Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Roganović osumnjičen za lažne dojave * Damjanović: Neću vratiti mandat SNP: Ne valja mu partija, ali valjaju mandat i Prva banka * Cetinjanin ranjen u vrat * Čudotvorac sabrao hiljade vjernika * Mlađi smo nego što smo mislili * Roganović osumnjičen za lažne dojave * Krst Svetog Jovana Vladimira štiti Crnu Goru
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-05-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miloš Konatar, potpredsjednik URA :
Ni nakon dvije godine gradnje nemamo nijedan metar autoputa. Svaki treći euro u budžetu je pozajmljen, a tek nas čeka zaduživanje za autoput jer je dosad povučeno 200 miliona eura.

Vic Dana :)

Potrošnja
Prodavac automobila objašnjava plavuši:
- Ovaj automobil troši u gradu 8 litara, a na otvorenom troši 6 litara.
Ova ga iznenađeno upita:
- Molim Vas, pa kako auto zna da li je u gradu ?!

Fata: Šta bi ti, bolan, volio da sam ja?Mujo: Kalendar.Fata: Što, je l‘ da me gledaš svaki dan?Mujo: Ne, nego da te mijenjam svake godine!

Sjedi baba u autobusu preko puta nekog momka. On žvaće žvaku, a baba će: - Džabe ti meni pričaš, sinko, ja tebe ništa ne čujem..Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom SREDNJA MEDICINSKA ŠKOLA 45. ROĐENDAN POSVETILA NAJBOLJIM UČENICIMA
Đak generacije Alen Šuntić
Đak generacije Alen Šuntić
Me­di­cin­ska ško­la je za 45 go­di­na ra­da mi­je­nja­la lo­ka­ci­je, obim, ka­dar, obra­zov­ne pro­fi­le, na­stav­ne pro­gra­me ali ni­ka­da svoj osnov­ni cilj - sa­vla­da­va­nje vje­šti­ne li­je­če­nja, ka­zao je Bra­ni­mir Ko­stić di­rek­tor te vas­pit­no obra­zov­ne usta­no­ve. On je is­ta­kao da su Me­di­cin­sku ško­lu obi­lje­ži­le go­di­ne ra­da u te­škim uslo­vi­ma, ali da već či­ta­vu de­ce­ni­ju ima­ju mo­de­ran obje­kat ko­ji im omo­gu­ća­va pri­jat­ni­ji am­bi­jent za sa­vre­me­no obra­zo­va­nje mla­dih lju­di i onih naj­am­bi­ci­o­zni­jih.
- Pam­ti­mo go­di­ne ka­da za upis na po­je­di­ne smje­ro­ve ni­je bio do­vo­ljan od­li­čan uspjeh. Sa­da su vra­ta na­še ško­le, zbog pro­stor­nog ka­pa­ci­te­ta ši­ro­ko otvo­re­na za sve one za­ne­se­ne lje­po­tom bi­je­log man­ti­la. Pri­pa­da­nje naj­ple­me­ni­ti­jem di­je­lu čo­vje­čan­stva je čast ali i od­go­vor­nost- po­ru­čio je Ko­stić i pod­sje­tio na broj­ne uspje­he uče­ni­ka na re­pu­blič­kim i me­đu­na­rod­nim tak­mi­če­nji­ma.
