Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Da odrobija godinu i plati 380.000 eura * Jačati vladavinu prava * Ne vraćam se direktno u politiku * Dvije tragedije obilježile doček * Osvojili ledom okovani Nevidio * Pomoć za ugrožene * Da odrobija godinu i plati 380.000 eura
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-01-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Crnogorac pao s motora. Izlazi iz bolnice sav u gipsu, i dolazi mu brat u posetu.
-Pa šta je bilo brate? Šta si slomio?
-Kaže doktor da imam prelom rebra, frakturu mozga, iščašenje kuka, frakturu potkolenice i frakturu klavikule...
Kaže mu brat:
-A ne mogu ti ja to pamtit' brate. Ja ću reći majci da si umro!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika FILIP VUJANOVIĆ O EVROATLANTSKIM INTEGRACIJAMA Pregovore o članstvu završiti do proljeća
Naj­ve­ći iza­zov za Cr­nu Go­ru u 2016. go­di­ni bi­će pri­stup­ni pre­go­vo­ri za NA­TO, ka­zao je cr­no­gor­ski pred­sjed­nik Fi­lip Vu­ja­no­vić, uz uvje­re­nje da će taj pro­ces bi­ti za­vr­šen do kra­ja pro­lje­ća. Vu­ja­no­vić je re­kao da će ti­me Cr­na Go­ra do­bi­ti mo­guć­nost da utvr­di pro­to­kol pri­stu­pa­nja.
– I da da­mo čla­ni­ca­ma Ali­jan­se šan­su i pri­li­ku i da lo­bi­ra­mo za nju. Da se što pri­je taj pro­to­kol ra­ti­fi­ku­je ka­ko bi Cr­na Go­ra što pri­je po­sta­la 29 čla­ni­ca NA­TO-a. Na­rav­no, da na­sta­vi­mo pri­stup­ne pre­go­vo­re sa Evrop­skom uni­jom i jed­na­ko da obez­bi­je­di­mo uslo­ve za bo­lji eko­nom­ski rast i bo­lji kva­li­tet ži­vo­ta svih na­ših gra­đa­na – re­kao je Vu­ja­no­vić za TV „Pr­va”.
On je ka­zao da je za nje­ga naj­ve­ći iza­zov spo­lja da pro­mo­vi­še eko­nom­ske i pri­vred­ne re­sur­se Cr­ne Go­re, i šan­su da ona bu­de pre­po­zna­ta kao ze­mlja me­đu­na­ci­o­nal­ne, me­đu­vjer­ske har­mo­ni­je.
- Kao ze­mlja do­brih pri­rod­nih i eko­nom­skih re­sur­sa, kao ze­mlja do­brog am­bi­jen­ta za ula­ga­nje i da kroz to ko­li­ko je god mo­gu­će, kroz svoj rad pro­mo­vi­šem mo­guć­nost no­vih in­ve­sti­ci­ja. Mi­slim da je to va­žno za Cr­nu Go­ru i da je to bi­tan uslov nje­nog raz­vo­ja – ka­že Vu­ja­no­vić.
S dru­ge stra­ne, pre­mi­jer Mi­lo Đu­ka­no­vić re­kao je da je naj­ve­ći iza­zov za Cr­nu Go­ru u na­red­noj go­di­ni na­sta­vak re­for­mi, ka­ko bi part­ne­ri iz NA­TO-a bi­li ohra­bre­ni da u što kra­ćem ro­ku za­vr­še pre­go­vo­re o član­stvu. On je ka­zao da ako bu­de­mo, u 2016. go­di­ni uspje­li da oču­va­mo ovaj tem­po ra­sta iz 2015. go­di­ne od oko če­ti­ri od­sto ili pre­ko to­ga, to će već pred­sta­vlja­ti je­dan no­vi, vr­lo so­li­dan te­melj i no­vu pri­vred­nu struk­tu­ru na ko­joj mo­že­mo te­me­lji­ti do­bar de­mo­krat­ski i eko­nom­ski rast Cr­ne Go­re u bu­duć­no­sti.
– Ka­da je Evro­pa u pi­ta­nju – naj­ve­ći iza­zov bi­će oču­va­nje vi­zi­je uje­di­nje­ne Evro­pe, ko­ja je ugro­že­na du­gom fi­nan­sij­skom i eko­nom­skom kri­zom, po­tom eska­li­ra­ju­ćom grč­kom i mi­grant­skom kri­zom. To su ključ­ni iza­zo­vi za kre­a­to­re evrop­ske po­li­ti­ke u 2016. go­di­ni. Na glo­bal­noj sce­ni  naj­va­žni­je je po­vra­ti­ti po­vje­re­nje me­đu ključ­nim igra­či­ma na po­li­tič­koj i bez­bjed­no­snoj sce­ni – sma­tra Đu­ka­no­vić.
M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"