Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ne smiju na Brana i Delića, a hapse šampiona zbog lovačke municije * Bojka ima srpsko državljanstvo * O preporukama u ponedjeljak * Umjesto članova Vlade, optužili upravnika * Ne smiju na Brana i Delića, a hapse šampiona zbog lovačke municije * Djecu kidnapuju zbog trgovine organima * Izabrali najljepše
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Raško Konjević, funkcioner SDP-a:
– Izgleda je bivša rektroka Radmila Vojvodić u pravu kada kaže da je na sceni neprosvijećeni staljinizam. Djeluje mi da je onako rediteljski mislila na Milutina Simovića.

Vic Dana :)

Zašto žene ne igraju fudbal?
Zato što se ne mogu pojaviti 11 žena na istom mjestu u istoj odjeći.


Koji je omiljeni potez kineskog fudbalera?
- Dupli pas!


Mujo i Haso veliki fudbalski fanovi se dogovore da ko prvi umre dođe onom drugom u snu i javi mu da li se gore na nebu igra fudbal. Desilo se tako da Mujo prvi umre i kao što su se dogovorili jedno veče dolazi Hasu u snu da mu javi.
- Haso, imam jednu dobru i jednu lošu vijest - reče Mujo,
- Kaži prvo dobru - odgovara Haso.
- E pa ovako, dobra je ta da se gore na nebu fudbal igra još kako.
- Odlično, hajde mi reci sada lošu vijest.
- Jebi ga, braniš u nedjelju!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom USVOJENA ODLUKA O RJEŠAVANJU STAMBENIH PITANJA SLUŽBENICIMA GO GOLUBOVCI, OPOZICIJA UKAZALA NA DISKRIMINACIJU
Zaposleni neravnopravni u bodovanju
Sa sjednice skupštine GO Golubovci Zaposleni neravnopravni u bodovanju
Od­lu­ka o rje­ša­va­nju stam­be­nih po­tre­ba slu­žbe­ni­ka i na­mje­šte­ni­ka GO Go­lu­bov­ci za Slav­ka Vuk­če­vi­ća (SNP) ni­je do­bra jer su za­po­sle­ni ne­rav­no­prav­ni, a za­mjer­ku ima i Alek­san­dar Ko­ji­čić (DF) ko­ji sma­tra da su de­set go­di­na slu­žbe­ni­ci bi­li dis­kri­mi­ni­sa­ni te da ni­ka­kva pri­vi­le­gi­ja ni­je do­bi­ti dva sta­na.
-Po ova­kvim uslo­vi­ma naj­ma­nje uma­nje­nje za­po­sle­ni­ma za ku­po­vi­nu sta­na mo­že bi­ti 80 od­sto ka­da se sa­ku­pe bo­do­vi, ta­ko da ko­ri­snik on­da pla­ća stan sa­mo 20 od­sto. U čla­nu 10 se ka­že ako ko­ri­snik u ro­ku od 30 da­na iz­mi­ri oba­ve­zu do­dat­no se uma­nju­je iz­nos za tre­ći­nu. Zna­či ako je ci­je­na 1.092 eura po kva­dra­tu do­la­zi se do 218 eura, ako se još uma­nji za tre­ći­nu on­da je 145 eura. Bu­kval­no ko­ri­snik za 7.000 eura mo­že ri­je­ši­ti stam­be­no pi­ta­nje. Član 18 pro­pi­su­je da se zna­čaj po­slo­va vred­nu­je mno­že­njem ko­e­fi­ci­jen­ta na rad­nom mje­stu sa bro­jem dva. Uko­li­ko je por­tir ko­ji ima 2,6 ke­fi­ci­jent, u od­no­su na pred­sjed­ni­ka skup­šti­ne on ne­ma šan­su. Uza­lud por­tir ili či­sta­či­ca kon­ku­ri­šu ka­da se ko­e­fi­ci­jen­ti bo­du­ju. Ni­je rav­no­prav­no – ka­že Vuk­če­vić.
Da je ova od­lu­ka na­pi­sa­na u Glav­nom gra­du sum­nja Mi­ro­slav Bra­jo­vić (DF). Alek­san­dar Ko­ji­čić sma­tra da ni­je do­bro na­pi­san član ko­ji pro­pi­su­je da kan­di­dat ne smi­je ima­ti stan sa­mo na te­ri­to­ri­ji glav­nog gra­da i GO Go­lu­bov­ci. On je pi­tao da li mo­že ima­ti stan u Bu­dvi. Za nje­ga to je dis­kri­mi­na­ci­ja i tre­ba pro­mi­je­ni­ti od­red­bu da uop­šte ne po­sje­du­je stan.
- Ka­dro­vi Ze­te ne tre­ba da idu u Glav­ni grad, tre­ba gra­di­ti ov­dje. Na­pra­vi­te kao u Pod­go­ri­ci „zgra­du mo­zgo­va” – sma­tra Ko­ji­čić.
Du­šan Ra­do­njić, pred­sje­dik GO Go­lu­bov­ci tvr­di da od­lu­ka ni­je ser­vi­ra­na iz Glav­nog gra­da, te da su svi čla­no­vi od­lu­ke iden­tič­ni kao i u od­lu­ka­ma dru­gih op­šti­na. On je Vuk­če­vi­ću ka­zao da mu ni­je do­bra ma­te­ma­ti­ka, jer po to­me se stan od 42 kva­dra­ta mo­že ku­pi za 5.000 eura što ni­je ta­ko.
-Ima­mo pri­vi­le­go­van sta­tus ka­da je ras­po­dje­la sta­no­va u pi­ta­nju. Ako ne­ko ima stan u Bu­dvi, Be­o­gra­du... mo­že da kon­ku­ri­še. Tre­ba­lo bi da se i ov­dje gra­de zgra­de i za pro­svje­ta­re i za op­šti­na­re, ali to ni­je ta­ko u ovom tre­nut­ku – re­ko je Ra­do­njić.
Ko­ji­čić je Ra­do­nji­ću sa­op­štio da ve­li­ka fir­ma, kao i lo­kal­ni pred­u­zet­nik, pla­ni­ra da u GO Go­lu­bov­ci gra­di zgra­du.
Ra­do­njić sma­tra da će ova od­lu­ka spri­je­či­ti ne­po­ti­zam i pri­vi­le­gi­je.
-. Pri­ve­le­go­va­ni su jer će dva sta­na si­gur­no do­bi­ti i to oni ko­ji bu­du ima­li naj­ve­ći broj bo­do­va. U istom ran­gu ne mo­že bi­ti ma­gi­star na­u­ka i ne­ko ko ima sred­nju ško­lu. I tu vo­di­mo ra­ču­na da ne­ma dis­kri­mi­na­ci­je. Ne mo­že sa­mac bi­ti pri­vi­le­go­van u od­no­su na ne­ko­ga ko ima dje­cu – po­ru­čio je Ra­do­njić.
Ju­če je iz­gla­sa­na i Od­lu­ka o gra­ni­ca­ma na­se­lja po ko­joj je GO Go­lu­bov­ci do­bi­la na­se­lja Go­ši­ći i Ano­vi. Slav­ko Vuk­če­vić pi­tao je Pre­dra­ga An­đu­ši­ća (DPS) ko je od opo­zi­ci­je dao ne­skro­man do­pri­nos u stva­ra­nju ove od­lu­ke. An­đu­šić je re­kao da su to Sr­đa Ra­i­če­vić i Alek­san­dar Ko­ji­čić. Od­bor­ni­ci su, bez po­le­mi­ke, iz­gla­sa­li i sma­nje­nje pla­ta slu­žbe­ni­ci­ma i na­mje­šte­ni­ci­ma, kao i čel­ni­ci­ma GO Go­lubvci.A.D.


