Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Listići prepravljani nakon glasanja donijeli mandat DPS-u * Postao ministar, a ostao u Monteputu * Milo i Cane zajedno u Parizu * Braća namještala poslove jedan drugom * Listići prepravljani nakon glasanja donijeli mandat DPS-u * Dramatični krah na berzama plaši SAD * Gdje je život
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 07-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dragoslav Šćekić, potpredsjednik SNP-a:
Poraz Demokratske partije socijalista u Beranama označio je i početak kraja vladavine te stranke na državnom nivou.

Vic Dana :)

Na velikom takmičenju, bacač koplja kaže svom kolegi:
– Danas se moram jako potruditi, u publici je i moja tašta.
Kolega odgovara:
– Čovječe, to je preko sto metara, teško da ćeš je pogoditi!

Stariji student objašnjava novopridošlom brucošu:
– Cimere, pazi ovako, ... na fakultetu su ti najteže prve tri godine, ... a onda upišeš drugu ...


Razgovaraju dva studenta:
– Kad obično ideš da spavaš?
– Šta znam, pa tako ... oko dva, pola šest...


Trče dva DIF-ovca oko Ade i kaže jedan drugom:
– E dosta smo učili, ‘ajde da sjednemo na piće!


Razlika između studenta i čistačice je u tome što čistačica očisti sve u roku.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom - datum: 2018-02-05 BOGDAN LAKUŠIĆ IZ BLIZNE APELUJE NA LOVCE
Ne lovite mi koze
Lakušić Ne lovite mi koze Ne shvatam da neko smisli zakon da može oko kuće da se lovi. Privatna imovina je neprikosnovena, a ja sam ostao bez 19 koza zbog takvog lova, kaže Lakušić
Lov je strast, ho­bi i na­čin ži­vo­ta za lov­ce, a za Bog­da­na La­ku­ši­ća, sto­ča­ra iz pi­per­skog se­la Bli­zna, ne­vo­lja, pri­jet­nja i ele­men­tar­na ne­po­go­da. Nje­go­ve su ko­ze, ka­že, ko­la­te­ral­na šte­ta na­ka­rad­nog za­ko­na po ko­me su pri­vat­na ima­nja lo­vi­šta. Tvr­di da je za go­di­nu i po da­na ostao bez 19 ko­za, ne­ke su na­pa­li psi, bi­lo ih je sa tra­go­vi­ma sač­me...
– Ne lo­vi­te mi ko­ze jer ja od njih ži­vim – po­ru­ču­je La­ku­šić za­lju­blje­ni­ci­ma u lov.
La­ku­šić ka­že da ži­vi od uz­go­ja ko­za, a lov­ci su mu če­sti ne­zva­ni go­sti i u dvo­ri­štu i na pa­šnja­ci­ma u brd­skom di­je­lu Pi­pe­ra. Ostao je i bez ko­ka no­si­lja ko­je su za­kla­li psi.
–Ča­u­re su svu­da oko ku­će, jer lov­ci otva­ra­ju ka­pi­ju. Tač­no je da to ne ra­de svi, od­no­sno u tom di­je­lu Bli­zne ne lo­ve oni ko­ji su iz tih kra­je­va već po­štu­ju to što tu ži­vim i ne že­le da me ugro­ža­va­ju. Obra­ćao sam se nad­le­žni­ma u Mi­ni­star­stvu po­ljo­pri­vre­de i Lo­vač­koj or­ga­ni­za­ci­ji Pod­go­ri­ce, ali ni­je­sam imao uspje­ha. Do­la­zi­la je i po­li­ci­ja, ali ni­ko­me ni­šta. Imam iz po­li­ci­je i pa­pi­re, ka­žu pod­ne­si­te tu­žbe. Ka­ko da ih tu­žim, ko­ga... Da osta­vim ko­ze pa da idem u sud. Ne ide to. Oče­ki­vao sam da oni ko­ji vo­de ra­ču­na o ovoj obla­sti re­a­gu­ju na uka­za­ni pro­blem, a ni­šta pred­u­ze­li ni­je­su, a me­ni je za go­di­nu i po da­na 19 ko­za stra­da­lo. Ja ži­vim od to­ga i ja­re mi je ve­li­ko. Jed­nom sam lov­ce ime­nom pri­ja­vio i opet ni­šta–pri­ča La­ku­šić.
