Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ne smiju na Brana i Delića, a hapse šampiona zbog lovačke municije * Bojka ima srpsko državljanstvo * O preporukama u ponedjeljak * Umjesto članova Vlade, optužili upravnika * Ne smiju na Brana i Delića, a hapse šampiona zbog lovačke municije * Djecu kidnapuju zbog trgovine organima * Izabrali najljepše
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Raško Konjević, funkcioner SDP-a:
– Izgleda je bivša rektroka Radmila Vojvodić u pravu kada kaže da je na sceni neprosvijećeni staljinizam. Djeluje mi da je onako rediteljski mislila na Milutina Simovića.

Vic Dana :)

Zašto žene ne igraju fudbal?
Zato što se ne mogu pojaviti 11 žena na istom mjestu u istoj odjeći.


Koji je omiljeni potez kineskog fudbalera?
- Dupli pas!


Mujo i Haso veliki fudbalski fanovi se dogovore da ko prvi umre dođe onom drugom u snu i javi mu da li se gore na nebu igra fudbal. Desilo se tako da Mujo prvi umre i kao što su se dogovorili jedno veče dolazi Hasu u snu da mu javi.
- Haso, imam jednu dobru i jednu lošu vijest - reče Mujo,
- Kaži prvo dobru - odgovara Haso.
- E pa ovako, dobra je ta da se gore na nebu fudbal igra još kako.
- Odlično, hajde mi reci sada lošu vijest.
- Jebi ga, braniš u nedjelju!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika POLITIČKI DIREKTOR DPS-A TARZAN MILOŠEVIĆ U RAZGOVORU ZA „DAN” PORUČIO DA OPOZICIJA TREBA DA SE VRATI U INSTITUCIJE
Parlamentarnih izbora nema dogodine
Tarzan Milošević Parlamentarnih izbora nema dogodine Vjerujem da novi izbori neće biti 2018. godine, jer opozicija nije za to ni zainteresovana. Da je zainteresovana, ušla bi u dijalog, jer jedino razgovor može donijeti dogovor, saopštio Milošević
Da­tum par­la­men­tar­nih iz­bo­ra ne­pri­hva­tljiv je za nas u DPS-u kao uslov za po­če­tak pre­go­vo­ra sa opo­zi­ci­jom, po­ru­čio je po­li­tič­ki di­rek­tor De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta (DPS) Tar­zan Mi­lo­še­vić. On je u raz­go­vo­ru za „Dan” ka­zao da je uvje­ren da par­la­men­tar­nih iz­bo­ra ne­će bi­ti 2018. go­di­ne, jer ni opo­zi­ci­ja ni­je za to za­in­te­re­so­va­na.
Pre­ma ocje­ni Mi­lo­še­vi­ća, da opo­zi­ci­ja to že­li ušla bi u di­ja­log o pri­mje­ni pre­po­ru­ka Or­ga­ni­za­ci­je za bez­bjed­nost i sa­rad­nju (OEBS) u ve­zi iz­bor­nog pro­ce­sa.
Mi­lo­še­vić je ka­zao da De­mo­krat­ska par­ti­ja so­ci­ja­li­sta že­li di­ja­log sa opo­zi­ci­jom u okvi­ru in­sti­tu­ci­ja si­ste­ma.
– Pred­sjed­nik Vla­de (Du­ško Mar­ko­vić) ja­sno je re­kao – da­tum iz­bo­ra ne­pri­hva­tljiv je za nas kao uslov za po­če­tak pre­go­vo­ra. Ap­so­lut­no smo za­in­te­re­so­va­ni za di­ja­log u okvi­ru in­sti­tu­ci­ja si­ste­ma, pr­ven­stve­no kroz di­ja­log u par­la­men­tu – po­ja­snio je Mi­lo­še­vić.
Upi­tan da pro­ko­men­ta­ri­še ka­ko je mo­gu­će pri­mi­je­ni­ti pre­po­ru­ke po­sma­trač­ke iz­bor­ne mi­si­je OEBS-a ako opo­zi­ci­o­nih stra­na­ka ne­ma u par­la­men­tu, a sa­mim tim ni dvo­tre­ćin­ske ve­ći­ne za iz­mje­nu iz­bor­nih za­ko­na, on je re­kao da će od­go­vor­na vlast ura­di­ti što je do nje.
– Za go­to­vo dvi­je tre­ći­ne pre­po­ru­ka do­vo­ljan je 41 po­sla­nik. Si­gu­ran sam što je do od­go­vor­ne vla­sti da će­mo za­vr­ši­ti – ka­zao je Mi­lo­še­vić.
