Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vlada nas zadužuje još 2,67 milijardi * Krapović dvije godine na čelu Opštine * Ko ne dolazi na sjednice ostaje bez plate * Bodrio Zvezdu u „Pioniru” * Vlada nas zadužuje još 2,67 milijardi * Habanera iz Atine donijela pehare * Komanskom mostu 5.000 eura
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-12-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Daliborka Uljarević, izvršna direktorica CGO:
Država neprimjereno utiče na medijsko tržište i direktno finansijski podržava jedne, a diskriminiše druge medije.

Vic Dana :)

Doktore, treba mi potvrda da nisam sposoban za rad.- Aha. A šta vam fali?- Pa ta potvrda!


- Kako živiš? - pita prijatelj prijatelja.
- Luksuzno!
- Kako to?
- Pa jedem luk i lijem suze!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika DF OSUDIO ODLUKU SAVJETA ASK DA NE REAGUJE ZBOG BLOKADE ISPLATE BUDŽETSKIH SREDSTAVA TOM SAVEZU
Radonjić će krivično da odgovara
Radonjić Radonjić će krivično da odgovara Da je odgovoran, Savjet Agencije za sprečavanje korupcije smijenio bi direktora zbog vrlo ozbiljnih propusta koji su u ovom slučaju napravljeni – kaže Đukanović
Sa­vjet Agen­ci­je za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je (ASK) ni­je dru­go­ste­pe­ni or­gan te in­sti­tu­ci­je, te ne­ma nad­le­žnost da pre­i­spi­tu­je od­lu­ke ko­je do­no­si di­rek­tor Sre­ten Ra­do­njić. To je sa­op­šte­no na ju­če­ra­šnjoj sjed­ni­ci Sa­vje­ta na ko­joj je raz­ma­tran do­pis funk­ci­o­ne­ra De­mo­krat­skog fron­ta (DF) Mi­lu­ti­na Đu­ka­no­vić u ve­zi sa od­lu­kom Sre­te­na Ra­do­nji­ća da se Fron­tu pri­vre­me­no ob­u­sta­vi pre­nos bu­džet­skih sred­sta­va.
Ko­men­ta­ri­šu­ći ta­kav stav Sa­vje­ta Agen­ci­je za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je, Mi­lu­tin Đu­ka­no­vić re­kao je da se ra­di o neo­d­go­vor­noj od­lu­ci tog ti­je­la.
– Da je od­go­vo­ran, Sa­vjet Agen­ci­je za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je smi­je­nio bi di­rek­to­ra zbog vr­lo ozbilj­nih pro­pu­sta ko­ji su u ovom slu­ča­ju na­pra­vlje­ni – re­kao je Đu­ka­no­vić za „Dan”.
On je pod­sje­tio da je da­tum do­no­še­nja Ra­do­nji­će­ve od­lu­ke 25. no­vem­bar 2016. go­di­ne, a sa­op­šte­nje o ob­u­sta­vi sred­sta­va iz­da­to je 23. no­vem­bra 2016. go­di­ne.
On je is­ta­kao da će zbog ovih ne­za­ko­ni­tih od­lu­ka Front pod­ni­je­ti kri­vič­nu pri­ja­vu pro­tiv Sre­te­na Ra­do­nji­ća,a da će bi­ti pod­ni­je­ta i tu­žba Uprav­nom su­du ra­di po­ni­šte­nja.
Na sjed­ni­ci Sa­vje­ta Agen­ci­je za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je pro­či­tan je do­pis ko­ji je pred­sjed­ni­ca Sa­vje­ta Go­ran­ka Vu­či­nić pro­sli­je­di­la Đu­ka­no­vi­ću.
– Shod­no Za­ko­nu o spre­ča­va­nju ko­rup­ci­je, Sa­vjet ni­je dru­go­ste­pe­ni or­gan Agen­ci­je, te ne­ma nad­le­žnost da pre­i­spi­tu­je od­lu­ke ko­je do­no­si di­rek­tor Agen­ci­je, jer je za­ko­nom pred­vi­đe­no da su te od­lu­ke ko­nač­ne. Ima­ju­ći u vi­du na­ve­de­no, pred­met­na od­lu­ka je­di­no mo­že bi­ti pre­i­spi­ti­va­na po tu­žbi pred nad­le­žnim su­dom. U ve­zi sa tim, a vo­de­ći ra­ču­na o za­kon­ski de­fi­ni­sa­nim nad­le­žno­sti­ma Sa­vje­ta, pred­sjed­ni­ca Sa­vje­ta je od di­rek­to­ra za­tra­ži­la da omo­gu­ći čla­no­vi­ma da po­gle­da­ju do­pis DF-a, ka­ko bi se od­re­di­li po tom pi­ta­nju – na­vo­di se u do­pi­su ko­ji je pred­sjed­ni­ca Vu­či­nić pro­dli­je­di­la Đu­ka­no­vi­ću.
Ob­ja­šnje­no je da su sa­dr­ži­nom tog do­pi­sa sa­gla­sni i osta­li čla­no­vi Sa­vje­ta ko­ji su ju­če pri­su­stvo­va­li sjed­ni­ci – Bo­jan Obre­no­vić, Ri­stan Sti­je­po­vić i Ra­du­le Žu­rić.
Oni su po­ru­či­li da će Sa­vjet osta­ti pri­vr­žen prin­ci­pu za­ko­ni­to­sti po­stu­pa­nja ovla­šće­nih slu­žben­ka i di­rek­to­ra Agen­ci­je u sva­kom pred­me­tu, te uka­zu­ju na neo­p­hod­nost kon­struk­tiv­nog di­ja­lo­ga svih ak­te­ra u po­stup­ci­ma.
Član Sa­vje­ta Bo­jan Obre­no­vić ka­zao je da je u od­go­vo­ru ko­ji je pri­pre­mi­la Go­ran­ka Vu­či­nić sve sa­op­šte­no, dok je di­rek­tor Sre­ten Ra­do­njić na­veo da je već sa­op­štio DF-u da mo­gu da se obra­te su­du ako sma­tra­ju da su im po­vri­je­đe­na pra­va.
M.S. – M.V.


Ža­li se da je vri­je­đan

Ra­do­njić je ka­zao da bi Sa­vjet Agen­ci­je za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je tre­ba­lo da kon­sta­tu­je da je u do­pi­su DF-a on vri­je­đan jer je na­ve­de­no da je „di­rek­tor Agen­ci­je me­to­da­ma ma­li­ci­o­zno­sti, ha­lu­ci­na­ci­je i pod­me­ta­nja raz­lo­ga”, do­nio od­lu­ku su­prot­nu za­ko­nu.
Član Sa­vje­ta ASK Ri­stan Sti­je­po­vić oci­je­nio je da do­pis DF-a ni­je po­slat na ad­mi­ni­stra­tiv­no va­ljan na­čin.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"