Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom ODBORNICI GRADA IZJASNIĆE SE O KREDITNOM ZADUŽENJU I KUPOVINI ZEMLJIŠTA GRADSKOG PREDUZEĆA
Vodovod se zbog Mareze zadužuje 1,2 miliona
Vodoizvorište Mareza Vodovod se zbog Mareze zadužuje 1,2 miliona
Pred­u­ze­će Vo­do­vod za­du­ži­će se 1.200.000 eura kod In­ve­sti­ci­o­no raz­voj­nog fo­n­da zbog re­kon­struk­ci­je crp­ne sta­ni­ce Ma­re­za 1. O za­du­že­nju od­lu­či­će od­bor­ni­ci u Skup­šti­ni Glav­nog gra­da 6. no­vem­bra.
Teh­nič­ki di­rek­tor Vo­do­vo­da Fi­lip Ma­krid ka­zao je da je obje­kat Ma­re­za 1 u funk­ci­ji od 1954. go­di­ne, te da je pr­vi obje­kat u si­ste­mu vo­do­snab­di­je­va­nja.
-Gle­da­no sa gra­đe­vin­skog i elek­tro­ma­šin­skog aspek­ta obje­kat Ma­re­za 1 je sa­zreo za de­talj­nu re­kon­struk­ci­ju. Sva ma­šin­ska i elek­tro opre­ma mo­ra­ju da se za­mi­je­ne i da se ura­di gra­đe­vin­ski aneks ka­ko bi se obez­bi­je­di­la sta­bil­nost objek­ta. Na taj na­čin bi u na­red­nih tri­de­set ili če­tr­de­set go­di­na ko­ri­stio gra­đa­ni­ma – re­kao je Ma­krid.
Ma­krid je is­ta­kao da su ra­ni­je zbog sa­rad­nje sa In­ve­sti­ci­o­no raz­voj­nim fon­dom tra­ži­li da do­bi­ju oko 1.200.000 eura kre­dit­nih sred­sta­va ka­ko bi mo­gli da re­a­li­zu­ju ovaj pro­je­kat.
-Re­kon­struk­ci­ja je za na­še pri­li­ke dio ka­pi­tal­nog bu­dže­tu i od ka­pi­tal­nog zna­ča­ja i ne mo­že­mo da ga fi­nan­si­ra­mo iz re­dov­nog pri­ho­da. Ono što je bit­no je­ste da Skup­šti­na Glavnog grada mo­ra da odo­bri za­du­že­nje, jer ovo je ne­što što mo­ra pro­ći skup­štin­sku pro­ce­du­ru. Ovaj obje­kat ni­je re­kon­stru­i­san po­sled­njih osam go­di­na, te upra­vo zbog sa­me osje­tlji­vo­sti mo­ra­li smo ras­pi­sa­ti ten­der i na­da­mo se da će­mo do­bi­ti iz­vo­đa­ča i sa njim pot­pi­sa­ti ugo­vor – ka­že Filip Ma­krid.
A.D.


Ku­pu­ju ze­mlju u se­lu Li­je­šta

Pred od­bor­ni­ci­ma će se na­ći i pred­log od­bo­ra di­rek­to­ra Vo­do­vo­da za ku­po­vi­nu ze­mlji­šta. Ma­krid ob­ja­šnja­va da je u pi­ta­nju par­ce­la od oko 3.000 kva­dra­ta u Ku­či­ma u se­lu Li­je­šta.
-Ri­ječ je o ze­mlji­štu na ko­me je iz­ra­đen re­zer­vo­ar za snab­di­je­va­nje 220 do­ma­ćin­sta­va. Oda­tle se vo­dom snab­di­je­va­ju Sje­ni­ce, Gor­nji i Do­nji Me­dun, Li­je­šta i Du­či­ći. On se na­la­zi na pri­vat­nom ze­mlji­štu i pro­ci­je­nje­na vri­jed­nost ze­mlji­šta je 5.100 eura. Ne mo­že­mo po za­ko­nu ku­po­va­ti bi­lo ka­kvo ze­mlji­šte dok od­bor di­rek­to­ra i Skup­šti­na Glav­nog gra­da to ne odo­bri. Ma­li iz­nos, ali u smi­slu funk­ci­o­nal­no­sti vr­lo zna­ča­jan jer bez nje­ga ne bi bi­lo mo­gu­će snab­di­je­va­nje i kom­ple­ti­ra­nje vo­do­snab­di­je­va­nja na sred­njem pla­tou Ku­ča – ka­zao je Fi­lip Ma­krid.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"