Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Da odrobija godinu i plati 380.000 eura * Jačati vladavinu prava * Ne vraćam se direktno u politiku * Dvije tragedije obilježile doček * Osvojili ledom okovani Nevidio * Pomoć za ugrožene * Da odrobija godinu i plati 380.000 eura
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-01-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Crnogorac pao s motora. Izlazi iz bolnice sav u gipsu, i dolazi mu brat u posetu.
-Pa šta je bilo brate? Šta si slomio?
-Kaže doktor da imam prelom rebra, frakturu mozga, iščašenje kuka, frakturu potkolenice i frakturu klavikule...
Kaže mu brat:
-A ne mogu ti ja to pamtit' brate. Ja ću reći majci da si umro!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika IGOR LUKŠIĆ O KANDIDATURI ZA GENERALNOG SEKRETARA UN-A Šćepanović na čelu tima za promociju
Pot­pred­sjed­nik Vla­de Igor Luk­šić oci­je­nio je da nje­go­vom kan­di­da­tu­rom za ge­ne­ral­nog se­kre­ta­ra Uje­di­nje­nih na­ci­ja (UN) tre­ba na naj­bo­lji na­čin pro­mo­vi­sa­ti Cr­nu Go­ru na me­đu­na­rod­noj sce­ni. On je re­kao da je ve­li­ka čast i pri­vi­le­gi­ja pred­sta­vlja­ti svo­ju dr­ža­vu u pro­ce­su ka­kav je iz­bor ge­ne­ral­nog se­kre­ta­ra UN-a
– Ko­ga će na kra­ju Sa­vjet bez­bjed­no­sti pred­lo­ži­ti Ge­ne­ral­noj skup­šti­ni vi­dje­će­mo, ali nas sam pro­ces oba­ve­zu­je da mu pri­stu­pi­mo ozbilj­no, a isto­vre­me­no u skla­du sa re­sur­si­ma ko­ji­ma ras­po­la­že­mo – re­kao je Luk­šić agen­ci­ji Mi­na.
On je uka­zao da se pr­vi put de­ša­va da se od Is­toč­ne gru­pe ze­ma­lja u okvi­ru UN oče­ku­je da da­ju kan­di­da­te.
– To sa­mo po se­bi ne zna­či da će ne­ko od nas na kra­ju i bi­ti no­mi­no­van, ali je ve­o­ma va­žno da na­še ze­mlje is­tak­nu kre­di­bil­ne kan­di­da­te ka­ko bi po­ve­ća­li šan­se da Is­toč­na gru­pa na kra­ju bu­de u pri­li­ci da iz nje­nih re­do­va bu­du­ći ge­ne­ral­ni se­kre­tar bu­de se­lek­to­van – na­veo je Luk­šić.
On je ka­zao da su u kon­tak­ti­ma ko­je su pred­stav­ni­ci Vla­de ima­li na­i­šli sa­mo na po­zi­tiv­ne stra­ne i pod­stak­nu­ti ti­me od­lu­či­li da Cr­na Go­ra uče­stvu­je u pro­ce­su.
– Sto­ga naš na­gla­sak tre­ba da bu­de na to­me da po­ka­že­mo se­ri­o­zan i me­to­di­čan pri­stup i pro­mo­vi­še­mo na­šu ze­mlju na me­đu­na­rod­noj sce­ni na naj­bo­lji mo­gu­ći na­čin, a naj­pri­je na Sa­vje­tu bez­bjed­no­sti i po­tom Ge­ne­ral­noj skup­šti­ni će bi­ti da od­lu­če – re­kao je Luk­šić.
On je ob­ja­snio da će u ci­lju kon­ci­pi­ra­nja da­ljih ak­tiv­no­sti bi­ti for­mi­ran tim ko­jim će ru­ko­vo­di­ti ge­ne­ral­ni di­rek­tor za mul­ti­la­te­ral­ne po­slo­ve u MVPEI i, do ne­dav­no, ama­ba­sa­dor Cr­ne Go­re pri UN Mi­lo­rad Šće­pa­no­vić.
Luk­šić je re­kao da vje­ru­je da je ve­o­ma va­žno da naj­ve­ći obim po­slo­va bu­de kon­cen­tri­san na de­ša­va­nja u Nju­jor­ku, da se pri­pre­mi pro­gram i raz­go­va­ra sa svim do­no­si­o­ci­ma od­lu­ka ka­ko bi kan­di­da­tu­ra bi­la pred­sta­vlje­na na naj­bo­lji mo­gu­ći na­čin.
– Na uče­šće u ovoj va­žnoj utak­mci do­dat­no nas mo­ti­vi­še sve­u­kup­ni bi­lans re­zul­ta­ta na pla­nu in­te­gra­ci­o­nih pro­ce­sa i pod­sti­ca­nju re­gi­o­nal­nog mi­ra i sa­rad­nje kao i naš do­sa­da­šnji uči­nak u okvi­ru mul­ti­la­te­ral­nih or­ga­ni­za­ci­ja – oci­je­nio je Luk­šić.
Ka­ko je ob­ja­snio, bi­će pre­zen­to­va­ne ak­tiv­no­sti za ko­je sma­tra da bi bu­du­ći ge­ne­ral­ni se­kre­tar tre­ba­lo po­seb­no da ima u vi­du.
– To su da­lji na­po­ri na iz­grad­nji me­đu­na­rod­nog mi­­ra i bez­bjed­no­sti kroz, pri­je sve­ga, pre­ven­tiv­ne me­to­de, na­ro­či­to in­stru­ment me­di­ja­ci­je, pre­po­znat u po­ve­lji UN ko­ji se, či­ni nam se, ne­do­volj­no ko­ri­sti – re­kao je Luk­šić.
Da Sr­bi­ja ne­će po­dr­ža­ti kan­di­da­ta Cr­ne Go­re za ge­ne­ral­nog ske­re­ta­ra UN iz­ja­vio je ra­ni­je srp­ski mi­ni­star spolj­nih po­slo­va Ivi­ca Da­čić.
– Ka­ko se ne­ko od­no­si pre­ma na­šim in­te­re­si­ma, ta­ko će­mo se i mi od­no­si­ti pre­ma nji­ho­vim. Ne vje­ru­jem da će­mo mi gla­sa­ti za nji­ho­ve stva­ri na me­đu­na­rod­nom pla­nu – re­kao je šef srp­ske di­plo­ma­ti­je.
M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"