Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Listići prepravljani nakon glasanja donijeli mandat DPS-u * Postao ministar, a ostao u Monteputu * Milo i Cane zajedno u Parizu * Braća namještala poslove jedan drugom * Listići prepravljani nakon glasanja donijeli mandat DPS-u * Dramatični krah na berzama plaši SAD * Gdje je život
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 07-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dragoslav Šćekić, potpredsjednik SNP-a:
Poraz Demokratske partije socijalista u Beranama označio je i početak kraja vladavine te stranke na državnom nivou.

Vic Dana :)

Na velikom takmičenju, bacač koplja kaže svom kolegi:
– Danas se moram jako potruditi, u publici je i moja tašta.
Kolega odgovara:
– Čovječe, to je preko sto metara, teško da ćeš je pogoditi!

Stariji student objašnjava novopridošlom brucošu:
– Cimere, pazi ovako, ... na fakultetu su ti najteže prve tri godine, ... a onda upišeš drugu ...


Razgovaraju dva studenta:
– Kad obično ideš da spavaš?
– Šta znam, pa tako ... oko dva, pola šest...


Trče dva DIF-ovca oko Ade i kaže jedan drugom:
– E dosta smo učili, ‘ajde da sjednemo na piće!


Razlika između studenta i čistačice je u tome što čistačica očisti sve u roku.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom IZRADU NOVOG AKTA ZAPOČELI BEZ ZNANJA PREDSTAVNIKA GRAĐANA
Odbornici za novi statut saznali iz medija
Vujović Odbornici za novi statut saznali iz medija
Po­kre­nu­ta je pro­ce­du­ra iz­ra­de no­vog sta­tu­ta Glav­nog gra­da shod­no pro­mje­na­ma Za­ko­na o lo­kal­noj sa­mo­u­pra­vi. Pred­sjed­nik Skup­šti­ne Gklav­nog gra­da Đor­đe Su­hih oče­ku­je da će no­vi sta­tut bi­ti za­vr­šen do lo­kal­nih iz­bo­ra u Pod­go­ri­ci.
–Na­kon što smo usvo­ji­li iz­mje­ne i do­pu­ne sta­tu­ta Glav­nog gra­da pro­šle go­di­ne mi smo ra­di­li po tom ak­tu. No­vi Za­kon o lo­kal­noj sa­mo­u­pra­vi je stu­pio na sna­gu. Na­dam se da usa­gla­ša­va­nja ne­će bi­ti mno­go kom­pli­ko­va­na, jer mi se či­ni da smo u pret­hod­nim iz­mje­na­ma i do­pu­na­ma ovog ak­ta na­pra­vi­li ono što smo mi­sli­li da tre­ba da sa­dr­ži. Oče­ku­jem da to ne­će bi­ti ve­li­ki po­sao – na­vo­di Su­hih.
Su­hih do­da­je da će bi­ti for­mi­ra­na ko­mi­si­ja ko­ja će ra­di­ti no­vi sta­tut Glav­nog gra­da.
–U ko­mi­si­ji će bi­ti za­stu­plje­na i opo­zi­ci­ja i po­zi­ci­ja. Po­zva­li smo i NVO sek­tor da nam po­mog­ne – ka­že Su­hih.
Od­bor­nik De­mo­kra­ta Vla­di­mir Vu­jo­vić ko­ji je i bio član ra­ni­je ko­mi­si­je za iz­ra­du iz­mje­na ka­že da je ja­sno da se u tu pro­ce­du­ru mo­ra kre­nu­ti, ali ono što je za­bri­nja­va­ju­će je to da o to­me od­bor­ni­ci ni­je­su in­for­mi­sa­ni.
–Skup­šti­na je uvi­jek do­no­si­la od­lu­ke, ime­no­va­la rad­nu gru­pu ko­ja to ra­di. Ko će sa­da to da ra­di ne znam, ni­je­smo do­bi­li ni­ka­kvo zva­nič­no oba­vje­šte­nje bez što smo oba­vi­je­šte­ni iz me­di­ja da su NVO po­zva­ne da uče­stvu­ju. Taj po­sao su uvi­jek ra­di­le rad­ne gru­pe či­ji su čla­no­vi bi­li iz re­do­va opo­zi­ci­je i po­zi­ci­je – na­vo­di Vu­jo­vić.
Vu­jo­vić do­da­je da Glav­ni grad ni­je imao vre­me­na da pri­mje­nju­je iz­mi­je­nje­ni sta­tut.
– Ovo je ti­pi­čan pri­mjer tro­mo­sti i po­li­tič­kog eg­zi­bi­ci­o­ni­zma DPS-a. Da li je uoči lo­kal­nih iz­bo­ra mo­gu­će do­ni­je­ti no­vi sta­tut to tre­ba vi­dje­ti. Po­sta­vlja se pi­ta­nje za­što smo spo­ro do­ni­je­li iz­mi­je­nje­ni sta­tut- ži­vi­mo u uvje­re­nju da je to zbog po­li­tič­kih raz­lo­ga. Vje­ru­jem da ova vlast i u ovom pe­ri­o­du ne umi­je i ne mo­že da ura­di no­vi sta­tut – na­vo­di Vu­jo­vić.
Glav­ni grad je sre­di­nom pro­šle go­di­ne do­nio iz­mi­je­nje­ni sta­tut Glav­nog gra­da, go­di­nu da­na na­kon što je ko­mi­si­ja ko­ja je bi­la za­du­že­na za taj po­sao, kre­nu­la u pro­ce­du­ru. Dok je tra­jao po­stu­pak iz­ra­de iz­mje­na i do­pu­na sta­tu­ta Glav­nog gra­da opo­zi­ci­ja je uka­zi­va­la na po­sle­di­ce ne­us­kla­đi­va­nja sta­tu­ta sa iz­mje­na­ma za­ko­na, tra­že­na od­go­vor­nost za po­slje­di­ce ko­je je pro­u­zor­ko­va­lo ne­us­kla­đi­va­nje zbog us­kra­ći­va­nja pra­va gra­đa­ni­ma Tu­zi i Ze­te na lo­kal­ne sa­mo­u­pra­ve. Iz Glav­nog gra­da su se bra­ni­li da su če­ka­li na do­no­še­nje no­vih za­ko­na ka­ko sta­tut ne bi iz­no­va mi­je­nja­li i da ni­je bi­lo že­lje, ni na­mje­re da se odu­go­vla­či sa uskla­đi­va­njem.N.S.


