Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Kome je hljeb luksuz neka dođe na protest * Lazović i Golubović neće u penziju * Medenici kupuju auto od 70.000 eura * Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Protesti iz očaja * Njemci prihvataju Putinove „vukove”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-04-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)


Došao Mujo u kafanu i naruči pivo. Konobar mu donese pivo i podmetač. Popije on i hoće još jedno, konobar mu donese pivo i podmetač i tako još nekoliko puta. I zatraži on još jedno pivo. Konobar mu donese ali bez podmetača, a na to će Mujo:
- A gdje je keksić?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom OBUKA ZA SOMELIJERE U RESTORANU RADOVČE OKUPILA DVADESETAK POLAZNIKA
Novo iskustvo o vinima
Sa obuke u Radovču Novo iskustvo o vinima
Obu­ka za so­me­li­je­re u re­sto­ra­nu Ra­dov­če oku­pi­la je dva­de­se­tak lju­bi­te­lja vi­na ko­ji su se edu­ko­va­li o vin­skoj kul­tu­ri ko­ja ob­u­hva­ta uče­nje o vi­ni­ma, na­či­nu kon­zu­mi­ra­nja i ser­vi­ra­nja, sla­ga­nje vi­na i hra­ne, kao i pre­po­zna­va­nje kva­li­te­ta. Dvo­dnev­ni kurs je bio kon­ci­pi­ran ta­ko da su se, po­red kra­ćeg iz­la­ga­nja te­o­rij­skog dje­la, po­la­zni­ci prak­tič­no ob­u­ča­va­li de­gu­sti­ra­njem raz­li­či­tih vr­sta vi­na sa na­šeg kao i tr­ži­šta iz okru­že­nja.
Obu­ci je pri­su­stvo­va­lo 18 ko­no­ba­ra iz ho­te­la „Aria”, „Ke­to”, „He­me­ra”, „Aurel”, re­sto­ra­na „Elit”, „Ano­vi”, „Ra­dov­če” i re­sto­ran „Gar­den”.
Po­moć­nik se­kre­ta­ra za raz­voj pred­u­zet­ni­štva Vla­di­mir Pa­vi­će­vić je po­la­zni­ci­ma obu­ke uru­čio ser­ti­fi­kat -uvje­re­nje o uspje­šno za­vr­še­noj obu­ci.
Pre­da­va­či na obu­ci su bi­li Da­ni­je­la Ra­deč, pred­sjed­ni­ca Na­ci­o­nal­nog udru­že­nja so­me­li­je­ra Cr­ne Go­re i Ra­de Raj­ko­vić, pred­sjed­nik Na­ci­o­nal­nog udru­že­nja vi­no­gra­da­ra i vi­na­ra Cr­ne.
Da­ni­je­la Ra­deč ka­za­la je da se obu­ka ra­di u sa­rad­nji sa Se­kre­ta­ri­ja­tom za ra­voj pred­u­zet­ni­štva Glav­nog gra­da, te da je pred­vi­đe­na pro­gra­mom ak­tiv­no­sti na sti­mu­li­sa­nju pred­u­zet­ni­štva
-Ob­u­ča­va­mo ko­no­ba­re iz na­ših re­sto­ra­na i ho­te­la o na­či­nu slu­že­nja vi­na, o kul­tu­ri vi­na, de­gu­sta­ci­ji i sve­mu ono­me što je ve­za­no za svi­jet vi­na. Cilj nam je da ih upo­zna­mo sa onim što ima­mo na na­šem tr­ži­štu i na ne­ki na­čin upo­re­di­mo na­ša vi­na sa vi­ni­ma iz okru­že­nja – re­kla je Ra­deč.
Da su hra­na i vi­no usko po­ve­za­ni, te da je to je­dan pot­pu­ni uži­tak ob­ja­snio nam je Da­ni­lo Še­ku­la­rac.
- Vo­lim vi­na i znam o nji­ma so­lid­no, ali že­lim na­u­či­ti mno­go vi­še. Na obu­ci je ja­ko za­ni­mlji­vo i in­spi­ra­tiv­no. Jed­na do­bro osmi­šlje­na ide­ja, gdje svi lju­bi­te­lji vi­na mo­gu da se dru­že i na­u­če ne­što o vi­nu. Da­nas se edu­ku­je­mo iz da­na u dan ka­da je u pi­ta­nju vin­ska kul­tu­ra– ka­že Še­ku­la­rac.
I Ne­nad Per­njak vo­li da uži­va u vi­nu i že­li o nje­mu ne­što vi­še da sa­zna.
- Oče­ku­jem da na­u­čim ne­što no­vo, i po­sta­nem do­bar po­zna­va­lac vi­na. To je ne­ki pr­vi ko­rak ka zva­nju so­me­li­je­ra. Cr­na Go­ra ina­če ima do­bra vi­na i li­je­po je zna­ti vi­še o nji­ma. To je pi­će za uži­va­nje – is­ti­če Per­njak. VI.R.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"