Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Umjesto za opremu, 130.000 podijelili između sebe * Kvorum obnovio stare podjele * Presrećna sam, prekidam štrajk * Statis ne može da gradi * Umjesto za opremu, 130.000 podijelili između sebe * Ako ne znaš šta ćeš * Farsa i spinovanje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dragan Koprivica, Centar za demokratsku tranziciju:
Partijama ne odgovara da se na izborima pojave građani, zato je odbijen naš predlog da se uvedu individualne kandidature.

Vic Dana :)

Šta je Isus rekao Crnogorcima prije nego što je razapet na krst?
- Ne radite ništa dok se ne vratim.

Perica:
- Mama, hoćemo li u zoološkom vidjeti i rodu?
Mama:
- Naravno,Perice.
Perica:
- Super! Baš me zanima hoće li me prepoznati!


Upisao se Perica da trenira plivanje, i kaže treneru posle nekoliko minuta:
- Idem ja kući.
- A zašto ?
- Pa, nisam više žedan!


Stoje Perica i Jovica na aerodromu.
Jovica:
- Perice kako bre teroristi kradu avione kad su ogromni?
Perica:
- Ne kradu oni avione dok su na zemlji, nego dok su na nebu onako malecki.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom ZDENKA POPOVIĆ (DEMOKRATE) OD UPRAVE ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE TRAŽI OBJAŠNJENJE ZA NEČINJENJE U SLUČAJU SOLITERA KOD HOTELA „PODGORICA”
Zašto su odustali od žalbe za poništenje dozvole
Zašto su odustali od žalbe za poništenje dozvole
Od Upra­ve za in­spek­cij­ske po­slo­ve Zden­ka Po­po­vić, po­sla­nik De­mo­krt­ske Cr­ne Go­re, tra­ži­la je do­sta­vlja­nje in­for­ma­ci­je zbog če­ga ni­je­su ulo­ži­li žal­bu glav­nom ad­mi­ni­stra­to­ru Glav­nog gra­da na akt Se­kre­ta­ri­ja­ta za pla­ni­ra­nje i ure­đe­nje pro­sto­ra ko­jim se po­tvr­đu­je gra­đe­vin­ska do­zvo­la za grad­nju so­li­te­ra kod ho­te­la Pod­go­ri­ca iako ni­je bi­lo ni­ka­kvih pro­mje­na u od­no­su na iz­vr­še­nu in­spek­cij­sku kon­tro­lu 1. mar­ta 2016. go­di­ne ka­da je in­spek­tor za ur­ba­ni­zam utvr­dio niz ne­za­ko­ni­to­sti pri­li­kom iz­da­va­nja do­zvo­le.
Po­po­vić je Upra­vi za in­spek­ci­j­ske po­slo­ve hro­no­lo­ški na­ve­la sva po­stu­pa­nja u ovom pred­me­tu, po­čev od or­ga­na Glav­nog gra­da, in­spek­ci­je pa do su­da.
- Rje­še­njem Se­kre­ta­ri­ja­ta za pla­ni­ra­nje i ure­đe­nje pro­sto­ra i za­šti­tu ži­vot­ne sre­di­ne, broj Up.08-361/15-334, od 4. no­vem­bra 2015. go­di­ne, in­ve­sti­to­ru ,,Nor­mal turs’’ iz Pod­go­ri­ce, iz­da­ta je gra­đe­vin­ska do­zvo­la za iz­grad­nju objek­ta cen­tral­nih dje­lat­no­sti, na ur­ba­ni­stič­koj par­ce­li broj 9, zo­na B, u za­hva­tu DUP-a Re­kre­a­tiv­no kul­tur­na zo­na na oba­li ri­je­ke Mo­ra­če, ju­žni dio iz­mje­ne i do­pu­ne u Pod­go­ri­ci. In­spek­tor za ur­ba­ni­zam je 1. mar­ta 2016. go­di­ne iz­vr­šio in­spek­cij­sku kon­tro­lu i pod­nio pred­log