Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Gradonačelnik Pljevalja ide 24 dana u zatvor * Zaposlio ministrovu kćerku i brata * Prodali stan bez našega znanja * Život neće stati zbog nenadležnog suda * Putinovi oligarsi na udaru * Izdaja Bregzita gurnuće London u krizu * Brzo, brže, kvalitetnije
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ALEKSANDAR PEJOVIĆ, MINISTAR EVROPSKIH POSLOVA:
Evropska unija možda nije efikasna kao Turska i nije možda toliko sposobna da zaista rješava brzo pitanja kao Rusija.

Vic Dana :)

Skupile se životinje u šumi da se takmiče u pričanju viceva. Prethodno se dogovore da ubiju onoga čijem se vicu ne budu svi smijali. Prva počne lisica. Ispriča vic i na kraju svi se smiju, osim mede, pa ubiju liju. Zatim dođe vuk. Ispriča vic, svi ćute, samo se meda smije. Pitaju ga ostali:
– Šta je, medo, što se smiješ?
Meda će:
– Ala je bio dobar onaj lijin!


Momak kaže djevojci:
– Ja bih tebe mogao da gledam čitavog dana.
– Što, je l` sam ti mnogo lijepa?
– Ma jok, nego si `slučaj za posmatranje`!

Kaže profesor studentu:
– Kolega, ne možete spavati na mom predavanju!
Student odgovori:
– Možda bih i mogao da ste malo tiši!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom BOBAN STANIŠIĆ (PZP) PREDLAŽE KAKO RIJEŠITI PROBLEM NEPROPISNOG PARKIRANJA
Graditi garaže, praviti zone za pješake
Parkiranje veliki problem grada Graditi garaže, praviti zone za pješake
Par­king pro­stor je i da­lje je­dan od oskud­ni­jih re­sur­sa u Pod­go­ri­ci, a ka­ko vri­je­me pro­la­zi bi­će još oskud­ni­ji, oci­je­nio je Bo­ban Sta­ni­šić, član op­štin­skog od­bo­ra Po­kre­ta za pro­mje­ne. Sta­ni­šić uka­zu­je da je pro­na­ći slo­bod­no par­king mje­sto u cen­tru gra­da i di­je­lu gra­da pre­ko Mo­ra­če na­uč­na fan­ta­sti­ka, te da bi se ovaj pro­blem mo­gao ri­je­ši­ti iz­grad­njom pod­zem­nih ga­ra­ža.
– Pro­blem par­ki­ra­nja je ner­je­šiv za ovu ne­spo­sob­nu grad­sku vlast, ali za­to pred­sta­vlja iz­da­šan iz­vor do­pun­skih pri­ho­da pu­tem ka­zni za par­ki­ra­nje „na ne­do­zvo­lje­nim” mje­sti­ma, po­mo­ću ko­jeg pu­ne bu­džet i svo­je dže­po­ve na ra­čun gra­đa­na ko­ji iona­ko ve­ći­nom ži­ve na gra­ni­ci si­ro­ma­štva. Pro­na­ći slo­bod­no par­king mje­sto od osam do 17 ča­so­va u cen­tru gra­da i di­je­lu gra­da pre­ko Mo­ra­če je na­uč­na fan­ta­sti­ka. Usled ta­kve si­tu­a­ci­je gra­đa­ni Pod­go­ri­ce su pri­mo­ra­ni da auto­mo­bi­le par­ki­ra­ju na mje­sti­ma ko­ja ni­su pred­vi­đe­na za to, i da na taj na­čin ugro­ža­va­ju si­gur­nost dru­gih uče­sni­ka u sa­o­bra­ća­ju, ka­ko pje­ša­ka, ta­ko i dru­gih vo­za­ča, pa i njih sa­mih – na­vo­di Sta­ni­šić.
Sta­ni­šić do­da­je da je čest slu­čaj, da zbog ne­do­stat­ka slo­bod­nog par­king pro­sto­ra, gra­đa­ni auto­mo­bi­le par­ki­ra­ju na ze­le­nim po­vr­ši­na­ma, či­me de­va­sti­ra­ju i uni­šta­va­ju iona­ko ma­li broj ze­le­nih po­vr­ši­na ko­je Pod­go­ri­ca ima.
–Par­ki­ra­nje po tro­to­a­ri­ma i ze­le­nim po­vr­ši­na­ma zbog pre­na­tr­pa­no­sti par­kin­ga, ka­ko bes­plat­nih, ta­ko i onih ko­ji se pla­ća­ju, na­ža­lost je po­sta­la sva­ko­dnev­ni­ca Pod­go­ri­ce. Kao je­di­no rje­še­nje ko­je se na­me­će za ovaj pro­blem, ko­je je ve­o­ma ozbi­ljan za gra­đa­ne Pod­go­ri­ce, i ko­je bi bi­lo traj­ni­je je­ste iz­grad­nja pod­zem­nih ga­ra­ža. Pri­je sve­ga je po­treb­no ura­di­ti de­talj­nu ana­li­zu sa­o­bra­ća­ja, pa na­kon to­ga bi ima­li ja­snu sli­ku o to­me ko­je lo­ka­ci­je bi bi­le ide­al­ne za iz­grad­nju ovih ga­ra­ža. Iz­grad­nja pod­zem­nih ga­ra­ža bio bi po­če­tak stra­te­gi­je pre­tva­ra­nja cen­tra i di­je­la gra­da pre­ko Mo­ra­če u pje­šač­ku zo­nu – na­vo­di Sta­ni­šić.
N.S.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"