Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Brano samo od Zeta filma zaradio 261.000 * Šešelj sprema listu za izbore * Vlada popustila pod pritiskom opozicije * Stojanoviću ostavka ili optužnica * Brano samo od Zeta filma zaradio 261.000 * Ubica namamio žrtve preko Fejsbuka * Pilot i ranije letio tom putanjom
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-07-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Hu Čunjung, portparol MIP-a Narodne Republike Kine:
Smatramo da je NATO proizvod hladnog rata i Kina se protivi uključivanju dodatnih država.

Vic Dana :)

На разгласу у авион капетан обавјештава путнике да ће авион ускора да слети. Након тога он заборави да искључи микрофон и цио авион чује разговор у пилотској кабини.
- Шта ћемо радити у Београду?
- Шта ја знам. Реци ти?- одговара копилот.
- Знаш шта? Прво ћемо несто појести, па мало ћемо попити, а онда ћемо узети ове двије стујардесе па ја ћу једну а ти другу. Важи?- пита пилот.
Једна од стујардеса кад је чула да је пилот заборавио разглас потрчи да им то каже али баш пред врата се спотакне, а на то ће једна старија бака која је била међу путнике:
- Полако дијете, зар ниси чула прво ће нешто појести..Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika SRPSKA RADIKALNA STRANKA NAJAVLJUJE UČEŠĆE U TRCI ZA MJESTA U NOVOM SAZIVU SKUPŠTINE CRNE GORE
Šešelj sprema listu za izbore
Šešelj sprema listu za izbore Lider radikala Vojislav Šešelj će, ukoliko mu bude dozvoljen ulazak u Crnu Goru, doći na jedan od promotivnih skupova SRS-a
Srp­ska ra­di­kal­na stran­ka će iza­ći na par­la­men­tar­ne iz­bo­re u Cr­noj Go­ri za­ka­za­ne za 16.ok­to­bar, a u pred­iz­bor­noj kam­pa­nji će uče­stvo­va­ti i li­der ra­di­ka­la Vo­ji­slav Še­šelj. To je po­tvr­dio u raz­go­vo­ru za “Dan” potpredsjednik SRS-a i po­sla­nik u Skup­šti­ni Sr­bi­je Mi­lo­rad Mir­čić.
– Gdje god je NA­TO či­zma i gdje od­lu­ču­ju Va­šing­ton, Ber­lin i Bri­sel, Voj­si­lav Še­šelj mo­ra da tra­ži do­zvo­lu za ula­zak. Ti­me i na ovu oku­pi­ra­nu te­ri­to­ri­ju, ko­ja se zo­ve Cr­na Go­ra, a ko­ja je za nas uvi­jek srp­ska, za­bra­njen je ula­zak Še­še­lju – ka­že Mir­čić.
On po­tvr­đu­je da je i otva­ra­nje stra­nač­ke kan­ce­la­ri­je u ci­lju pri­pre­ma za cr­no­gor­ske pa­r­la­men­tar­ne iz­bo­re. Is­ti­če da je to mi­ni­mum za funk­ci­o­ni­sa­nje bi­lo ko­je po­li­tič­ke par­ti­je.
– Iz­bo­ri su do­dat­ni raz­log što je SRS pri­vat­no ri­je­ši­la pi­ta­nje stra­nač­kih pro­sto­ri­ja. Pri­vat­no, jer ne­ma ra­zu­mi­je­va­nja ka­da je u pi­ta­nju SRS , bi­lo da je ri­ječ o vla­sti na lo­kal­nom, ili dr­žav­nom ni­vou. Pot­pu­no je vlast iz­gu­bi­la iz vi­da šta je po­li­tič­ka sta­bil­nost, a ona pod­ra­zu­mi­je­va i da stran­ke ima­ju pro­sto­ri­je gdje će se oku­plja­ti ak­ti­vi­sti. U su­prot­nom, ak­ti­vi­sti SRS-a će sa sim­pa­ti­ze­ri­ma mo­ra­ti da se oku­plja­ju na uli­ci, ko­ja ni­ko­me ni­je do­ni­je­la do­bro – is­ti­če funk­ci­o­ner ra­di­ka­la.