P-0402/1/2016-1152/6, 10. mar­ta, Se­kre­ta­ri­ja­tu za pla­ni­ra­nje i ure­đe­nje pro­sto­ra i za­šti­tu ži­vot­ne sre­di­ne da se po­ni­šti rje­še­nje o iz­da­va­nju gra­đe­vin­ske do­zvo­le. Rje­ša­va­ju­ći po pred­lo­gu Se­kre­ta­ri­jat za pla­ni­ra­nje i ure­đe­nje pro­sto­ra i za­šti­tu ži­vot­ne sre­di­ne do­nio je rje­še­nje br­oj Up.08-361/15-334/1, 21. mar­ta 2016. go­di­ne, ko­jim se od­bi­ja na­ve­de­ni pred­log in­spek­to­ra za ur­ba­ni­zam Upra­ve za in­spek­cij­ske po­slo­ve. Pro­tiv ta­kvog rje­še­nja Se­kre­ta­ri­ja­ta Upra­va za in­spek­cij­ske po­slo­ve iz­ja­vi­la je žal­bu .Up.08-361/15-334/1 15. apri­la go­di­ne ko­ju je glav­ni ad­mi­ni­stra­tor Glav­nog gra­da rje­še­njem broj: 01-02-034/15-334 od 24.05.2016. go­di­ne od­bio kao neo­sno­va­nu – pre­ci­zi­ra Po­po­vić.
Ka­ko na­vo­di u obra­ća­nju, to­kom kon­tro­le 1. mar­ta 2016. go­di­ne in­spek­tor za ur­ba­ni­zam utvr­dio je niz ne­za­ko­ni­to­sti pri­li­kom iz­da­va­nja gra­đe­vin­ske do­zvo­le i do­no­še­nja plan­skog do­ku­men­ta za to pod­ruč­je ko­ji ne­sum­nji­vo po­tvr­đu­ju osno­va­nost nje­go­vog za­htje­va za po­ni­šte­nje rje­še­nja o iz­da­va­nju gra­đe­vin­ske do­zvo­le in­ve­sti­to­ru ,,Nor­mal t­urs’’ iz Pod­go­ri­ce.
- To je po­tvr­đe­no i pre­su­dom Uprav­nog su­da br. 1732/16 od 1. no­vem­bra 2016. go­di­ne ko­jom je usvo­je­na tu­žba in­spek­to­ra za ur­ba­ni­zam Upra­ve za in­spek­cij­ske po­slo­ve i po­ni­šte­no rje­še­nje Glav­nog ad­mi­ni­stra­to­ra Glav­nog gra­da. Po na­šim sa­zna­nji­ma Se­kre­ta­ri­jat za pla­ni­ra­nje i ure­đe­nje pro­sto­ra i za­šti­tu ži­vot­ne sre­di­ne Glav­nog gra­da Pod­go­ri­ca na­kon te pre­su­de po­no­vo je do­nio akt ko­jim od­bi­ja vaš za­htjev da se po­ni­šti rje­še­nje o iz­da­va­nju gra­đe­vin­ske do­zvo­le. Iz Glav­nog gra­da je 4. ok­to­bra ove go­di­ne sa­op­šte­no da Upra­va za in­spek­cij­ske po­slo­ve ni­je ulo­ži­la žal­bu glav­nom ad­mi­ni­stra­toru na taj akt. Ka­ko ni­je bi­lo ni­ka­kvih pro­mje­na u od­no­su na iz­vr­še­nu in­spek­cij­sku kon­tro­lu 1. mar­ta 2016. go­di­ne ka­da je in­spek­tor za ur­ba­ni­zam utvr­dio niz ne­za­ko­ni­to­sti pri­li­kom iz­da­va­nja gra­đe­vin­ske do­zvo­le i do­no­še­nja plan­skog do­ku­men­ta za to pod­ruč­je ko­ji su ne­sum­nji­vo po­tvr­đi­va­li osno­va­nost nje­go­vog za­htje­va za po­ni­šte­nje rje­še­nja o iz­da­va­nju gra­đe­vin­ske do­zvo­le in­ve­sti­to­ru ,,Nor­mal tours’’ iz Pod­go­ri­ce, po­treb­no je da nas oba­vi­je­sti­te zbog če­ga ni­je­ste ulo­ži­li žal­bu na akt Se­kre­ta­ri­ja­ta za pla­ni­ra­nje i ure­đe­nje pro­sto­ra i za­šti­tu ži­vot­ne sre­di­ne Glav­nog gra­da do­ne­sen na­kon pre­su­de Uprav­nog su­da 1. no­vem­bra 2016. go­di­ne – na­ve­de­no je u obra­ća­nju Zden­ke Po­po­vić.N.S.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"