Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Brano samo od Zeta filma zaradio 261.000 * Šešelj sprema listu za izbore * Vlada popustila pod pritiskom opozicije * Stojanoviću ostavka ili optužnica * Brano samo od Zeta filma zaradio 261.000 * Ubica namamio žrtve preko Fejsbuka * Pilot i ranije letio tom putanjom
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-07-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Hu Čunjung, portparol MIP-a Narodne Republike Kine:
Smatramo da je NATO proizvod hladnog rata i Kina se protivi uključivanju dodatnih država.

Vic Dana :)

На разгласу у авион капетан обавјештава путнике да ће авион ускора да слети. Након тога он заборави да искључи микрофон и цио авион чује разговор у пилотској кабини.
- Шта ћемо радити у Београду?
- Шта ја знам. Реци ти?- одговара копилот.
- Знаш шта? Прво ћемо несто појести, па мало ћемо попити, а онда ћемо узети ове двије стујардесе па ја ћу једну а ти другу. Важи?- пита пилот.
Једна од стујардеса кад је чула да је пилот заборавио разглас потрчи да им то каже али баш пред врата се спотакне, а на то ће једна старија бака која је била међу путнике:
- Полако дијете, зар ниси чула прво ће нешто појести..Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika IZVRŠNA VLAST REVIDIRALA STAV I SAOPŠTILA DA PRIHVATA DA SE SPECIJALNO TUŽILAŠTVO BAVI PREDMETIMA IZBORNIH ZLOUPOTREBA
Vlada popustila pod pritiskom opozicije
Tek nakon reakcije opozicije promijenjen stav Vlada popustila pod pritiskom opozicije U Vladi sigurno nijesu srećni zbog toga što će počinioce izbornih zloupotreba tretirati Specijalno tužilaštvo. Ovo je iznuđeno rješenje i predstavlja još jednu pobjedu opozicije u odnosu na sistem zloupotreba koji je najslikovitije prikazan kroz aferu „Snimak“ – ističe Dritan Abazović
Pod pri­ti­skom opo­zi­ci­je Vla­da je na­knad­no sa­op­šti­la da pri­hva­ta pred­log iz­mje­ne za­ko­na po ko­jem pred­me­ti ve­za­ni za po­vre­de iz­bor­nih pra­va tre­ba da pre­đu u nad­le­žnost spe­ci­jal­nog tu­ži­la­štva. To je ju­če za „Dan“ ka­zao Dri­tan Aba­zo­vić, pot­pred­sjed­nik i po­sla­nik Gra­đan­skog po­kre­ta URA i je­dan od pred­la­ga­ča po­me­nu­tog ak­ta, ko­men­ta­ri­šu­ći to što je iz Vla­de na­knad­no sa­op­šte­no da ni­je­su od­bi­li pred­log.
Iz Vla­de su ju­če uju­tro sa­op­šti­li da ni­je­su od­bi­li, već da su po­dr­ža­li pred­log da po­vre­de iz­bor­nih pra­va pre­đu u nad­le­žnost spe­ci­jal­nog tu­ži­o­ca, “ali da je teh­nič­kom gre­škom nad­le­žnih slu­žbi ob­ja­vlje­no su­prot­no”. Ti­me su de­man­to­va­li sop­stve­nu in­for­ma­ci­ju, ob­ja­vlje­nu na saj­tu iz­vr­šne vla­sti u če­tvr­tak po­sle sjed­ni­ce Vla­de, u ko­joj je ja­sno na­zna­če­no da da­ju ne­ga­tiv­no mi­šlje­nje na na­ve­de­ni pred­log.
– Na za­jed­nič­koj sjed­ni­ci Ko­mi­si­je za po­li­tič­ki si­stem, unu­tra­šnju i vanj­sku po­li­ti­ku i Ko­mi­si­je za eko­nom­sku po­li­ti­ku i fi­nan­sij­ski si­stem odr­ža­noj u sri­je­du, mi­ni­star prav­de iz­nio je niz struč­nih pri­mjed­bi na pred­log. Na sjed­ni­ci je za­klju­če­no da Vla­di bu­de pred­lo­že­no da, uz uva­ža­va­nje struč­ne ar­gu­men­ta­ci­je mi­ni­stra prav­de, pri­hva­ti pred­log po­sla­ni­ka Ran­ka Kri­vo­ka­pi­ća, Dri­ta­na Aba­zo­vi­ća i Zo­ra­na Mi­lja­ni­ća – sa­op­šti­li su iz Vla­de.
