Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika SASTANAK U CRNOGORSKOM PARLAMENTU Konsultacije o postupanju policije
Sa­vjet za gra­đan­sku kon­tro­lu ra­da po­li­ci­je, shod­no za­ključ­ku s van­red­ne sjed­ni­ce u uto­rak da po­li­cij­ski or­ga­ni mo­ra­ju omo­gu­ći­ti no­vi­na­ri­ma da oba­vlja­ju mir­no za­dat­ke, or­ga­ni­zu­je u Skup­šti­ni Cr­ne Go­re za­jed­nič­ku kon­sul­ta­ci­ju svih dr­žav­nih i ne­za­vi­snih ti­je­la ko­je se ba­ve pre­ven­ci­jom tor­tu­re, pra­će­njem i ocje­nom po­li­cij­skog po­stu­pa­nja. Ka­ko je na­ja­vlje­no, sa­sta­nak će bi­ti odr­žan da­nas.
– U kon­sul­ta­ci­ja­ma uče­stvu­ju za­mje­ni­ca Za­štit­ni­ka ljud­skih pra­va i slo­bo­da Cr­ne Go­re Zden­ka Pe­ro­vić, na­čel­nik Odje­lje­nja za unu­tra­šnju kon­tro­lu po­li­ci­je Mi­ni­star­stva unu­tra­šnjih po­slo­va Dra­go Spi­ča­no­vić, pred­sjed­nik Etič­kog od­bo­ra Upra­ve po­li­ci­je Ra­do­mir Ra­du­no­vić i pred­sjed­nik Sa­vje­ta za gra­đan­sku kon­tro­lu ra­da po­li­ci­je Alek­san­dar Ze­ko­vić – kon­sta­to­va­no je u sa­op­šte­nju.
Na­vo­di se da je na­mje­ra da se pro­mo­vi­še po­sve­će­nost i do­stup­nost ovih ti­je­la i svim gra­đa­ni­ma, ko­ji ima­ju pri­mjed­be na po­stu­pa­nje po­li­ci­je da se upu­ti za­jed­nič­ki po­ziv da ko­ri­ste me­ha­ni­zme za­šti­te svo­jih pra­va.
– Cilj pr­vih kon­sul­ta­ci­ja je i da se do­dat­no re­a­fir­mi­še od­go­vor­nost i fo­ku­si­ra­nost ovih ti­je­la na do­sled­nu i objek­tiv­nu pro­mo­ci­ju i za­šti­tu ljud­skih pra­va svih gra­đa­na ka­da je ri­ječ o po­li­cij­skom po­stu­pa­nju. Cilj kon­sul­ta­ci­ja je i da se otvo­ri i prak­tič­na di­sku­si­ja o za­šti­ti ljud­skih pra­va ka­da je ri­ječ o po­li­cij­skoj prak­si, po­seb­no u svje­tlu po­sled­njih jav­nih oku­plja­nja i do­dat­na po­tvr­da tran­spa­rent­no­sti i in­te­gri­te­ta pro­ce­du­ra i ra­da – pi­še u sa­op­šte­nju.
Uka­za­no je da su ini­ci­ja­ti­vu za odr­ža­va­nje pr­vog za­jed­nič­kog kon­sul­ta­tiv­nog sa­stan­ka pret­hod­no po­dr­ža­li za­štit­nik ljud­skih pra­va i slo­bo­da Šuć­ko Ba­ko­vić i mi­ni­star unu­tra­šnjih po­slo­va Ra­ško Ko­nje­vić.
Sa­vjet je u uto­rak za­klju­čio da su po­li­cij­ski slu­žbe­ni­ci du­žni da omo­gu­će, pri svim jav­nim oku­plja­nji­ma, ne­sme­tan rad me­di­ja i pri­su­stvo no­vi­na­ra i da se su­zdr­že od ne­po­treb­nog ogra­ni­ča­va­nja nji­ho­ve slo­bo­de kre­ta­nja ili iz­vje­šta­va­nja. Tvr­di se da je omo­gu­ća­va­nje pro­fe­si­o­nal­nog ra­da no­vi­na­ra i dru­gih me­dij­skih rad­ni­ka, i nji­ho­vo iz­vje­šta­va­nje sa jav­nih oku­plja­nja u in­te­re­su jav­no­sti i sa­me po­li­cij­ske or­ga­ni­za­ci­je. Sa­vjet pre­po­ru­ču­je no­vi­na­ri­ma, ured­ni­ci­ma, me­dij­skim i no­vi­nar­skim aso­ci­ja­ci­ja­ma da raz­mo­tre ko­ri­sne pri­mje­re iz upo­red­ne prak­se ka­ko bi vi­dlji­vost me­di­ja i štam­pe na jav­nim oku­plja­nji­ma, po­seb­no onim ko­je pra­ti ten­zi­ja, bi­la una­pri­je­đe­na.
M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"