Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Stojanović prećutao ženinu firmu * Potjernica za aktivistom DPS-a * Povratkom Fronta završena priča o vanrednim izborima * Presudiće Mikov glas * Stojanović prećutao ženinu firmu * Supermen * Krnja demokratija
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 07-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vesna Medenica, predsjednica Vrhovnog suda:
– Može li sudija sa platom od 650 eura da sačuva moralnost? Ne može.

Vic Dana :)

Hronologija braka:
Prve tri godine on govori, a ona sluša.
Sledeće tri godine ona govori, a on sluša.
Od sedme godine braka oni govore a komšije slušaju.
Na kraju oni govore, a sudija se krsti.

Uđe kauboj Džo u kafanu i za šankom ugleda barsku damu, a oko nje četvoricu kauboja. Gleda on, gleda, pa odjednom trgne pištolj, ubije četvoricu kauboja i zatim priđe barskoj dami i kaže:
– Kako to da tako lijepa dama stoji ovdje sasvim sama?

Trinaest polaznika policijske škole polagali za radno mjesto policajca i skupila se komisija. Stali oni u red, kad će komisija prvom od 13:
Daj nam ti reci jednu marku auta.
Ovaj prvi kao iz topa kaže JAGUAR, a ovaj drugi nije odmah shvatio pa kaže FEBRUAR. Treći MART, i tako oni svi redom, a ovaj dvanaesti kaže DECEMBAR. Trinaesti sav se izgubio, gleda u komisiju i sav drhti pa pruži ruku komisiji i kaže:
– Srećna Nova godina!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom - datum: 2017-12-06 NA FARMI SVINJA ŽELJKA MILIĆA
Meso u polutkama 2,50 eura
Meso u polutkama 2,50 eura
Na far­mi to­vlje­nih svi­nja, sor­te lan­dras, kod Želj­ka Mi­li­ća iz Pot­hu­ma u to­ku je pro­da­ja me­sa u po­lut­ka­ma. Mi­lić na­vo­di da na go­di­šnjem ni­vou pro­iz­ve­de oko 10 to­na svinj­skog me­sa, i to od 70 to­vlje­ni­ka či­je se me­so po kva­li­te­tu ne mo­že po­re­di­ti ni sa jed­nim dru­gim. Is­ti­če i da ne bi imao to­li­ko za­ra­de da sam i ne pro­iz­vo­di hra­nu.
– Od 29. no­vem­bra sam kre­nuo sa pro­da­jom i tra­ja­će si­gur­no do kra­ja mje­se­ca, kao i pret­hod­ne tri go­di­ne. Već sam 30 do 40 od­sto pro­dao po ci­je­ni od 2,50 eura za či­sto me­so, u po­lut­ka­ma. Me­đu­tim, ako ima onih ko­ji že­le da ku­pu­ju po ki­lo­gra­mu ži­ve va­ge on­da tre­ba da iz­dvo­je po 2,20 eura. To su svi­nje od 90 do 120 ki­lo­gra­ma ot­pri­li­ke ko­je hra­nim is­klju­či­vo hra­nom ko­ju sam pro­iz­vo­dim. Vje­ru­jem da sam na­šao ci­je­nu ko­ja je re­al­na i za tr­ži­šte i za se­be kao pro­iz­vo­đa­ča. Kad bih ku­po­vao hra­nu za tih 70 svi­nja, mi­slim da bi re­zul­ta­ti bi­li ja­ko lo­ši ili bih bio na po­zi­tiv­noj nu­li. Me­đu­tim, ka­ko sam pro­iz­vo­dim ži­ta­ri­ce, i to na oko 10 hek­ta­ra za­sa­da sa vi­še vr­sta, to se znat­no od­ra­zi­lo na kva­li­tet me­sa, lju­di to pre­po­zna­ju i ne­mam pro­ble­ma sa pla­sma­nom – pri­ča Mi­lić.
Ka­ko na­vo­di, kup­ci su mu uglav­nom isti već tri go­di­ne, te da ne­ma una­pri­jed ugo­vo­re­nu pro­da­ju sa ne­kom od fir­mi.
– Cje­lo­kup­nu pro­iz­vod­nju sam pri­la­go­dio uslo­vi­ma tr­ži­štu da to bu­de ono što tra­že na­ši gra­đa­ni, ta­ko da kva­li­tet me­sa i ci­je­na ko­ja je re­al­na mi ne do­zvo­lja­va­ju da mi me­sa pre­tek­ne. Do sad se ni­je de­ša­va­lo, a ako bi mi pre­te­klo na­pra­vio bih ko­ba­si­ce i njih pro­da­vao. Dr­ži­mo i šest pra­si­ca pa ni­smo ve­za­ni za uvoz ne­go smo ci­je­li la­nac pro­iz­vod­nje na­pra­vi­li– ka­zao je Mi­lić.
Ka­ko is­ti­če, je­di­ni je u Tu­zi­ma ko­ji se ozbilj­ni­je ba­vi far­mom lan­dra­sa, dok u GO Go­lu­bov­ci to ra­di ne­ko­li­ko po­ro­di­ca. S.R.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"