Na­gra­đe­ni su i naj­bo­lji uče­ni­ci u škol­skoj 2016/17. go­di­ni i to Na­đa Vu­jo­še­vić i Ma­ša Đu­ro­vić u pr­vom raz­re­du, Bog­da­na Pan­te­lić i Va­si­li­je Vu­ja­no­vić u dru­gom raz­re­du, dok su me­đu uče­ni­ci­ma tre­ćeg raz­re­da naj­bo­lji Ma­ri­ja Fa­tić, Ta­ma­ra Mi­ško­vić, Zo­ra­na Sa­vo­vić i Ana Bo­ži­no­vić, svi sa pro­sje­kom 5,0. Na­gra­du za naj­bo­ljeg đa­ka za­vr­šnog raz­re­da i za đa­ka ge­ne­ra­ci­je pro­gla­šen je Alen Šun­tić. Ka­ko je na­veo, za naj­bo­ljeg je pro­gla­ša­van sve če­ti­ri go­di­ne ško­le na smje­ru zub­no- sto­ma­to­lo­ški teh­ni­čar što ga po­seb­no ra­du­je jer je to po­tvr­da da ni­je po­gri­je­šio ka­da je sto­ma­to­lo­gi­ju iza­brao za ži­vot­ni po­ziv.
- Sve se mo­že sti­ći ka­da se do­bro or­ga­ni­zu­je vri­je­me i ja sam pra­vi pri­mjer to­me. Bit­no je sa­mo da iza­be­re­te ono što vo­li­te i vi­še ne­ma pre­pre­ka. Ula­gao sam mno­go tru­da i ra­da da bih da­nas pri­mio ova­ko zna­čaj­no pri­zna­nje ali sam uspi­je­vao i sve mi­mo to­ga, da se dru­žim, tre­ni­ram, iz­la­zim i ne mo­gu bi­ti za­do­volj­ni­ji - ka­zao je Šun­tić.
Tra­di­ci­o­nal­no je ško­la pro­gla­si­la i naj­bo­ljeg uče­ni­ka iz Đač­kog do­ma a to je Ma­ri­ja Fa­tić.
- Ovo je dru­ga go­di­na da pri­mam ovu na­gra­du i za­i­sta je po­se­ban osje­ćaj kad vas iz­dvo­je me­đu ovo­li­ko sjaj­nih uče­ni­ka i uop­šte đa­ka ško­le. Za­i­sta se pu­no tru­da i ra­da ula­že u sve to i ni­je la­ko uči­ti u Do­mu, to zna­ju svi ko­ji su ba­rem jed­nu go­di­nu tu pro­ve­li. Pu­no je lju­di, ogra­ni­če­ni ste i pro­sto­rom, ta­ko da mi je to po­seb­na mo­ti­va­ci­ja za da­lje- ka­za­la je Fa­tić.
Za osvo­je­no tre­će mje­sto na Evrop­skom pr­ven­stvu u pru­ža­nju pr­ve po­mo­ći u Lju­blja­ni, ško­la je na­gra­di­la tim uče­ni­ka Ste­fa­na Bu­ga­ri­na, Mi­le­nu Mi­ku­lić, Iva­nu Šće­pa­no­vić, Alek­su Ma­šnić, Ni­ko­lu Jo­co­vić i Ni­nu Ča­bar­ka­pu.
U pen­zi­ju su is­pra­ti­li Zor­ku Bur­za­no­vić, pro­fe­so­ra zdrav­stve­ne nje­ge.
Kao šlag na tor­tu, a pri­je sve­ča­nog kok­te­la, uče­ni­ca Ta­tja­na Mi­ju­ško­vić iz­re­ci­to­va­la je Ki­plin­go­vu pje­smu „Kao” uz prat­nju dru­go­va gi­ta­ri­sta Igo­ra Mi­tro­vi­ća i Pa­vla Ve­šo­vi­ća, ko­ji su po­tom za­jed­no ot­pje­va­li pje­smu „Sve još mi­ri­še na nju” i za­gri­ja­li dla­no­ve i ta­na­ne gla­so­ve pu­bli­ke. S.R.


Po­seb­no is­tak­li Kri­sti­nu i Jo­va­nu

Di­rek­tor Bra­ni­mir Ko­stić je tra­di­ci­o­nal­no na­gra­dio uče­ni­ke za iz­u­ze­tan do­pri­nos pre­ma uče­nju i na­sta­vi, od­no­sno uče­ni­ke ko­ji za če­ti­ri go­di­ne ni­su ima­li ni­je­dan oprav­da­ni ni­ti neo­prav­da­ni iz­o­sta­nak. To pri­zna­nje za­slu­ži­le su ma­tu­rant­ki­nje Kri­sti­na Iva­no­vić i Jo­va­na Kli­ko­vac.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"