Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Kome je hljeb luksuz neka dođe na protest * Lazović i Golubović neće u penziju * Medenici kupuju auto od 70.000 eura * Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Protesti iz očaja * Njemci prihvataju Putinove „vukove”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-04-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)


Došao Mujo u kafanu i naruči pivo. Konobar mu donese pivo i podmetač. Popije on i hoće još jedno, konobar mu donese pivo i podmetač i tako još nekoliko puta. I zatraži on još jedno pivo. Konobar mu donese ali bez podmetača, a na to će Mujo:
- A gdje je keksić?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom VATROGASCI ŽANIJE AŠANIN I MILAN VUJOŠEVIĆ TUŽILI SLUŽBU ZAŠTITE ZBOG DODJELE STANOVA
Prepravili pravilnik 15 dana uoči konkursa
Prepravili pravilnik 15 dana uoči konkursa Pravilnikom za dodjelu stanova tražili su ovjeren ugovor o zakupu stana minimum šest mjeseci unazad od dana izlaska konkursa, a to je bilo nemoguće nabaviti jer su to pravilo ustanovili i nakon 15 dana raspisali konkurs, kaže Žanije Ašanin
Po­sled­nja ras­po­dje­la sta­no­va u Slu­žbi za­šti­te do­bi­la je sud­ski epi­log, a tu­žbe pro­tiv ko­mi­si­je za do­dje­lu sta­no­va Osnov­nom su­du pod­ni­je­li su va­tro­ga­sci Ža­ni­je Aša­nin i Mi­lan Vu­jo­še­vić. Ko­mi­si­ja je u ju­lu pro­šle go­di­ne na osno­vu kon­kur­sa utvr­di­la rang-li­stu po ko­joj je su do­bit­ni­ci sta­no­va Mo­mo Vu­le­tić, Ta­nja Dra­gu­ti­no­vić, Mi­ha­i­lo Jo­ka­no­vić i Jo­vo Stru­gar dok je pe­ti do­bit­nik slu­žbe­nik ko­ji se ra­ni­je tu­žio sa Slu­žbom za­šti­te. Pred­sjed­nik stam­be­ne ko­mi­si­je bio je Ra­di­vo­je Dra­go­je­vić. Rje­še­nja za sta­no­ve su uru­če­na ali ne i klju­če­vi.
Va­tro­ga­sac Ža­ni­je Aša­nin ko­ji ima 31 go­di­nu rad­nog sta­ža u Glav­nom gra­du, od če­ga 20 go­di­na u Slu­žbi za­šti­te ka­že da je tu­žbu pod­nio za­to što ni­je bo­do­van pri­li­kom for­mi­ra­nja rang-li­ste.
-Ko­mi­si­ja me uop­šte ni­je bo­do­va­la. Pra­vil­ni­kom su tra­ži­li da imam ovje­ren ugo­vor o za­ku­pu sta­na ko­ji je mi­ni­mum star šest mje­se­ci una­zad od da­na iz­la­ska kon­kur­sa za do­dje­lu sta­no­ve. Me­đu­tim, to je bi­lo ne­mo­gu­će jer su oni taj pra­vil­nik na­pra­vi­li pa po­sli­je 15 da­na ras­pi­sa­li kon­kurs. U sta­rom pra­vil­ni­ku kao uslov je po­sto­ja­lo sa­mo to da se tra­ži ugo­vor o za­ku­pu sta­na ali ne i da on bu­de ovje­ren i da je star šest mje­se­ci pri­je ras­pi­si­va­nja kon­kur­sa. Oni su za 15 da­na na­pra­vi­li i pra­vil­nik i ras­pi­sa­li kon­kurs za do­dje­lu sta­no­va ta­ko da ja ni­sam mo­gao, i to ne sa­mo ja ni­ti bi­lo ko, na­ba­vi­ti ta­kav ugo­vor ka­kav su tra­ži­li. Ni­su me uop­šte bo­do­va­li, ta­ko da ni­sam mo­gao ni na ko­ga da se ža­lim ne­go da idem pu­tem su­da -pri­ča Aša­nin.
Aša­nin do­da­je da je ko­mi­si­ji pri­lo­žio ugo­vor o za­ku­pu sta­na, iz­ja­vu ga­zde ali da i po­red to­ga ni­je bo­do­van. On do­da­je da je ko­mi­si­ja mo­ra­la obi­ći sve kan­di­da­te ka­ko bi pro­vje­ri­la nji­ho­vu stam­be­nu si­tu­a­ci­ju ali da to ni­je ura­di­la.
-Ko­mi­si­ja je mo­ra­la da iza­đe na te­ren i vi­di ko je pra­vi pod­sta­nar a ko ni­je, ali to ni­je­su ura­di­li. Sa­mo su se dr­ža­li pa­pi­ra da mo­ram ima­ti ugo­vor o za­ku­pu sta­na ko­ji je star naj­ma­nje šest mje­se­ci una­zad. Je­di­ni pra­vi pod­sta­nar sam ja a svi osta­li su pod­sta­na­ri kod ro­di­te­lja - pri­ča Aša­nin.
Aša­ni­nov ko­le­ga Mi­lan Vu­jo­še­vić ima 36 go­di­na rad­nog sta­ža, od če­ga 11 u Glav­nom gra­du a 25 u Slu­žbi za­šti­te.
-Ja ži­vim u sta­nu ro­di­te­lja i oni su pret­po­sta­vi­li da me­ni pri­pa­da dio sta­na s ob­zi­rom da imam tri se­stre. Me­đu­tim, osta­vin­ski po­stu­pak ni­je za­vr­šen, prak­tič­no ni­je ni po­čeo, pa na me­ne se ne vo­di ni­šta. U pra­vil­ni­ku sto­ji da je su­sta­nar onaj ko­ji ima od­re­đe­ni dio sta­na. Oni su išli od pret­po­stav­ke da me­ne sle­du­je če­tvr­ti dio sta­na pa su me bo­do­va­li i bio sam na pret­po­sled­njem mje­stu. Bo­da­van sam kao su­vla­snik, a ni­sam jer osta­vin­ski po­stu­pak ni­je ni po­kre­nut. Imam 36 go­di­na rad­nog sta­ža, ni­je­dan dan bo­lo­va­nja, od­su­stva i za to­li­ko go­di­na ni­šta od fir­me ni­sam do­bio, čak ni kre­dit - re­kao je Vu­jo­še­vić.
Pr­va rang-li­sta ob­ja­vlje­na je u ju­nu pro­šle go­di­ne, dok je ko­nač­nu rang-li­stu Slu­žba za­šti­te for­mi­ra­la sre­di­nom ju­la pro­šle go­di­ne. Od 14 va­tro­ga­sa­ca ko­ji su se pri­ja­vi­li za stan, njih pet je ri­je­ši­lo stam­be­no pi­ta­nje. Va­tro­ga­sci su do­bi­li sta­no­ve u zgra­di na Tu­škom pu­tu i oni su kva­dra­tu­re od 40 do 42 kva­dra­ta. N.S.