Do­da­ju da je pro­ci­je­nje­no da ta­kav stav Vla­de tre­ba da po­ka­že nje­nu sprem­nost da do­dat­no ja­ča pred­iz­bor­no po­vje­re­nje.
– Teh­nič­kom gre­škom do ko­je je do­šlo usljed iz­u­zet­no krat­kog ro­ka za ob­ra­du ma­te­ri­ja­la (sjed­ni­ca ko­mi­si­ja za­vr­še­na je u sri­je­du ka­sno po­pod­ne, a ma­te­ri­jal je tre­ba­lo pri­pre­mi­ti za sjed­ni­cu Vla­de ko­ja je bi­la za­ka­za­na za na­red­no pri­je pod­ne), ar­gu­men­ta­ci­ja mi­ni­stra prav­de iz­re­če­na na za­jed­nič­koj sjed­ni­ci Vla­di­nih ko­mi­si­ja na­šla se na sjed­ni­ci Vla­de kao pred­lo­že­ni stav Vla­de. Ka­ko je ri­ječ o tač­ki dnev­nog re­da ko­ja je na 166. sjed­ni­ci Vla­de bi­la pred­vi­đe­na sa­mo za ve­ri­fi­ka­ci­ju, da­kle, ne i za ras­pra­vu, gre­ška ni­je uoče­na, te se stav mi­ni­stra prav­de po­ja­vio kao stav Vla­de, što ne od­go­va­ra za­ključ­ku vla­di­nih stal­nih rad­nih ti­je­la – po­ja­šnja­va­ju iz Vla­de.
Aba­zo­vić ka­že da je do­bro što je Vla­da pri­zna­la gre­šku, ali da ova­kvim po­stup­kom po­ka­zu­ju ste­pen svo­je ozbilj­no­sti.
– Do­bro je što je Vla­da re­vi­di­ra­la stav ko­ji je sa­da u skla­du sa onim što je pred­met po­li­tič­kog spo­ra­zu­ma. Mno­go vi­še bri­nu ak­tiv­no­sti vla­sti ka­da su u pi­ta­nju iz­bor­ne zlo­u­po­tre­be, ne­go to što su even­tu­al­no po­gri­je­ši­li u ob­ja­vlji­va­nju in­for­ma­ci­ja sa sjed­ni­ce Vla­de. Po­zi­vam ih da ne pra­ve ni­ka­kve op­struk­ci­je u stva­ra­nju uslo­va za fer iz­bo­re, da po­mog­nu pro­ces ot­kri­va­nja zlo­u­po­tre­ba – na­gla­sio je funk­ci­o­ner GP URA.
Ubi­je­đen je da Vla­da sve ovo ve­za­no za pi­ta­nje spre­ča­va­nja iz­bor­nih zlo­u­po­tre­ba ra­di pod pri­nu­dom.
– U Vla­di si­gur­no ni­je­su sreć­ni zbog to­ga što će po­či­ni­o­ce iz­bor­nih zlo­u­po­tre­ba tre­ti­ra­ti Spe­ci­jal­no tu­ži­la­štvo. Ne pri­sta­ju na ova­kvo rje­še­nje zbog pre­ve­li­ke vo­lje. Ovo je iz­nu­đe­no i pred­sta­vlja još jed­nu zna­čaj­nu po­bje­du opo­zi­ci­je u od­no­su na si­stem zlo­u­po­tre­ba ko­ji je naj­sli­ko­vi­ti­je pri­ka­zan kroz afe­ru „Sni­mak“– is­ti­če Aba­zo­vić.
Za­klju­čio je da bi bi­lo ele­men­tar­no ko­rekt­no, po­što je pre­mi­jer Mi­lo Đu­ka­no­vić uzeo se­bi za pra­vo da ocje­nju­je rad mi­ni­sta­ra, da na­kon ovo­ga i sam se­be do­ve­de na po­prav­ni is­pit u av­gu­stu.
V.R


Uklo­ni­li mi­šlje­nje sa saj­ta

Iz iz­vr­šne vla­sti su sa­opššti­li da je “po­me­nu­ti ma­te­ri­jal”, od­no­sno do­ku­ment u ko­jem je sta­ja­lo da da­ju ne­ga­tiv­no mi­šlje­nje na pred­log da Spe­ci­jal­no tu­ži­la­štvo pre­u­zme pred­me­te iz­bor­nih zlo­u­po­tre­ba, „u su­bo­tu pri­je pod­ne uklo­njen sa por­ta­la Vla­de ka­ko ne bi bi­la uno­še­na da­lja za­bu­na”.
– Gre­ška će, u for­mal­nom smi­slu bi­ti ot­klo­nje­na na na­red­noj sjed­ni­ci Vla­de kroz ve­ri­fi­ka­ci­ju za­pi­sni­ka sa 166. sjed­ni­ce – na­ve­de­no je u sa­op­šte­nju.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"