Na pi­ta­nje ho­će li bi­ti par­la­men­tar­nih iz­bo­ra 2018. go­di­ne, što je opo­zi­ci­ja i tra­ži­la, po­li­tič­ki di­rek­tor DPS-a je na­veo da u to ni­je uvje­ren.
– Vje­ru­jem da no­vi iz­bo­ri ne­će bi­ti 2018 go­di­ne, jer opo­zi­ci­ja ni­je za to ni za­in­te­re­so­va­na. Da je za­in­te­re­so­va­na, ušla bi u di­ja­log, jer je­di­no raz­go­vor mo­že do­ni­je­ti do­go­vor – na­gla­sio je funk­ci­o­ner vla­da­ju­će stran­ke.
Ka­ko je na­veo Mi­lo­še­vić, opo­zi­ci­o­ni su­bjek­ti, da za­i­sta že­le iz­bo­re, do­šli bi i raz­go­va­ra­li o tim te­ma­ma.
– Osta­lo je u ru­ka­ma opo­zi­ci­je. Ako su za­in­te­re­so­va­ni za iz­bo­re, lo­gič­no je da do­đu i do­go­vo­rom do­đe­mo do 54 gla­sa i usvo­ji­mo pre­po­ru­ke OEBS-a – ci­je­ni Mi­lo­še­vić.
Go­vo­re­ći o ne­za­do­volj­stvu di­je­la stra­na­ka iz ko­a­li­ci­je na vla­sti spro­vo­đe­njem ko­a­li­ci­o­nog spo­ra­zu­ma i raz­mi­ri­ca­ma zbog usva­ja­nja za­ko­na o pla­ni­ra­nju i iz­grad­nji, po­li­tič­ki di­rek­tor DPS-a je na­veo da je ko­a­li­ci­ja vr­lo sta­bil­na.
– To sve ni­je vri­jed­no kru­ci­jal­nih in­te­re­sa, zbog ko­jih je ko­a­li­ci­ja for­mi­ra­na. Mo­že sve da bu­de bo­lje, funk­ci­o­nal­ni­je... ali ko­a­li­ci­ja je vr­lo sta­bil­na – sma­tra Mi­lo­še­vić.
DPS je ra­ni­je in­si­sti­rao da iz­bo­ra ne­će bi­ti pri­je 2020. go­di­ne, kao i da u Cr­noj Go­ri ne­ma po­li­tič­ke kri­ze, ne­go da je na sce­ni sa­mo neo­d­go­vor­no po­stu­pa­nje opo­zi­ci­je. S dru­ge stra­ne, opo­zi­ci­ja je i da­lje pri od­lu­ci da ne pri­zna­ju re­zul­ta­te par­la­men­tar­nih iz­bo­ra, jer su odr­ža­ni u ne­de­mo­krat­skom am­bi­jen­tu.
Pod­sje­ti­mo, pe­ri­od za na­ma obi­lje­ži­la su bur­na de­ša­va­nja u prav­nom i po­li­tič­kom ži­vo­tu Cr­ne Go­re. Vi­đe­ni su po­li­tič­ki pro­te­sti i ten­zi­je zbog ski­da­nja imu­ni­te­ta opo­zi­ci­o­nim po­sla­ni­ci­ma, na­kon če­ga su usli­je­di­le kon­tra­dik­tor­ne od­lu­ke nad­le­žnih tu­ži­la­šta­va o od­re­đi­va­nju pri­tvo­ra tim po­sla­ni­ci­ma. Ta de­ša­va­nja su otvo­ri­la broj­na pi­ta­nja o po­li­tič­kim i prav­nim po­sle­di­ca­ma, a po­seb­no je uka­za­no da cr­no­gor­ske in­sti­tu­ci­je ni­je­su sprem­ne da se s tim de­ša­va­nji­ma su­o­če na pra­vi na­čin. Pre­ma mno­gim ocje­na­ma, po­li­tič­ka kri­za u Cr­noj Go­ri je naj­du­blja od sti­ca­nja dr­žav­ne ne­za­vi­sno­sti.M.V.


Če­ka se Đu­ka­no­vi­će­va od­lu­ka o kan­di­da­tu

Na pi­ta­nje ka­da će DPS od­re­di­ti kan­di­da­ta za pre­sjed­ni­ka dr­ža­ve, jer su pred­sjed­nič­ki iz­bo­ri na pro­lje­će idu­će go­di­ne, Tar­zan Mi­lo­še­vić je re­kao da tre­ba sa­če­ka­ti od­lu­ku or­ga­na stran­ke.
– Pred­sjed­nik Mi­lo Đu­ka­no­vić je re­kao pri­je krat­kog pe­ri­o­da da će DPS ime svog kan­di­da­ta sa­op­šti­ti u ro­ku od dva mje­se­ca. Sa­če­kaj­mo od­lu­ku pred­sjed­ni­ka Đu­ka­no­vi­ća i nad­le­žnih or­ga­na DPS-a. Sve osta­lo za sa­da je u fa­zi na­ga­đa­nja. Ti­me ne že­lim da se ba­vim – kon­sta­to­vao je Mi­lo­še­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne izbore za odbornike u SO Nikšić koji će biti održani 14.03.2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"