Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Djecu saslušavali, novinaru „Dana” prijetili * Do posla preko knjižice DPS-a * Vlada se zadužuje još 300 miliona * Prijavila da su joj majku tukli u Domu * Stotine mrtvih, na hiljade povrijeđenih * Odnosi Rusije i Turske potpuno obnovljeni * Zaspala je Miona, a umrli smo mi…
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
JOHANES HAN, EVROPSKI KOMESAR:
Evropska komisija posebnu pažnju posvećuje vladavini prava, posebno u zemljama kao što je Crna Gora, koja pregovara o pristupanju Evropskoj uniji.

Vic Dana :)

Dovela žena sina u policiju i kaže:
– Želim da moj sin bude policajac!
– A zašto gospođo?
– Pa, zato što je glup.
– Morate to dokazati!
Žena na to reče malome:
– Sine, idi vidi da li je mama napolju!
Dijete otrči vani, a policajac će na to:
– Pa, stvarno je glup, mogao je vidjeti kroz prozor!

Posle smrti, saobraćajac stigne kod Boga. Bog ga pita:
– Sine moj, reci ti meni jesi li činio dobra ljudima?
– Jesam, odgovara saobraćajac.
– A jesi li činio zla?
– Dešavalo se.
– E, pa kad je tako, evo, ispred tebe su dva puta. Jedan vodi u pakao, drugi u raj. Biraj kojim ćeš.
A, policajac će:
– Bože, a mogu li ja da ostanem ovdje na raskrsnici?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika ANDRIJA NIKOLIĆ PRIMIO AMBASADORA ČEŠKE KARELA URBANA
Parlament mjesto za dijalog
Parlament mjesto za dijalog
Čel­nik skup­štin­skog od­bo­ra za me­đu­na­rod­ne od­no­se i ise­lje­ni­ke An­dri­ja Ni­ko­lić pri­mio je no­vog am­ba­sa­do­ra Če­ške Re­pu­bli­ke u Cr­noj Go­ri Ka­re­la Ur­ba­na.
Ni­ko­lić je to­kom sa­stan­ka ka­zao da je za Cr­nu Go­ru ve­o­ma va­žno da Če­ška, kao čla­ni­ca Vi­še­grad­ske gru­pe, pra­vil­no ra­zu­mi­je šta su po­tre­be Za­pad­nog Bal­ka­na u ak­tu­el­nom po­li­tič­kom tre­nut­ku. On je uka­zao na va­žnost kon­ti­nu­i­te­ta po­li­ti­ke otvo­re­nih vra­ta i za­dr­ža­va­nja re­ga­ta pri­stu­pa u pro­ši­re­nju EU. Ni­ko­lić je za­hva­lio na po­dr­šci ko­ju Če­ška Re­pu­bli­ka pru­ža Cr­noj Go­ri u is­pu­nja­va­nju oba­ve­za iz evrop­ske agen­de.
– Ni­ko­lić je na­gla­sio zna­čaj Skup­šti­ne Cr­ne Go­re kao le­gi­tim­ne adre­se za rje­ša­va­nje svih va­žnih po­li­tič­kih pi­ta­nja od za­jed­nič­kog in­te­re­sa, is­ti­ču­ći da je od­go­vor­nim po­li­tič­kim su­bjek­ti­ma de­mo­krat­ski di­ja­log pri­o­ri­tet, te da on tre­ba da bu­de vo­đen u par­la­men­tu, a ne na uli­ci – na­vo­di se u sa­op­šte­nju.
Am­ba­sa­dor Ur­ban je na­gla­sio da je Če­ška Re­pu­bli­ka ak­ti­van po­dr­ža­va­lac Cr­ne Go­re u po­gle­du nje­nog da­ljeg raz­vo­ja i pro­spe­ri­te­ta i na­ja­vio da će na­sta­vi­ti sa pru­ža­njem eks­pert­ske po­mo­ći u pro­ce­su is­pu­nja­va­nja uslo­va za re­a­li­za­ci­ju stra­te­škog ci­lja dr­žav­ne po­li­ti­ke – član­stva u EU.
– Ur­ban je ka­zao da je stav Če­ške o pi­ta­nju neo­p­hod­no­sti pre­ki­da boj­ko­ta od stra­ne opo­zi­ci­je i nji­ho­vog uče­šća u re­dov­nim par­la­men­tar­nim ak­tiv­no­sti­ma ja­san. Sa­go­vor­ni­ci su oci­je­ni­li da su od­no­si dvi­ju dr­ža­va pri­ja­telj­ski, uz obo­stra­no is­ka­zan in­te­res da se oni do­dat­no una­pre­đu­ju na po­lju eko­no­mi­je, kon­kret­no ener­ge­ti­ke, ali i kroz ja­ča­nje par­la­men­tar­ne sa­rad­nje, če­mu će sna­žan do­pri­nos da­ti i po­sje­ta de­le­ga­ci­je Od­bo­ra za me­đu­na­rod­ne od­no­se i ise­lje­ni­ke Če­škoj, ko­ja će bi­ti re­a­li­zo­va­na po­čet­kom 2018. go­di­ne – pi­še u sa­op­šte­nju.
M.V.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"