Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Predsjednik i dvoje sudija bez pravosudnog ispita * Odbornicu uhapsili zbog telefonskog poziva * Mila tumačio uz pomoć rječnika * Tužilaštvo da ispita bogatstvo Vujovića * Decembar u znaku dobrog zvuka * Savremena srpska umjetnost pred kineskom publikom * Predsjednik i dvoje sudija bez pravosudnog ispita
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 02-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Janko Vučinić, predsjednik Radničke partije :
Ako državni funkcioneri ne mogu da dokažu da su nešto stekli od svojih primanja, svu takvu imovinu im treba oduzeti. Mnogi su stekli imovinu na račun pljačke države i naroda.

Vic Dana :)

Mujo se jedva dovukao kući mrtav pijan u sitne sata, a bijesna Fata ga dočeka u kuhinji i zvizne mu jednu za uho:
- Pijanduro jedna obična, ‘o’š još pit’?
Mujo ćuti, a Fata mu zalijepi još jednu:
- A, budalet’no, ‘o’š još pit’?
Mujo i dalje ćuti, pa ga Fata tresne nogom:
- Čuješ ti mene? ‘O’š još pit?!
Mujo slegne ramenima:
- A daj onda još jednu kad s’ već tol’ko navalila...

Utrčava muž u kuću i s vrata viče:
- Ženooo... šta bi radila kad bih dobio na lotou?
- Uzela bih ti pola i ostavila te!
Muž izvadi 20 eura, daje ženi 10 i kaže:
- Briši.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom IZGRADNJA BULEVARA KROZ DONJU GORICU POČINJE POLOVINOM DECEMBRA Eksproprijacija uporedo za radovima
Iz­grad­nja bu­le­va­ra kroz Do­nju Go­ri­cu tre­ba­lo bi usko­ro da poč­ne, na­ja­vlju­ju iz Glav­nog gra­da. Teh­nič­ki bu­le­var je po­di­je­ljen u tri fa­ze. Za pr­vu i po­sled­nju di­o­ni­cu eks­pro­pri­ja­ci­ja je u fi­nal­noj fa­zi, ta­ko da, ka­ko ka­žu, ra­do­vi usko­ro mo­gu da poč­nu. Oni is­ti­ču da će se za cen­tral­ni dio eks­pro­pri­ja­ci­ja vr­ši­ti upo­re­do sa ra­do­vi­ma. Sred­stva su obez­bi­je­đe­na i na­vo­de, ima­ju ve­li­ko ine­te­re­so­va­nje gra­đa­na ko­ji su vla­sni­ci tih par­ce­la za ovaj pro­je­kat, na­vo­de iz PG bi­roa. Pre­ma in­for­ma­ci­ja­ma Direk­ci­je za sa­o­bra­ćaj do­njo­go­rič­ki bu­le­var po­če­će da se gra­di po­lo­vi­nom de­cem­bra.
Za dru­gu fa­zu obi­la­zni­ce oko Go­lu­bo­va­ca, od skre­ta­nja za aero­drom do kru­žnog to­ka u Mo­ja­no­vi­ći­ma, ri­je­še­ni su sko­ro svi imo­vin­sko-prav­ni od­no­si. Ra­do­vi su po­če­li, u to­ku je ukla­nja­nje ši­blja i obi­lje­ža­va­nje tra­se, a ka­ko je sa­op­štio Du­ško Ko­kić, iz Di­rek­ci­je za sa­o­bra­ćaj, sle­de­će sed­mi­ce po­či­nje iz­grad­nja zi­do­va.
Što se ti­če iz­grad­nje ju­go­za­pad­ne obi­la­zni­ce, ka­ko su sa­op­šti­li iz PG bi­roa, to je pro­je­kat za ko­ji su u ka­ta­stru u fi­nal­noj fa­zi tri knji­ge ela­bo­ra­ta o eks­pro­pri­ja­ci­ji.
-Na ba­zi pre­li­mi­nar­nih po­da­ta­ka, ve­li­ki dio imo­vi­ne je u vla­sni­štvu gra­da, uz je­dan zna­ča­jan dio ko­ji ima­ju Plan­ta­že. Oni su is­ka­za­li sprem­nost da se pro­je­kat re­a­li­zu­je u naj­br­žem mo­gu­ćem ro­ku. Na­kon što Vla­da Cr­ne Go­re da sa­gla­snost na kre­dit­no za­du­že­nje Glav­nog gra­da, oče­ku­je­mo da će ugo­vor sa IFC za ovaj pro­je­kat bi­ti pot­pi­san to­kom de­cem­bra – sa­op­šti­li su iz Pg bi­roa.
A.D.


