Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Djecu saslušavali, novinaru „Dana” prijetili * Do posla preko knjižice DPS-a * Vlada se zadužuje još 300 miliona * Prijavila da su joj majku tukli u Domu * Stotine mrtvih, na hiljade povrijeđenih * Odnosi Rusije i Turske potpuno obnovljeni * Zaspala je Miona, a umrli smo mi…
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
JOHANES HAN, EVROPSKI KOMESAR:
Evropska komisija posebnu pažnju posvećuje vladavini prava, posebno u zemljama kao što je Crna Gora, koja pregovara o pristupanju Evropskoj uniji.

Vic Dana :)

Dovela žena sina u policiju i kaže:
– Želim da moj sin bude policajac!
– A zašto gospođo?
– Pa, zato što je glup.
– Morate to dokazati!
Žena na to reče malome:
– Sine, idi vidi da li je mama napolju!
Dijete otrči vani, a policajac će na to:
– Pa, stvarno je glup, mogao je vidjeti kroz prozor!

Posle smrti, saobraćajac stigne kod Boga. Bog ga pita:
– Sine moj, reci ti meni jesi li činio dobra ljudima?
– Jesam, odgovara saobraćajac.
– A jesi li činio zla?
– Dešavalo se.
– E, pa kad je tako, evo, ispred tebe su dva puta. Jedan vodi u pakao, drugi u raj. Biraj kojim ćeš.
A, policajac će:
– Bože, a mogu li ja da ostanem ovdje na raskrsnici?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom UPRAVA JPU „ĐINA VRBICA” JOŠ JEDNOM POLITIČKI ZLOUPOTRIJEBILA MALIŠANE
Djecu ogrnuli crnogorskim zastavama
Djecu ogrnuli crnogorskim zastavama
Još jed­nom su dje­ca Jav­ne pred­škol­ske usta­no­ve „Đi­na Vr­bi­ca” bi­la pred­met po­li­tič­ke zlo­u­po­tre­be. U pe­tak su ma­li­ša­ne na Evrops­kom pr­ven­stvu u džu­dou u SC „Mo­ra­ča di­rek­tor usta­no­ve Vuk Sta­ni­šić i vas­pi­ta­či ogr­nu­li cr­no­gor­skim za­sta­va­ma ko­ji­ma su dje­ca „na­vi­ja­la”. Sta­ni­šić ko­ji je, ina­če ka­dar SD-a, vla­snik je i Džu­do klu­ba „Gra­đan­ski”, a bio je i je­dan od or­ga­ni­za­to­ra ovog tur­ni­ra.
U svim vas­pit­nim je­di­ni­ca­ma oka­če­na su oba­vje­šte­nja da se do­ve­du dje­ca na ovaj sport­ski do­ga­đaj, a vas­pi­ta­či su ih u pe­tak od­ve­li i po­di­je­li­li im cr­no­gor­ske za­sta­ve sa ko­ji­ma su na­vi­ja­li. Ta­kve fo­to­gra­fi­je oka­če­ne su na zva­nič­noj Fej­sbuk sta­ni­ci JPU „Đi­na Vr­bi­ca”, a is­pod njih na­pi­sa­no je da je iz vr­ti­ća bi­lo pre­ko 600 ma­li­ša­na i da je sli­ka ob­i­šla svi­jet.
Ka­ko je ka­za­la Le­pa Žu­njić, iz Udru­že­nja Ro­di­te­lji u ovoj pri­či va­žno je zna­ti da li je usta­no­va ima­la sa­gla­snost ro­di­te­lja za od­vo­đe­nje dje­ce na ova­kav do­ga­đaj.
-S ob­zi­rom na to da ne­ma­mo in­for­ma­ci­ju da li su dje­ca od­ve­de­na uz sa­gla­snost ro­di­te­lja ili ne, ne mo­že­mo za­klju­či­ti da li se ra­di o zlo­u­po­tre­bi. Za dje­cu je ova­kav do­ga­đaj i or­ga­ni­zo­va­ni do­la­zak sva­ka­ko li­je­pa pri­li­ka da na­u­če ne­što no­vo, osje­te at­mos­fe­ru i raz­vi­ju lju­bav pre­ma spor­tu, ali je ve­o­ma bit­no da ro­di­te­lji da­ju sa­gla­snost i ka­ko im je pred­sta­vlje­na ta vrsta iz­le­ta. Bez to­ga mo­glo bi se do­ći do za­ključ­ka o dru­ga­či­jim mo­ti­vi­ma – re­kla je Žu­njić.
Ta­ko je i vr­tić „Zvje­zda­ni vrt” u Go­lu­bov­ci­ma od­mah po otva­ra­nju do­spio u ži­žu jav­no­sti na­kon što su pred­stav­ni­ci pod­mlat­ka DPS-a uni­je­li stra­nač­ka obi­ljež­ja u vas­pit­nu je­di­ni­cu, ogrnuvši mališane. Slu­čaj bio je i pred­met ta­da­šnjeg skup­štin­skog od­bo­ra za na­u­ku, pro­svje­tu, kul­tu­ru i sport na ko­jem je tra­že­no sa­slu­ša­nje mi­ni­stra Sla­vo­lju­ba Sti­je­po­vi­ća ko­ji je re­kao „ne­ko je na tri se­kun­de po­di­gao za­sta­vu”. A.D.


Sta­ni­šić misli da nema zloupotrebe

Da li je u ovom slu­ča­ju bi­lo po­li­tič­ke zlo­u­po­tre­be i da li su ro­di­te­lji bi­li upo­zna­ti sa ovom ak­tiv­no­sti ju­če je krat­ko pro­ko­men­ta­ri­sao Vuk Sta­ni­šić, di­rek­tor usta­no­ve.
-Da mi­slim da je zlo­u­po­tre­ba ne bi ovo ra­di­li – krat­ko je pro­ko­men­ta­ri­sao Sta­ni­šić.
Me­đu­tim, on ni­je od­go­vo­rio na pi­ta­nje da li je imao sa­gla­snost ro­di­te­lja da od­ve­de dje­cu na ova­kav do­ga­đaj.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"