Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Stojanović prećutao ženinu firmu * Potjernica za aktivistom DPS-a * Povratkom Fronta završena priča o vanrednim izborima * Presudiće Mikov glas * Stojanović prećutao ženinu firmu * Supermen * Krnja demokratija
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 07-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vesna Medenica, predsjednica Vrhovnog suda:
– Može li sudija sa platom od 650 eura da sačuva moralnost? Ne može.

Vic Dana :)

Hronologija braka:
Prve tri godine on govori, a ona sluša.
Sledeće tri godine ona govori, a on sluša.
Od sedme godine braka oni govore a komšije slušaju.
Na kraju oni govore, a sudija se krsti.

Uđe kauboj Džo u kafanu i za šankom ugleda barsku damu, a oko nje četvoricu kauboja. Gleda on, gleda, pa odjednom trgne pištolj, ubije četvoricu kauboja i zatim priđe barskoj dami i kaže:
– Kako to da tako lijepa dama stoji ovdje sasvim sama?

Trinaest polaznika policijske škole polagali za radno mjesto policajca i skupila se komisija. Stali oni u red, kad će komisija prvom od 13:
Daj nam ti reci jednu marku auta.
Ovaj prvi kao iz topa kaže JAGUAR, a ovaj drugi nije odmah shvatio pa kaže FEBRUAR. Treći MART, i tako oni svi redom, a ovaj dvanaesti kaže DECEMBAR. Trinaesti sav se izgubio, gleda u komisiju i sav drhti pa pruži ruku komisiji i kaže:
– Srećna Nova godina!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom ZA NAGRADU „19. DECEMBAR” STIGLO 12 PREDLOGA Predloženi vatrogasci, privrednici...
-Ži­ri­ju za do­dje­lu na­gra­de „19. de­cem­bar” sti­glo je 12 pred­lo­ga. Na­kon sjed­ni­ce ži­ri­ja bi­će po­tvr­đe­ne kan­di­da­tu­re.
Pre­ma pred­lo­zi­ma, ko­ji da­kle ni­je­su još po­tvr­đe­ni, kan­di­da­ti za pre­sti­žno pri­zna­nje Glav­nog gra­da su Zo­ja La­lo­vić Bo­ja­nić, di­rek­tor Gim­na­zi­je „Slo­bo­dan Ške­ro­vić”, za re­zul­te­te i pe­da­go­ški rad u obla­sti obra­zo­va­nja i vas­pi­ta­nja. Kan­di­do­va­le su je dvi­je gru­pa gra­đa­na i NVO Evrop­ske Tu­zi. Pri­vred­ni­ka i vla­sni­ka kom­pa­ni­je Vo­li Dra­ga­na Bo­ka­na, za po­seb­ne za­slu­ge u po­slo­va­nju i po­stig­nu­te re­zul­ta­te u una­re­đe­nju kul­tu­re tr­go­vi­ne kan­di­do­va­li su gru­pa gra­đa­na me­đu ko­ji­ma Ner­min Ab­dić, or­to­ped, Mi­ha­i­lo Ku­liš, lje­kar i Go­ran Ra­do­njić, spor­ti­sta. Bi­o­lo­ga Zlat­ka Bu­li­ća za ukup­ni struč­ni i do­pri­nos is­tra­ži­va­nju i za­šti­te pri­ro­de pred­lo­ži­lo ge­o­graf­sko dru­štvo Cr­ne Go­re i NVO Da­ni Ska­dar­skog je­ze­ra-Vri­pa­zar. Pred­log je sti­gao i za Da­ni­la Bur­za­na, pu­bli­ci­stu i no­vi­na­ra, ko­jeg su za re­zul­ta­te od op­šte­dru­štve­nog zna­ča­ja pred­lo­ži­li Goj­ko Ka­stra­to­vić, re­ži­ser, Vu­kić Pu­le­vić, pro­fe­sor, An­drej Mi­ha­i­lo­vić, in­že­njer i Slo­bo­dan Ra­do­še­vić. Pred­log za do­dje­lu pri­zna­nja sti­gao je i za Zdrav­ka Đu­ra­no­vi­ća, estrad­nog umjet­ni­ka, ko­jeg su za umjet­nič­ki i hu­ma­ni­tar­ni rad pred­lo­ži­li NVO Bi­se­ra, gru­pa od 144 gra­đa­ni­na, NVO Dru­štvo pri­ja­te­lja Pod­go­ri­ce, KIC „Ze­ta” i Udru­že­nje estrad­nih umjet­ni­ka Cr­ne Go­re. Pi­sac Zlat­ko Zla­ti­ča­nin je pred­lo­žen od Uni­rek­sa, a Sre­te­na Ka­lu­đe­ro­vi­ća, ko­re­o­gra­fa i umjet­nič­kog di­rek­to­ra fo­klor­ne gru­pe Umjet­nič­ka Cr­na Go­ra, za ostva­re­nje u obla­sti kul­tur­nog i umjet­nič­kog stva­ra­la­štva, pred­la­že Ra­ko Pu­po­vić.
Kom­po­zi­tor Slo­bo­dan M. Ko­va­če­vić pred­lo­žen je za iz­u­ze­tan do­pri­nos u mu­zič­kom stva­ra­la­štvu a pred­log je sti­gao od gru­pe gra­đa­na, dok je aka­de­mik Zo­ran La­kić pred­lo­žen za knji­gu „Cr­na Go­ra u Ju­go­sla­vi­ji” a pred­log je sti­gao od Vu­ki­ća Ilin­či­ća, isto­ri­ča­ra. U tr­ci za na­gra­du je i Da­ni­lo Ma­ru­no­vić, re­di­telj, ko­jeg su za vi­še dje­la u obla­sti po­zo­ri­šta i film­ske umjet­no­sti pred­lo­žili Di­mi­tri­je Po­po­vić, aka­dem­ski sli­kar, Goj­ko Ka­stra­to­vić, re­di­telj, JU Ko­man­ski most, NVO LGBT Fo­rum pro­gres, NVO Rom­ski sa­vjet i Lju­bin­ko Ka­lu­đe­ro­vić, psi­hi­ja­tar.
Za ostva­re­ne re­zul­ta­te u za­šti­ti ži­vo­ta gra­đa­na, nji­ho­ve imo­vi­ne i imo­vi­ne Glav­nog gra­da u ve­li­kim po­ža­ri­ma u 2017. go­di­ni pred­lo­že­na je Slu­žba za­šti­te Glav­nog gra­da, a pred­log je sti­gao od Slo­bo­da­na Ra­do­še­vi­ća i gru­pe od 550 gra­đa­na. Mi­la­na Fi­li­po­vi­ća, na­rod­nog gu­sla­ra za do­pri­nos raz­vo­ju i afir­ma­ci­ji ep­ske po­e­zi­je pred­lo­žio je KIC „Bi­je­li Pa­vle” iz Da­ni­lov­gra­da.
N.S.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"