go­ri­ce, osvo­ji­la je pr­vu na­gra­du za in­ter­pre­ta­ci­ju, za naj­bo­lji aran­žman i kom­po­zi­ci­ju. Na­gra­da za aran­žman je oti­šla u ru­ke Alek­san­dra Sa­še Ga­ji­ća, a za kom­po­zi­ci­ju Ani Kle­pić. Dru­gu na­gra­du za in­ter­pre­ta­ci­ju osvo­ji­la je Anja Je­stro­vić iz Pod­go­ri­ce, za nu­me­ru „Dnev­nik” za ko­ju je mu­zi­ku i tekst ura­di­la La­ra Šće­kić, a aran­žman Alek­san­dar Sa­ša Ga­jić. Tre­će­na­gra­đe­na je kom­po­zi­ci­ja „Sre­ća”, ko­ju je in­ter­pre­ti­ra­la An­đe­la Jo­vo­vić iz Nik­ši­ća. Mu­zi­ku i tekst za nje­nu kom­po­zi­ci­ju na­pi­sao je Ve­se­lin Fren­ki Bo­gi­će­vić, a tekst Ta­tja­na Alek­sić.
Dru­gu na­gra­du za kom­po­zi­ci­ju osvo­jio je Zdrav­ko Đu­ra­no­vić za pje­smu „Br­zi gon­za­les”, ko­ju je in­ter­pre­ti­ra­la Ste­fa­na Jo­čić. Ste­fa­ni je pri­pa­la i na­gra­da za naj­mla­đeg uče­sni­ka fe­sti­va­la. Tre­ća na­gra­da za kom­po­zi­ci­ju pri­pa­la je La­du Le­šu za nu­me­ru „Bez pre­da­je”. Ova nu­me­ra ko­ju pot­pi­su­je Vid Vic­ko Vu­ke­lić, do­bi­la je Na­gra­du „Dra­gan Ra­du­lo­vić” za naj­bo­lji tekst. Po­seb­na na­gra­da za sce­no­gra­fi­ju pri­pa­la je Vla­da­ni To­do­ro­vić iz Pod­go­ri­ce, ko­ja je in­ter­pre­ti­ra­la sti­ho­ve pje­sme „Pr­va žur­ka” Vla­di­mi­ra An­dri­ća, za ko­ju je mu­zi­ku ura­di­la Ve­sna Velj­ko­vić, a aran­žman Zo­ran Bog­da­no­vić Ri­či.
O na­gra­da­ma je od­lu­či­vao ži­ri na či­jem če­lu je Ka­rin Eiden­ber­ger, oper­ska di­va iz Austri­je.
Iz­vo­đa­če je pra­tio hor Cen­tra za kul­tu­ru pod vođ­stvom Sa­mi­ra Ku­je­vi­ća i ple­sna gru­pa „Pa­hu­lje” Aide Ome­ra­no­vić i „Du­ga” iz Be­ra­na.
Pro­gram je vo­dio Da­vor Dra­go­je­vić, a po­ma­ga­la su mu dje­ca: Ami­na, Edin, Mu­za­fe­ra i Ibra­him.
Iz­vo­đač na­gra­đen za in­ter­pre­ta­ci­ju na­stu­pi­će ve­če­ras na in­ter­na­ci­o­nal­noj ve­če­ri fe­sti­va­la ka­da će se iza­bra­ti po­bjed­nič­ka kom­po­zi­ci­ja ove smo­tre.
Fe­sti­val je otvo­rio Zvon­ko Pan­to­vić Či­pi, front­men kult­ne gru­pe „Osva­ja­či”. On je re­kao da je fe­sti­val do­bra pri­li­ka da „ma­li lju­di na­u­če ne­ke vri­jed­no­sti kroz umjet­nost i da shva­te da ži­vot ni­je sa­mo igra, već da tre­ba da bu­du smjer­ni i da stre­me ka to­me da po­sta­nu do­bri lju­di”.V.Ra.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"