Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Kome je hljeb luksuz neka dođe na protest * Lazović i Golubović neće u penziju * Medenici kupuju auto od 70.000 eura * Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Protesti iz očaja * Njemci prihvataju Putinove „vukove”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-04-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)


Došao Mujo u kafanu i naruči pivo. Konobar mu donese pivo i podmetač. Popije on i hoće još jedno, konobar mu donese pivo i podmetač i tako još nekoliko puta. I zatraži on još jedno pivo. Konobar mu donese ali bez podmetača, a na to će Mujo:
- A gdje je keksić?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika FLEŠ
O Su­to­ri­ni 13. ma­ja
Iz­ja­šnja­va­nje Pred­stav­nič­kog do­ma par­la­men­ta Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne (BiH) o re­zo­lu­ci­ji o Su­to­ri­ni, ko­je je bi­lo za­ka­za­no za ju­če, od­lo­že­no je za 13. maj zbog te­ro­ri­stič­kog na­pa­da u Zvor­ni­ku. Re­zo­lu­ci­jom se ne­pri­hva­tlji­vim, ne­u­te­me­lje­nim i štet­nim ocje­nju­je pred­log ugo­vo­ra o dr­žav­noj gra­ni­ci iz­me­đu te dr­ža­ve i Cr­ne Go­re. Ko­le­gi­jum Pred­stav­nič­kog do­ma je u uto­rak na van­red­noj sjed­ni­ci od­lu­čio da od­lo­ži iz­ja­šnja­va­nje o Su­to­ri­ni, osu­đu­ju­ći naj­o­štri­je na­pad u Zvor­ni­ku.
Pred­la­gač re­zo­lu­ci­je je po­sla­nik SDP-a De­nis Be­ći­ro­vić, ko­ji sma­tra da Su­to­ri­na tre­ba da bu­de dio bo­san­sko­her­ce­go­vač­ke te­ri­to­ri­je. S dru­ge stra­ne, pre­ma pred­lo­že­nom ugo­vo­ru, Su­to­ri­na bi tre­ba­lo traj­no da osta­ne u sa­sta­vu Cr­ne Go­re i de­fi­ni­še se gra­ni­ca ko­ja će na te­re­nu bi­ti obi­lje­že­na u ro­ku od tri go­di­ne od nje­go­vog stu­pa­nja na sna­gu. Pre­ma ugo­vo­ru, gra­ni­ca se pro­te­že od tro­me­đe BiH, Cr­ne Go­re i Sr­bi­je na sje­ver­nom di­je­lu, do tro­me­đe BiH, Cr­ne Go­re i Hr­vat­ske na ju­žnom di­je­lu. M.V.
Kri­vo­ka­pić

sa alum­ni­sti­ma iz SAD
Pred­sjed­nik Skup­šti­ne Cr­ne Go­re Ran­ko Kri­vo­ka­pić pri­mi­će da­nas gru­pu ame­rič­kih alum­ni­sta Mar­šal Me­mo­ri­al pro­gra­ma, kao i ko­or­di­na­tor­ku ovog pro­gra­ma u Cr­noj Go­ri Da­li­bor­ku Ulja­re­vić, iz­vr­šnu di­rek­tor­ku Cen­tra za gra­đan­sko obra­zo­va­nje. Gru­pu ame­rič­kih alum­ni­sta či­ne Kri­sti­na Agi­lar, Ri­ki Be­vig­ton, Nil Čar­lson, Sin Man, Ma­rio Ge­re­ro, Se­le­na Rol­dan-Mo­re­no i Ke­ri Ro­sen­felt.
Pri­je osam go­di­na pro­gram je po­stao do­stu­pan i ze­mlja­ma za­pad­nog Bal­ka­na.V.R.

Evrop­ske pa­re za kul­tur­no na­sle­đe
Dr­žav­ni se­kre­tar za evrop­ske in­te­gra­ci­je Alek­san­dar An­dri­ja Pe­jo­vić uče­stvo­vao je u Dra­ču na za­jed­nič­kom sa­stan­ku Rad­ne gru­pe za kul­tu­ru i dru­štvo Sa­vje­ta za re­gi­o­nal­nu sa­rad­nju i na­ci­o­nal­nih ko­or­di­na­to­ra za Ipu. Pred­sta­vio je re­gi­o­nal­nu ini­ci­ja­ti­vu Cr­ne Go­re za eko­nom­sku va­lo­ri­za­ci­ju kul­tur­nog na­sle­đa Za­pad­nog Bal­ka­na.
– Is­ta­kao je da je na­mje­ra Cr­ne Go­re da ovom ini­ci­ja­ti­vom po­dig­ne svi­jest i skre­ne pa­žnju Evrop­ske ko­mi­si­je na ulo­gu kul­tu­re u raz­vo­ju Za­pad­nog Bal­ka­na, osi­gu­ra po­dr­šku za uklju­či­va­nje kul­tur­no ori­jen­ti­sa­nih re­gi­o­nal­nih pro­gra­ma u ši­re evrop­ske pod­sti­ca­je i pro­na­đe ade­kvat­no fi­nan­si­ra­nje za te pro­gra­me. Uče­sni­ci sku­pa su is­ta­kli po­tre­bu in­ten­ziv­ni­je ko­or­di­na­ci­je i sa­rad­nje iz­me­đu dr­ža­va re­gi­o­na u prav­cu de­fi­ni­sa­nja za­jed­nič­kih ini­ci­ja­ti­va u obla­sti kul­tu­re. U tom di­je­lu je po­dr­ža­na cr­no­gor­ska ini­ci­ja­ti­va za fi­nan­si­ra­nje kul­tur­nih pro­je­ka­ta za­pad­nog Bal­ka­na – na­ve­de­no je u sa­op­šte­nju.V.R.

Od­bor o za­ko­ni­ma
Pred­log za­ko­na o iz­mje­na­ma i do­pu­na­ma Za­ko­na o spre­ča­va­nju su­ko­ba in­te­re­sa, ko­ji su pod­ni­je­li po­sla­ni­ci An­dri­ja Man­dić, Ne­boj­ša Me­do­je­vić, Mi­lan Kne­že­vić i Jan­ko Vu­či­nić, bi­će na dnev­nom re­du sjed­ni­ce skup­štin­skog za­ko­no­dav­nog od­bo­ra za­ka­za­ne za 4. maj. Bi­će ri­je­či i o pred­lo­gu za­ko­na o iz­mje­na­ma i do­pu­na­ma Za­ko­na o me­di­ji­ma, ko­ji su pod­ni­je­li po­sla­ni­ci Gen­ci Ni­man­be­gu, Ri­fat Ras­to­der i An­dri­ja Po­po­vić.M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"