Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ne smiju na Brana i Delića, a hapse šampiona zbog lovačke municije * Bojka ima srpsko državljanstvo * O preporukama u ponedjeljak * Umjesto članova Vlade, optužili upravnika * Ne smiju na Brana i Delića, a hapse šampiona zbog lovačke municije * Djecu kidnapuju zbog trgovine organima * Izabrali najljepše
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Raško Konjević, funkcioner SDP-a:
– Izgleda je bivša rektroka Radmila Vojvodić u pravu kada kaže da je na sceni neprosvijećeni staljinizam. Djeluje mi da je onako rediteljski mislila na Milutina Simovića.

Vic Dana :)

Zašto žene ne igraju fudbal?
Zato što se ne mogu pojaviti 11 žena na istom mjestu u istoj odjeći.


Koji je omiljeni potez kineskog fudbalera?
- Dupli pas!


Mujo i Haso veliki fudbalski fanovi se dogovore da ko prvi umre dođe onom drugom u snu i javi mu da li se gore na nebu igra fudbal. Desilo se tako da Mujo prvi umre i kao što su se dogovorili jedno veče dolazi Hasu u snu da mu javi.
- Haso, imam jednu dobru i jednu lošu vijest - reče Mujo,
- Kaži prvo dobru - odgovara Haso.
- E pa ovako, dobra je ta da se gore na nebu fudbal igra još kako.
- Odlično, hajde mi reci sada lošu vijest.
- Jebi ga, braniš u nedjelju!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika RUKOVODSTVO SNP-A BEZ KLJUČNIH NEISTOMIŠLJENIKA PREDSJEDNIKA VLADIMIRA JOKOVIĆA
Jonice nema u novom IO
Jonica Jonice nema u novom IO Spisak članova izvršnog odbora naše partije rađen je srazmjerno broju članova glavnog odbora i u skladu sa ranijim odlukama, naglasio je predsjednik SNP-a Vladimir Joković
U Iz­vr­šnom od­bo­ru So­ci­ja­li­stič­ke na­rod­ne par­ti­je, iza­bra­nom na prek­si­noć­njoj sjed­ni­ci Glav­nog od­bo­ra, ne­ma naj­i­stak­nu­ti­jih ne­is­to­mi­šlje­ni­ka pred­sjed­ni­ka stran­ke Vla­di­mi­ra Jo­ko­vi­ća, pred­vo­đe­nih Sne­ža­nom Jo­ni­com. Pre­ma sa­zna­nji­ma „Da­na”, na taj na­čin su čla­no­vi Glav­nog od­bo­ra SNP-a ko­ji su uče­stvo­va­li u ra­du sjed­ni­ce po­ka­za­li od­nos pre­ma par­tij­skim ko­le­ga­ma ko­ji se ni­je­su oda­zva­le po­zi­vu.
Sne­ža­na Jo­ni­ca je na Kon­gre­su SNP-a bi­la je­dan od pro­tiv­kan­di­da­ta Jo­ko­vi­ću u tr­ci za pred­sjed­ni­ka stran­ke. Za Jo­ko­vi­ća su gla­sa­la 224 de­le­ga­ta, Jo­ni­cu je po­dr­ža­lo 199, dok je tre­ći kan­di­dat za čel­nu po­zi­ci­ju u stran­ci Go­ran Da­šić do­bio če­ti­ri gla­sa.
Na­kon kon­gre­sa Jo­ni­ca je Jo­ko­vi­ću če­sti­ta­la iz­bor za pred­sjed­ni­ka SNP-a i po­ru­či­la da će po­što­va­ti od­lu­ku ve­ći­ne, uz na­po­me­nu da oče­ku­je ja­ča­nje par­ti­je. Jo­ko­vić je ne­dav­no u in­ter­vjuu za „Dan” po­ru­čio da sma­tra da je Jo­ni­ci mje­sto u vr­hu par­ti­je.
Po sve­mu su­de­ći, ka­ko se pri­mi­ca­la sjed­ni­ca glav­nog od­bo­ra po­ja­vi­la su se ne­sla­ga­nja, ta­ko da Jo­ni­ce ne­ma me­đu pot­pred­sjed­ni­ci­ma ni­ti u novom Izvršnom od­bo­ru par­ti­je.