Mir­čić pod­sje­ća i da je SRS uče­stvo­va­la na svim do­sa­da­šnjim iz­bo­ri­ma u Cr­noj Go­ri.Oče­ku­je da će SRS na ok­to­bar­skim iz­bi­o­ri­ma u Cr­noj Go­ri ostva­ri­ti re­zul­tat ko­ji će omo­gu­ći­ti nje­no uče­šće u pa­r­la­men­tra­nom ži­vo­tu.Ob­ja­šnja­va da je SRS u pro­te­kloj de­ce­ni­ji bi­la iz­lo­že­na ja­ko ve­li­kim uda­ri­ma, što se,ka­ko ka­že, od­ra­zi­lo i na funk­ci­o­ni­sa­nje stran­ke i nje­nu or­ga­ni­za­ci­ju.
– To se po­go­to­vo de­si­lo u Cr­noj Go­ri. Mi sma­tra­mo da je sa­da pri­li­ka za iz­la­zak SRS iz van­par­la­men­tar­nog sta­tu­sa i u Cr­noj Go­ri, po­što smo po­sta­li par­la­men­tar­na stran­ka u Sr­bi­ji. To ni­je za­ne­mar­lji­va či­nje­ni­ca i si­gu­ran sam da će to sva­ka­ko zna­ti da ci­je­ne i pro­ci­je­ne i bi­ra­či u Cr­noj Go­ri. Na­ma je to sa­da pri­o­ri­tet, da vi­di­mo ka­ko da SRS uđe u Skup­šti­nu Cr­ne Go­re – na­gla­ša­va Mir­čić.
Upi­tan da li će po­vra­tak Še­še­lja na sce­nu i nje­go­vo po­li­tič­ko dje­lo­va­nje bi­ti “vje­tar u le­đa” i ra­di­ka­li­ma u Cr­noj Go­ri za iz­bor­ni re­zul­tat ko­ji će ih uve­sti u par­la­ment Mir­čić is­ti­če pre­vas­hod­ni zna­čaj ak­ti­vi­sta SRS. Na­ja­vlju­je po­moć cr­no­gor­skim ra­di­ka­li­ma od stra­nač­kih ko­le­ga iz “svih srp­skih ze­ma­lja u iz­bor­noj kam­pa­nji”. Su­de­ći pre­ma nje­go­voj na­ja­vi, oče­ku­je se i Še­še­ljev do­la­zak u Cr­nu Go­ru na je­dan od pro­mo­tiv­nih sku­po­va ra­di­ka­la to­kom pred­iz­bor­ne kam­pa­nje.
– Po­moć Vo­ji­sla­va Še­še­lja kao po­je­din­ca je ,pri­tom, ite­ka­ko zna­čaj­na. On će se, ako mu do­zvo­le ula­zak u Cr­nu Go­ru, ak­tiv­no uklju­či­ti u kam­pa­nju – na­ja­vio je pot­pred­sjed­nik SRS-a.
Mir­čić is­ti­če da će SRS pred cr­no­gor­ske bi­ra­če iza­ći sa ja­snim i pre­po­zna­tlji­vim pa­tri­ot­skim pro­gra­mom.
– Naš pro­gram pred­vi­đa da Cr­na Go­ra ko­nač­no po­sta­ne de­mo­krat­ska dr­ža­va u ko­joj će par­la­ment ima­ti naj­zna­čaj­ni­ju ulo­gu. Dr­ža­va, u ko­joj će Vla­da na osno­vu pro­gra­ma i svo­jih ak­tiv­no­sti na­sto­ja­ti da iz­vu­če Cr­nu Go­ru iz du­žnič­kog rop­stva, iz ovog ne­pod­no­šlji­vog sta­nja po­ro­blje­no­sti i va­zal­stva-za­klju­čio je Mi­r­čić.
M.Nj.


Otvo­re­ni za raz­go­vor o ko­a­li­ci­ji

Po ri­je­či­ma pot­pred­sjed­ni­ka SRS-a Mi­lo­ra­da Mir­či­ća, ta stran­ka ne is­klju­ču­je mo­guć­nost raz­go­vo­ra o even­tu­al­noj ko­a­li­ci­ji za iz­bo­re u Cr­noj Go­ri.
– Ko­a­li­ci­je se u prin­ci­pu pra­ve na­kon pre­bro­ja­va­nja gla­so­va bi­ra­ča. Srp­ska ra­di­kal­na stran­ka će, zbog spe­ci­fič­no­sti si­tu­a­ci­je u Cr­noj Go­ri, pro­ci­je­ni­ti da li će na iz­bo­re iza­ći u ko­a­li­ci­ji. Ru­ko­vod­stvo SRS će ade­kvat­no re­a­go­va­ti, na na­čin da stran­ka do­pri­ne­se oži­vlja­va­nju srp­skog kor­pu­sa u Cr­noj Go­ri – po­ru­ču­je pot­pred­sjed­nik ra­di­ka­la.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"