Vu­jo­še­vić: Ime­no­va­nje ko­mi­si­je na pr­voj sjed­ni­ci par­la­men­ta

Ko­men­ta­ri­šu­ći stav Vla­di­mi­ra Vu­jo­vi­ća, od­bor­ni­ka De­mo­kra­ta, ko­ji sma­tra da „vlast ne umi­je da ura­di no­vi sta­tut Glav­nog gra­da, te da su zbog tro­mo­sti i po­li­tič­kog eg­zi­bi­ci­o­ni­zma DPS-a du­go ra­đe­ne iz­mje­ne po­sto­je­ćeg prav­nog ak­ta”, Mom­či­lo Vu­jo­še­vić na­vo­di da će ko­mi­si­ja za iz­ra­du no­vog prav­nog ak­ta bi­ti ime­no­va­na na pr­voj sjed­ni­ci Skup­šti­ne Glav­nog gra­da.
–Rok za usa­gla­ša­va­nje sta­tu­ta Glav­nog gra­da i dru­gih aka­ta sa no­vim Za­ko­nom o lo­kal­noj sa­mo­u­pra­vi je šest mje­se­ci od stu­pa­nja na sna­gu ovog za­ko­na. Se­kre­ta­ri­jat za lo­kal­nu sa­mo­u­pra­vu je pro­šle sed­mi­ce ob­ja­vio jav­ni po­ziv za uče­šće pred­stav­ni­ka NVO i na­kon što klu­bo­vi od­bor­ni­ka de­le­gi­ra­ju svo­je pred­stav­ni­ke ona će bi­ti ime­no­va­na na pr­voj sjed­ni­ci Skup­šti­ne Glav­nog gra­da – na­vo­di Vu­jo­še­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"