Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Kome je hljeb luksuz neka dođe na protest * Lazović i Golubović neće u penziju * Medenici kupuju auto od 70.000 eura * Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Protesti iz očaja * Njemci prihvataju Putinove „vukove”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-04-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)


Došao Mujo u kafanu i naruči pivo. Konobar mu donese pivo i podmetač. Popije on i hoće još jedno, konobar mu donese pivo i podmetač i tako još nekoliko puta. I zatraži on još jedno pivo. Konobar mu donese ali bez podmetača, a na to će Mujo:
- A gdje je keksić?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika EK NAPRAVILA POLUGODIŠNJU PROCJENU NAPRETKA CRNE GORE ZA POGLAVLJA 23 I 24 Umjeren progres, korupcija i dalje koči
Cr­na Go­ra umje­re­no na­pre­du­je u pre­go­vo­ri­ma o pri­dru­ži­va­nju sa EU, po­seb­no u obla­stima ko­je po­kri­va­ju po­gla­vlja 23 i 24, na­ve­de­no je u na­cr­tu pre­zen­ta­ci­je Evrop­ske ko­mi­si­je o to­ku pre­go­vo­ra sa Cr­nom Go­rom o pri­klju­če­nju EU. Ova pre­zen­ta­ci­ja, ka­ko se oče­ku­je, tre­ba­lo bi da­nas da bu­de na dnev­nom re­du Rad­ne gru­pe Sa­vje­ta EU za pro­ši­re­nje (CO­E­LA) u Bri­se­lu. Tu rad­nu gru­pu či­ne pred­stav­ni­ci dr­ža­va čla­ni­ca Uni­je.
Ka­ko sa­zna­je „Dan”, u tom do­ku­men­tu je oci­je­nje­no da Cr­na Go­ra is­pu­nja­va ad­mi­ni­stra­tiv­ne oba­ve­ze iz ak­ci­o­nih pla­no­va za po­gla­vlja 23 i 24, uz na­po­me­nu da se i da­lje oče­ku­ju mjer­lji­vi i kon­kret­ni re­zul­ta­ti u prak­si, po­seb­no po pi­ta­nju sr­pe­ča­va­nja ko­rup­ci­je na svim ni­vo­i­ma. U iz­vje­šta­ju je kon­sta­to­va­no da or­ga­ni­zo­va­ni kri­mi­nal i ko­rup­ci­ja osta­ju ši­ro­ko ras­pr­o­stra­nje­ni u Cr­noj Go­ri i da ta pi­ta­nja zah­ti­je­va­ju kon­kret­ne ak­ci­je dr­žav­nih or­ga­na. Ka­da je u pi­ta­nju na­si­lje nad me­di­ji­ma i no­vi­na­ri­ma, na­vo­di se da su pred­u­ze­te od­re­đe­ne ak­tiv­no­sti, ali broj­ni na­pa­di i da­lje su ne­ra­svi­je­tlje­ni.
U re­for­mi pra­vo­su­đa, ka­ko se na­vo­di, usvo­jen je set za­ko­na iz te obla­sti ko­ji ima­ju za cilj da po­bolj­ša­ju sta­nje i do­ne­su kon­kret­ne re­zul­ta­te, ali još ni­je stu­pio na du­žnost spe­ci­jal­ni tu­ži­lac za or­ga­ni­zo­va­ni kri­mi­nal, što se po­ten­ci­ra kao pi­ta­nje ko­je tre­ba ri­je­ši­ti. Po pi­ta­nju spre­ča­va­nja ko­rup­ci­je, is­tak­nu­to je da je bi­lans re­zul­ta­ta i da­lje ogra­ni­čen i da su i tu po­treb­ni do­dat­ni na­po­ri.
Po­sto­ji mo­guć­nost da pre­zen­ta­ci­ju iz­vje­šta­ja o po­gla­vlji­ma 23 i 24 u pre­go­vo­ri­ma sa Cr­nom Go­rom Evrop­ska ko­mi­si­ja oba­vi i za čla­no­ve Sa­vje­ta EU za op­šte po­slo­ve, a to bi mo­glo da se do­go­di već u ju­nu. Ovo je, ina­če, in­ter­ni do­ku­ment i nje­go­vo ob­ja­vlji­va­nje ni­je pla­ni­ra­no. Glav­ni iz­vje­štaj o na­pret­ku Cr­ne Go­re, kao i obič­no, bi­će ob­ja­vljen u ok­to­bru, i ta­da će bi­ti iz­ni­je­ta sve­o­bu­hvat­ni­ja pro­cje­na na­pret­ka u pre­go­va­rač­kom pro­ce­su.M.V.


Đu­ka­no­vić ide u Ber­lin

Pre­ma sa­zna­nji­ma „Da­na”, pre­mi­jer Mi­lo Đu­ka­no­vić će u sri­je­du, 6. ma­ja, bo­ra­vi­ti u slu­žbe­noj po­sje­ti Ber­li­nu, gdje će ima­ti su­sre­te sa nje­mač­kim kan­ce­la­rom An­ge­lom Mer­kel i še­fom di­plo­ma­ti­je Fran­kom-Val­te­rom Štajn­ma­je­rom. Pla­ni­ra­no je da cr­no­gor­ski pre­mi­jer go­vo­ri na sjed­ni­ci Od­bo­ra za pi­ta­nja EU Bun­de­sta­ga. To će bi­ti pr­va pre­mi­je­ro­va po­sje­ta Ber­li­nu na­kon što je u av­gu­stu pro­šle go­di­ne uče­stvo­vao na Ber­lin­skoj kon­fe­ren­ci­ji o Za­pad­nom Bal­ka­nu. Glav­ne te­me sa­sta­na­ka bi­će cr­no­gor­ske in­te­gra­ci­je u EU i NA­TO, te sta­nje u re­gi­o­nu.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"