Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Kome je hljeb luksuz neka dođe na protest * Lazović i Golubović neće u penziju * Medenici kupuju auto od 70.000 eura * Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Protesti iz očaja * Njemci prihvataju Putinove „vukove”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-04-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)


Došao Mujo u kafanu i naruči pivo. Konobar mu donese pivo i podmetač. Popije on i hoće još jedno, konobar mu donese pivo i podmetač i tako još nekoliko puta. I zatraži on još jedno pivo. Konobar mu donese ali bez podmetača, a na to će Mujo:
- A gdje je keksić?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika SASTANAK MJEŠOVITOG ODBORA U TIVTU
Hrvati zadovoljni statusom
Sastanak mješovitog odbora Hrvati zadovoljni statusom
U Op­šti­ni Ti­vat ju­če je odr­ža­na sjed­ni­ca me­đu­na­rod­nog mje­šo­vi­tog od­bo­ra za ma­nji­ne Re­pu­bli­ke Hr­vat­ske i Cr­ne Go­re. Sa­stan­ku kod pred­sjed­ni­ka op­šti­ne Iva­na No­vo­se­la pri­su­stvo­va­li su am­ba­sa­dor­ka Hr­vat­ske Iva­na Pe­rić, kon­zul Hr­vat­ske u Cr­noj Go­ri Hr­vo­je Vu­ko­vić, mi­ni­star­ka bez port­fe­lja Ma­ri­ja Vu­či­no­vić i pred­sjed­nik Hr­vat­skog na­ci­o­nal­nog vi­je­ća Zvo­ni­mir De­ko­vić. Sa­sta­nak me­đu­vla­di­nog mje­šo­vi­tog od­bo­ra u Tiv­tu na­sta­vak je pr­ve sjed­ni­ce, ko­ja je dan ra­ni­je odr­ža­na u Pod­go­ri­ci, a na osno­vu te­melj­nog spo­ra­zu­ma Cr­ne Go­re i Hr­vat­ske iz 2009. go­di­ne.
–Smi­sao sjed­ni­ce i ra­da je nad­zor nad spro­vo­đe­njem svih do­ku­me­na­ta ko­ji se od­no­se na za­šti­tu ma­nji­na, ka­ko cr­no­gor­ske u Re­pu­bli­ci Hr­vat­skoj, ta­ko i hr­vat­ske u Cr­noj Go­ri. Sjed­ni­ca je pro­šla vr­lo uspje­šno i svi smo za­do­volj­ni. To je po­ka­za­telj do­bre sa­rad­nje Hr­vat­ske i Cr­ne Go­re na svim pod­ruč­ji­ma. Naj­bit­ni­je je da je hr­vat­ska ma­nji­na u Cr­noj Go­ri pre­kra­san most iz­me­đu na­še dvi­je dr­ža­ve – re­kla je Da­ri­ja Kr­sti­če­vić, pred­sje­da­va­ju­ća mje­šo­vi­te ko­mi­si­je.
Ona je is­ta­kla da se pre­po­ru­ke sa sa­stan­ka od­no­se na po­lje kul­tu­re, obra­zo­va­nja i in­for­mi­sa­nja, ka­ko bi do­šlo do ja­čeg an­ga­žma­na dvi­ju dr­ža­va na po­lju za­šti­te ma­njin­skih pra­va.
–Te­melj spo­ra­zu­ma je otva­ra­nje si­ste­ma fi­nan­si­ra­nja i po­dr­ške oču­va­nju iden­ti­te­ta ka­ko cr­no­gor­ske ma­nji­ne u Hr­vat­skoj, ta­ko hr­vat­ske u Cr­noj Go­ri – ob­ja­sni­la je Kr­sti­če­vi­će­va.
Ko­pred­sje­da­va­ju ­ći mje­šo­vi­tog od­bo­ra u ime Vla­de Cr­ne Go­re Mer­su­din Gre­dić is­ta­kao je da je op­šti­na Ti­vat uvi­jek bi­la okre­nu­ta ka mul­ti­e­tič­no­sti i mul­ti­kon­fe­si­o­nal­no­sti. Gre­dić, ko­ji je se­kre­tar u Mi­ni­star­stvu za ljud­ska i ma­njin­ska pra­va Cr­ne Go­re, kon­sta­to­vao je da su pra­va hr­vat­ske ma­nji­ne u Cr­noj Go­ri na vi­so­kom ni­vou.
–Po­stig­nu­ta je sto­po­stot­na sa­gla­snost da su pra­va hr­vat­ske ma­nji­ne na ve­o­ma vi­so­kom ni­vou. Za­kon o iz­mje­na­ma i do­pu­na­ma Za­ko­na o ma­njin­skim pra­va­ma i slo­bo­da­ma ni­je po­vu­čen iz pro­ce­du­re. Bio je upu­će­na na pro­ce­du­ru na jed­nu od vla­di­nih ko­mi­si­ja i tre­nut­no je u fa­zi te­sti­ra­nja – re­kao je Gre­dić, iz­ra­ža­va­ju­ći oče­ki­va­nje da će taj za­kon bi­ti usvo­jen za de­se­tak da­na.Ž.K.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"