Va­tro­ga­sci dis­kri­mi­ni­sa­ni

Va­tro­ga­sac Ža­ni­je Aša­nin ka­že da su va­tro­ga­sci pri­je de­se­tak go­di­na ski­nu­ti sa za­jed­nič­ke rang-li­ste Glav­nog gra­da.
-Pri­je de­se­tak da­na bi­li smo na za­jed­nič­koj rang-li­sti Glav­nog gra­da za do­dje­lu sta­no­va. Ka­da je na če­lu Glav­nog gra­da do­šao Mi­o­mir Mu­go­ša ski­nu­li su nas sa te za­jed­nič­ke rang-li­ste jer bi­smo im mi uze­li ogro­man broj sta­no­va. Mi smo dis­kri­mi­ni­sa­ni, ta­ko da nam da­ju po je­dan ili dva sta­na ka­ko im od­go­vara. Lju­di u Slu­žbi za­šti­te ko­ji ima­ju 30 go­di­na rad­nog sta­ža ne mo­gu da do­bi­ju stan, a u Glav­nom gra­du ga do­bi­ju oni ko­ji ra­de de­set, 12 go­di­na. Po­dje­la sta­no­va va­tro­ga­sci­ma bi­la je pri­je de­set go­di­na i sa­da - na­vo­di Aša­nin.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"