Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Djecu saslušavali, novinaru „Dana” prijetili * Do posla preko knjižice DPS-a * Vlada se zadužuje još 300 miliona * Prijavila da su joj majku tukli u Domu * Stotine mrtvih, na hiljade povrijeđenih * Odnosi Rusije i Turske potpuno obnovljeni * Zaspala je Miona, a umrli smo mi…
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
JOHANES HAN, EVROPSKI KOMESAR:
Evropska komisija posebnu pažnju posvećuje vladavini prava, posebno u zemljama kao što je Crna Gora, koja pregovara o pristupanju Evropskoj uniji.

Vic Dana :)

Dovela žena sina u policiju i kaže:
– Želim da moj sin bude policajac!
– A zašto gospođo?
– Pa, zato što je glup.
– Morate to dokazati!
Žena na to reče malome:
– Sine, idi vidi da li je mama napolju!
Dijete otrči vani, a policajac će na to:
– Pa, stvarno je glup, mogao je vidjeti kroz prozor!

Posle smrti, saobraćajac stigne kod Boga. Bog ga pita:
– Sine moj, reci ti meni jesi li činio dobra ljudima?
– Jesam, odgovara saobraćajac.
– A jesi li činio zla?
– Dešavalo se.
– E, pa kad je tako, evo, ispred tebe su dva puta. Jedan vodi u pakao, drugi u raj. Biraj kojim ćeš.
A, policajac će:
– Bože, a mogu li ja da ostanem ovdje na raskrsnici?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom MJEŠTANI MATAGUŽA OGORČENI ŠTO IH DUŠAN RADONJIĆ NIJE PRIMIO NA RAZGOVOR O SMETLIŠTU KOD ŠKOLE I PORUČILI
Zaprijetili bojkotom ako ne uklone deponiju
Smetlište uz ogradu škole Zaprijetili bojkotom ako ne uklone deponiju
Mje­šta­ni Ma­ta­gu­ža raz­o­ča­ra­ni su što ih ni po­sli­je če­ti­ri mje­se­ca pred­sjed­nik Grad­ske op­šti­ne Go­lu­bov­ci Du­šan Ra­do­njić ni­je pri­mio na sa­sta­nak na ko­jem su htje­li da raz­go­va­ra­ju o hi­gi­je­ni se­la. Oni ka­žu da je uz ogra­du OŠ „Za­ri­ja Vu­jo­še­vić” na­pra­vlje­na to­li­ka de­po­ni­ja da su raz­mi­šlja­li čak i da boj­ko­tu­ju na­sta­vu dok se ne ri­je­ši pro­blem ne­le­gal­nog od­la­ga­nja ot­pa­da tik uz ogra­du. Ži­te­lji stra­hu­ju za zdra­vlje dje­ce.
– Na­ja­vio sam se pri­je če­ti­ri mje­se­ca kod Du­ša­na Ra­do­nji­ća da me pri­mi na raz­go­vor. Do da­na da­na­šnjeg me ni­je po­zvao. A htio sam da po­pri­ča­mo baš oko ovih de­po­ni­ja, pri­je sve­ga o sme­tli­štu kod ško­le. Do­šlo nam je da se or­ga­ni­zu­je­mo i da za­bra­ni­mo dje­ci da idu u ško­lu. Zdra­vlje im je ugro­že­no jer im je de­po­ni­ja po­red ogra­de. Tu uči 500 uče­ni­ka. Sra­mo­ta je ovo. Obra­ća­li smo se i di­rek­to­ru ško­le i išli kod nje­ga. On je re­kao da je pre­dao za­htjev u GO Go­lu­bov­ci, ali šta će oni, ko njih šta pi­ta. Tre­bao bih da se se­lim odav­de no ne znam gdje ću – priča Lu­ka Po­po­vić, mje­šta­nin Ma­ta­gu­ža.
On is­ti­če da bi naj­bo­lje bi­lo otvo­ri­ti lo­ka­ci­ju Sta­ri vi­ganj ko­ja ni­ko­me ne bi sme­ta­la, ali da je Či­sto­ća re­dov­no odr­ža­va.
– Gdje se god na­pra­vi de­po­ni­ja, ona sme­ta. Po­red ško­le pogotovo. Tu mi ide dvo­je unu­ča­di. Ov­dje sva­šta mo­že da se ra­di. Sad je od­lič­no jer su prije neki dan do­la­zi­li da či­ste, a pri­je to­ga to je bi­lo sme­tli­šte ogrom­no. To­li­ko mu­va ima da je to stra­šno. Lo­me ogra­de, sve uni­šta­va­ju, sva­šta se ra­di, a ni­ko ne re­a­gu­je. Po­sto­ji skla­di­šte jed­ne fir­me u se­lo Vranj i oni sva­ko­dnev­no ka­mi­o­ni­ma tu od­la­žu ot­pad, a ko zna ko­li­ko kon­tej­ne­ra do ovih pro­đu. Jed­nom je di­rek­torica Či­sto­će iz­ja­vi­la da su či­sti­li od 11 do 11.30 sa­ti ovu de­po­ni­ju, ali da je po­sli­je po­la sa­ta opet ona na­pra­vlje­na. Tre­ba­lo bi on­da da na­pi­šu do­zvo­lje­no ba­ca­nje sme­ća od 11 do 11.30 sa­ti. Onaj kad uto­va­ri trak­tor bri­ga nje­ga ko­li­ko je sa­ti – ka­zao je Po­po­vić.
Da se uz ogra­du ško­le od­la­že tvr­di ma­te­ri­jal, ke­se sa sme­ćem, ­lozo­vi­na, ugi­nu­le ži­vo­ti­nje tvr­di Bo­ži­dar Ra­ko­vić, sta­nov­nik Ma­ta­gu­ža.
– Ovo što ra­de je ka­ta­stro­fa. De­po­ni­ja za od­la­ga­nje ot­pa­da je tre­ba­la ko­li­ko mi zna­mo da se pre­se­li ne­kih 50 me­ta­ra od ško­le. Tu je, koliko znamo bila od­re­đe­na lo­ka­ci­ja, ali oni to nisu is­po­što­va­li. Naj­go­re je što se du­go za­dr­ža­va­ju de­po­ni­je, pa se ši­re ne­pri­jat­ni mi­ri­si – ka­že Ra­ko­vić.
Ra­ko­vić tvr­di da po­la se­la ne pla­ća uslu­ge Či­sto­će, te sum­nja da je to je­dan od raz­lo­ga što je se­lo pr­lja­vo.
– Si­gur­no 50 od­sto se­la ne pla­ća sme­će. Ja pla­ćam, a ima do­sta onih ko­ji to ne ra­de, a ba­ca­ju isto kao i ja, mo­žda čak i go­re. Ne­ka pro­če­šlja­ju se­lo da se vi­di ko pla­ća ko n, samo da se higijena više dovede u red– pred­la­že Ra­ko­vić.
A.D.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"