Ko­ji­čić pre­kr­šio za­kon

Pred­sjed­nik skup­šti­ne GO Go­lu­bov­ci Mi­len­ko Ma­raš sa­op­štio je da je Agen­ci­ja za utvr­đi­va­nje kon­flik­ta in­te­re­sa utvr­di­la da je Alek­san­dar Ko­ji­čić (DF) pre­kr­šio Za­kon o spre­ča­va­nju ko­rup­ci­je.
-Agen­ci­ja je utvr­di­la da je Alek­san­dar Ko­ji­čić do­sta­vio pri­ho­de za pro­šlu go­di­nu sa ne­pot­pu­nim po­da­ci­ma. On je sa­krio da je od Po­kre­ta za pro­mje­ne pri­mao od­re­đe­na sred­stva i ti­me pre­kr­šio Za­kon o spre­ča­va­nju ko­ru­ci­je što je ne­sa­vje­sno oba­vlja­nje funk­ci­je. Zbog to­ga mu je iz­re­če­na di­sci­plin­ska mje­ra – ka­zao je Ma­raš.
U tre­nut­ku ka­da je ovo Ma­raš sa­op­štio Ko­ji­čić ni­je bio u sa­li.


Bra­jo­vić: Ma­raš me is­ku­li­rao

Mi­ro­slav Bra­jo­vić ka­zao je da je imao pri­mjed­bu na dnev­ni red.
- Tra­žio sam tač­ku dnev­nog re­da o ka­pi­tal­nim in­ve­sti­ci­ja­ma. Ali Mi­len­ko Ma­raš je to is­ku­li­rao i da­nas vi­dim da je osta­lo po nje­go­vom. Si­la Bo­ga ne mo­li, šta će­mo – re­kao je Bra­jo­vić.
Ma­raš je is­ta­kao da ga ni­je is­ku­li­rao, ali da je dnev­ni red de­fi­ni­san šta se ka­da ras­pra­vlja.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne izbore za odbornike u SO Nikšić koji će biti održani 14.03.2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"