Usko­ro po­stu­pak za dio do Tre­šnji­ce

U to­ku je re­kon­struk­ci­ja pu­ta Go­lu­bov­ci – Ma­ta­gu­ži. Ra­do­vi su po­če­li kod OŠ „Mi­lan Vu­ko­tić” u du­ži­ni od 560 me­ta­ra.
-Za rje­ša­va­nje imo­vin­sko-prav­nih od­no­sa na tra­si sa­o­bra­ćaj­ni­ce ko­ja se re­kon­stru­i­še, do sa­da je utro­še­no oko 60.000 eura, dok će usko­ro po­če­ti po­stu­pak kod Upra­ve za imo­vi­nu i za dru­gio dio tra­se do sta­di­o­na „Tre­šnji­ca” - is­ti­ču iz PG bi­roa.


Saku­plja­ju do­zvo­le za ju­go­za­pad­nu obi­la­zni­cu

Na­kon što je Vla­da da­la sa­gla­snost na kre­dit­no za­du­že­nje Glav­nog gra­da za pro­je­kat ju­go­za­pad­ne obi­la­zni­ce, a na osno­vu skup­štin­ske od­lu­ke od 14. no­vem­bra 2017. o za­du­že­nju gra­da od 15 mi­li­o­na eura, ste­kli su se svi uslo­vi da se ugo­vor pot­pi­še do kra­ja mje­se­ca, sa­op­šte­no je ju­če iz PG bi­roa.
Agen­ci­ja za iz­grad­nju i raz­voj Pod­go­ri­ce pod­ni­je­la je za­htjev Se­kre­ta­ri­ja­tu za pla­ni­ra­nje i ure­đe­nje pro­sto­ra i za­šti­tu ži­vot­ne sre­di­ne za da­va­nje sa­gla­sno­sti na ela­bo­rat o pro­cje­ni uti­ca­ja na ži­vot­nu sre­di­nu, za sa­o­bra­ćaj­ni­cu i nad­vo­žnjak na tra­si ju­go­za­pad­ne obi­la­zni­ce, sa pla­nom upra­vlja­nja bu­kom i pra­te­ćim anek­si­ma. Za­htjev sa do­ku­men­ta­ci­jom o pla­ni­ra­nom objek­tu bi­će do­stu­pan jav­no­sti u pro­sto­ri­ja­ma Se­kre­ta­ri­ja­ta za pla­ni­ra­nje i ure­đe­nje pro­sto­ra i za­šti­tu ži­vot­ne sre­di­ne – Sek­tor za za­šti­tu ži­vot­ne sre­di­ne i odr­ži­vi raz­voj, u Uli­ci Vu­ka Ka­ra­dži­ća broj 41 od 12 do 15 ča­so­va.
Jav­na ras­pra­va o ela­bo­ra­tu odr­ža­će se 11. de­cem­bra, u pro­sto­ri­ja­ma Se­kre­ta­ri­ja­ta za pla­ni­ra­nje i ure­đe­nje pro­sto­ra i za­šti­tu ži­vot­ne sre­di­ne, u 10 ča­so­va.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"