Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ne smiju na Brana i Delića, a hapse šampiona zbog lovačke municije * Bojka ima srpsko državljanstvo * O preporukama u ponedjeljak * Umjesto članova Vlade, optužili upravnika * Ne smiju na Brana i Delića, a hapse šampiona zbog lovačke municije * Djecu kidnapuju zbog trgovine organima * Izabrali najljepše
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Raško Konjević, funkcioner SDP-a:
– Izgleda je bivša rektroka Radmila Vojvodić u pravu kada kaže da je na sceni neprosvijećeni staljinizam. Djeluje mi da je onako rediteljski mislila na Milutina Simovića.

Vic Dana :)

Zašto žene ne igraju fudbal?
Zato što se ne mogu pojaviti 11 žena na istom mjestu u istoj odjeći.


Koji je omiljeni potez kineskog fudbalera?
- Dupli pas!


Mujo i Haso veliki fudbalski fanovi se dogovore da ko prvi umre dođe onom drugom u snu i javi mu da li se gore na nebu igra fudbal. Desilo se tako da Mujo prvi umre i kao što su se dogovorili jedno veče dolazi Hasu u snu da mu javi.
- Haso, imam jednu dobru i jednu lošu vijest - reče Mujo,
- Kaži prvo dobru - odgovara Haso.
- E pa ovako, dobra je ta da se gore na nebu fudbal igra još kako.
- Odlično, hajde mi reci sada lošu vijest.
- Jebi ga, braniš u nedjelju!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom DEMOKRATE OBIŠLE DOMAĆINSTVA U SELU VLADNE U TUZIMA
Zaustaviti uvoznički lobi
Bečić u razgovoru sa domaćinima Zaustaviti uvoznički lobi
Li­der De­mo­krat­ske Cr­ne Go­re Alek­sa Be­čić, pred­sjed­nik De­mo­krat­skog sa­vje­ta De­mo­kra­ta Štje­fan Ca­maj i pred­sjed­nik od­bo­ra Glav­nog gra­da Vla­di­mir Ča­đe­no­vić na­sta­vi­li su kam­pa­nju „od vra­ta do vra­ta” u Tu­zi­ma i ob­i­šli se­lo Vlad­ne. Ka­ko su za­klju­či­li, Ma­le­si­ja je ne­pre­gled­na i plod­na rav­ni­ca, bo­gom da­na za sve gra­ne po­ljo­pri­vre­de i kraj ko­ji bi mo­gao da ži­vi od ono­ga što mu je pri­ro­da da­la, ali da to dosad ni­je bio slu­čaj.
- Lju­di se u Ma­le­si­ji uglav­nom ža­le na ne­bri­gu lo­kal­nih i dr­žav­nih vla­sti ko­je su Tu­zi pre­pu­sti­le sa­me se­bi i ko­jih se sje­te sa­mo pred iz­bo­re kad im za­tre­ba­ju gla­so­vi. Ona je plod­no tlo i za vo­će i za po­vr­će, a pri­rod­ni uslo­vi za ba­vlje­nje sto­čar­stvom ov­dje su ide­al­ni. Me­đu­tim, u 21. vi­je­ku ni­je­su do­volj­ni sa­mo pri­rod­ni uslo­vi, jer da bi se po­ljo­pri­vred­na dje­lat­nost i pro­iz­vod­nja do­ve­le na vi­ši ni­vo, po­treb­na su i ma­te­ri­jal­na ula­ga­nja, na­ro­či­to zbog to­ga što do­bar dio po­ljo­pri­vre­de da­nas za­vi­si od teh­no­lo­gi­je. Ka­da bi se ulo­žio od­re­đen no­vac i po­ljo­pri­vred­ni­ci­ma obez­bi­je­di­la bo­lja teh­no­lo­gi­ja, Ma­le­si­ja bi bi­la je­dan od naj­moć­ni­jih po­ljo­pri­vred­nih cen­ta­ra u ovom di­je­lu Bal­ka­na. Sve se to plan­ski za­u­sta­vlja zbog uvo­znič­kih lo­bi­ja ko­je kon­tro­li­šu lju­di iz vla­sti, pa se bo­ga­te po­je­din­ci, a do­mi­cil­no sta­nov­ni­štvo ko­je bi od to­ga tre­ba­lo da ži­vi is­pa­šta - sa­op­šti­li su De­mo­kra­te.
Ka­ko su na­ve­li, De­mo­kra­te su bi­le i bi­će od­luč­ni da to­me sve­mu sta­nu na put.
- Ima­mo ide­je i pla­no­ve ko­ji su re­al­ni, ostva­ri­vi, ali i prak­tič­ni. To u sva­kom raz­go­vo­ru iz­no­si­mo gra­đa­ni­ma, a oni to pri­hva­ta­ju, jer pre­po­zna­ju iskre­nost i od­luč­nost da ura­di­mo ono što obe­ća­mo. Do­kaz to­me je i po­dr­ška ko­ja sva­kim da­nom ra­ste, a taj rast na­sta­vi­će se još br­že i pro­gre­siv­ni­je- sa­op­šti­li su iz De­mo­krat­ske Cr­ne Go­re.
S.R.


Ca­maj: Po­ten­ci­jal u du­van­skoj pro­iz­vod­nji

U Ma­le­si­ji se mo­ra­ju una­pri­je­di­ti du­van­ska pro­iz­vod­nja i vi­no­gra­dar­stvo, jer po­sto­ji iz­u­ze­tan po­ten­ci­jal ko­ji ni­je is­ko­ri­šćen u mje­ri u ko­joj je to mo­gu­će, mi­šlje­nja je Štje­fan Ca­maj, no­si­lac iz­bor­ne li­ste De­mo­kra­ta za Tu­zi.
- De­mo­krat­ska Cr­na Go­ra kroz svoj pro­gram za Tu­zi, ko­ji je kon­ci­pi­ran po si­ste­mu pro­blem – rje­še­nje i je­dan od na­ših osnov­nih za­da­ta­ka je za­u­sta­sta­vlja­nje uvo­znič­kog lo­bi­ja i sub­ven­ci­o­ni­sa­nje ka­ma­ta na kre­di­te za mla­de po­ljo­pri­vred­ni­ke i sto­ča­re, či­me će se obez­bje­di­ti pro­dor do­ma­ćih po­ljo­pri­vred­nih pro­iz­vo­da na tr­ži­šte. Ta­ko­đe, ula­ga­će­mo i u edu­ka­ci­ju gra­đa­na o svim pod­sti­caj­nim mje­ra­ma ko­je su im do­stup­ne. Po­dr­ža­će­mo i pod­sti­ca­ti pla­sman do­ma­ćih pro­iz­vo­da, kao po­se­ban dio stra­te­gi­je raz­vo­ja i za­šti­te do­ma­ćih pro­iz­vo­da. Po­kre­nu­će­mo pro­jek­te part­ner­skog ula­ga­nja i fi­nan­si­ra­nja i iz­grad­nje fa­bri­ke za pre­ra­du vi­ška po­ljo­pri­vred­nih pro­iz­vo­da kroz pri­vat­no-jav­no part­ner­stvo - ka­zao je Ca­maj.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"