On tvr­di da mu ži­vo­ti­nje na­pa­da­ju psi i u obo­ru i dok su u pa­ši.
–I kad ih pu­stim stal­no mo­ram bi­ti sa sta­dom. To je pri­vat­ni po­sjed, jer uzi­mam ima­nje pod za­kup i pla­ćam ga, a lo­vac na 50 me­ta­ra od ku­će do­đe i pu­ca na ze­ca. Sad su i ko­ze pod strahm od pa­sa pa kad ču­ju la­vež bje­že –ka­že La­ku­šić.
La­ku­šić sma­tra da je ve­li­ki pro­blem što su nad­le­žni pri­vat­na ima­nja pro­gla­si­li lo­vi­šti­ma.
–Ne zna se što je lo­vi­šte, a što pri­vat­no ima­nje. Lju­di otvo­re ka­pi­ju, uđu, za­pu­ca­ju... Ne shva­tam da ne­ko smi­sli za­kon da mo­že oko ku­će da se lo­vi. Lovč­ki psi su mi po­da­vi­li ko­ko­ške. Sad mi ka­žu da ja tu­žim ne­ko­ga ko je do­šao na ku­ću i pri­či­nio mi šte­tu. Sad ja tre­ba to da do­ka­zu­jem, umje­sto po­li­ci­je ko­ja je bi­la na li­cu mje­sta. Mo­že li da se sank­ci­o­ni­še to ne­ka­ko. Zna li se što je pri­vat­ni po­sjed? Zna – to je ne­prik­sno­ve­no pra­vo usta­vom ga­ran­to­va­no. Ne­ko­me je lov ho­bi i re­kre­a­ci­ja, a me­ni ugro­ža­va eg­zi­sten­ci­ju –re­kao je La­ku­šić.
Iz Mi­ni­star­stva po­ljo­pri­vre­de ni­je­smo uspje­li do­bi­ti in­for­ma­ci­ju o to­me ko tre­ba da na­dok­na­di šte­tu Bog­da­nu La­ku­ši­ću. Oni ni­je­su od­go­vo­ri­li na pi­ta­nja ko­ja smo im po­sla­li.
Sa dru­ge stra­ne Dar­ko Ra­šo­vić, uprav­nik LO Pod­go­ri­ca, ka­že da šte­te na­sta­le od pa­sa na­ro­či­to u šta­li ni­je u nad­le­žno­sti Lo­vač­ke or­ga­ni­za­ci­je jer vla­snik sto­ke utvr­đu­je iden­ti­tet vla­sni­ka psa uz po­moć po­li­ci­je i pod­no­si pri­ja­vu nad­le­žnim or­ga­ni­ma.
–Pri­ja­va na­sta­le šte­te od di­vlja­či LO po­stu­pa u skla­du sa „Pra­vil­ni­kom o mje­ra­ma za spre­ča­va­nje šte­ta i na­či­nu i po­stup­ku za ostva­ri­va­nje na­kna­de šte­te od di­vlja­či” ko­ji je na osno­vu za­ko­na o di­vlja­či lov­stvu do­ni­je­lo Mi­ni­star­stvo po­ljo­pri­vre­de u ko­jem su pre­ci­zi­ra­na pra­va i oba­ve­ze vla­sni­ka sto­ke i ze­mlji­šta kao i po­stu­pak za ostva­ri­va­nje na­kna­de šte­te od di­vlja­či. Vla­snik je oba­ve­zan da LO. Pod­go­ri­ce pri­ja­vi na­sta­lu šte­tu. Po pod­ne­se­noj pri­ja­vi LO for­mi­ra ko­mi­si­ju za utvr­đi­va­nje stvar­nog sta­nja o na­pri­ja­vlje­noj šte­ti. Uko­li­ko je šte­ta na­sta­la kod sto­ke Ve­te­ri­nar­ska usta­no­va, od­no­sno ve­te­ri­nar pre­gle­da sto­ku i kon­sta­tu­je na­sta­le po­vre­de ili even­tu­al­no ugi­nu­će, što se kon­sta­tu­je u za­pi­sni­ku Ve­te­ri­nar­ske usta­no­ve –ka­že Ra­šo­vić.
Ra­šo­vić na­vo­di da u oko­li­ni glav­nog gra­da ima do­sta pa­sa lu­ta­li­ca ko­ji pra­ve ve­li­ki pro­blem, a nji­ho­vo ukla­nja­nje ni­je u nad­le­žnost L O Pod­go­ri­ca.A.D.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"