Re­dak­ci­ja „Da­na” po­ku­ša­la je da iz SNP-a do­bi­je spi­sak svih čla­no­va no­vo­i­za­bra­nog iz­vr­šnog od­bo­ra ka­ko bi jav­no­sti bi­la do­stup­na in­for­ma­ci­ja ko se sve od opo­ne­na­ta Jo­ko­vi­ća ni­je na­šao u tom stra­nač­kom or­ga­nu. Iz SNP-a nam je, umje­sto tra­že­nog spi­ska, do­sta­vlje­no sa­mo krat­ko Jo­ko­vi­će­vo ob­ja­šnje­nje o to­me ka­ko je iza­bran iz­vr­šni od­bor.
– Spi­sak čla­no­va iz­vr­šnog od­bo­ra na­še par­ti­je ra­đen je sra­zmjer­no bro­ju čla­no­va glav­nog od­bo­ra i u skla­du sa ra­ni­jim od­lu­ka­ma – na­gla­sio je Jo­ko­vić u od­go­vo­ru na pi­ta­nje „Da­na”.
Za pot­pred­sjed­ni­ke SNP-a na sjed­ni­ci glav­nog od­bo­ra iza­bra­ni su Dra­go­slav Šće­kić, Dra­gan Iva­no­vić i Da­ni­je­la Đu­ro­vić. Šće­kić je uoči Kon­gre­sa SNP-a, na­kon što su se u jav­no­sti po­ja­vlji­va­le spe­ku­la­ci­je da bi i on mo­gao bi­ti je­dan od kan­di­da­ta za mje­sto pred­sjed­ni­ka, jav­no po­dr­žao Jo­ko­vi­će­vu kan­di­da­tu­ru.
Na­kon sjed­ni­ce glav­nog od­bo­ra sa­op­šte­no je da je osta­vlje­na mo­guć­nost da na­knad­no bu­du iza­bra­na još dva pot­pred­sjed­ni­ka stran­ke iz re­da onih ko­ji ni­je­su do­šli na ovo za­sje­da­nje stra­nač­kog or­ga­na.
Sjed­ni­cu Glav­nog od­bo­ra SNP-a obi­lje­ži­le su i ne­su­gla­si­ce oko kvo­ru­ma. Da­ni­je­la Pa­vi­će­vić, ko­ja je sjed­ni­cu na­pu­sti­la pri­je gla­sa­nja, jav­no je do­ve­la u pi­ta­nje po­sto­ja­nje kvo­ru­ma i le­gal­nost iz­bo­ra pot­pred­sjed­ni­ka stran­ke.
Jo­ko­vić je, kao i od­mah na­kon sjed­ni­ce, i ju­če ka­zao da su na glav­nom od­bo­ru ima­li kvo­rum.
– Na sjed­ni­ci Glav­nog od­bo­ra SNP-a bi­lo je kvo­ru­ma. To će se po­tvr­di­ti i u na­red­nom pe­ri­o­du, jer će sjed­ni­ce bi­ti sve broj­ni­je. Po­ku­šaj ši­re­nja spe­ku­la­ci­ja ni­je uspio, a to naj­bo­lje zna­ju oni ko­ji su bi­li na sjed­ni­ci glav­nog od­bo­ra. Sva­ka od­lu­ka je le­gal­na i le­gi­tim­na, i ne­će­mo se da­lje ba­vi­ti ne­i­sti­na­ma ko­je se pla­si­ra­ju iz od­re­đe­nih kru­go­va – za­klju­čio je Jo­ko­vić.
Še­zde­se­tak čla­no­va Glav­nog od­bo­ra SNP-a ni­je do­šlo na sjed­ni­cu, jer su tra­ži­li jav­na iz­vi­nje­nja za ši­ka­ni­ra­nje ne­is­to­mi­šlje­ni­ka i pre­sta­nak re­van­ši­zma pre­ma nji­ma.
V.R.


Bez ko­men­ta­ra

Re­dak­ci­ja „Da­na” po­ku­ša­la je da od Sne­ža­ne Jo­ni­ce do­bi­je stav po­vo­dom či­nje­ni­ce da je ne­ma u iz­vr­šnom od­bo­ru ni­ti me­đu pot­pred­sjed­ni­ci­ma SNP-a. Jo­ni­ca, me­đu­tim, ni­je že­lje­la ni­šta da ko­men­ta­ri­še na tu te­mu, pod­sje­ća­ju­ći da od Kon­gre­sa SNP-a, ko­ji je odr­žan u av­gu­stu, ni­je da­la ni­jed­nu iz­ja­vu i da se stra­nač­kim pi­ta­nji­ma ne­će ba­vi­ti pu­tem me­di­ja.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne izbore za odbornike u SO Nikšić koji će biti održani 14.03.2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"