Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
DPS kupovao glasove i bacao suzavac na opoziciju * Pucanj u leđa za tužilaštvo nije teško ubistvo * Firma iz Šangaja olakšala CGES za 11.000 eura * Škrelja krši zakon, Agencija ne reaguje * Kondoliza Rajs smjenjuje Dodika * Sudovi, ludovi * Presuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aida Petrović, direktorica CG ženskog lobija:
– Velika je stopa neprijavljivanja nasilja jer žrtve nijesu ohrabrene da se obrate institucijama. Kod nas se osuđuju žrtve. To nema nigdje u svijetu. Na drugoj strani, nasilnici se oslobađaju i prolaze s opomenama.

Vic Dana :)

Zemunac na sudu kaže svom advokatu:
– Slušaj, ako uspiješ da mi izdejstvuješ da dobijem samo jednu godinu zatvora, ova torba sa parama je tvoja, a ako ne uspiješ, leti ti glava!
Kasnije, sudija izriče presudu:
– Sud donosi presudu: Jedna godina zatvora!
Zemunac, sav srećan, grli advokata i upita ga:
– Jel bilo teško?
– Uh, đavolski teško!
– Zašto?
– Hm, sudija je htio da te oslobodi!


Došla plavuša na selo i naiđe na čobanina kako čuva ovce i pita ga:
– Koliko ova ovca ima godina?
– Ima dvije godine.
– A kako znate da ima toliko?
– Znam po rogovima.
– Vidi stvarno, ima 2 roga!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika DPS PROGLASIO POBJEDU U PRESTONICI UPRKOS GOMILI NEPRAVILNOSTI NA KOJE JE TOKOM DANA DOKUMENTOVANO UKAZANO
Burno na Cetinju
Burno na Cetinju
Pre­ma pre­li­mi­nar­nim re­zul­ta­ti­ma ju­če­ra­šnjih iz­bo­ra, De­mo­krat­ska par­ti­ja so­ci­ja­li­sta osvo­ji­la je naj­vi­še man­da­ta za ce­tinj­ski pa­ral­ment 16 (4.390 gla­so­va). Sli­je­de je De­mo­krat­ska Cr­na Go­ra sa pet man­da­ta na osno­vu osvo­je­nih 1.375 gla­so­va, a isto to­li­ko od­bor­ni­ka ima­će i Gra­đan­ski po­kret URA ko­ji je do­bio 1.434 gla­sa. U par­la­ment Pre­sto­ni­ce ula­zi SDP sa tri man­da­ta (926 gla­so­va), dok će po dva od­bor­ni­ka pred­sta­vlja­ti Sta­ru gar­du (672 gla­sa) i SD (579 gla­so­va). Osta­le par­ti­je ko­je su uče­stvo­va­le na ju­če­ra­šnjim iz­bo­ri­ma ni­je­su pre­šle cen­zus, a to su De­mo­krat­ski front (195), Cr­no­gor­ska (194), Po­zi­tiv­na (114) i Ce­tinj­ska slo­ga (84).
Ju­če­ra­šnji iz­bo­ri na Ce­ti­nju pro­te­kli su u bur­noj at­mos­fe­ri uz te­ške op­tu­žbe o ku­po­vi­ni gla­so­va i fi­zič­ke ob­ra­ču­ne po­li­tič­kih ne­is­to­mlji­šlje­ni­ka. Upr­kos to­me, iz­bor­nu po­bje­du ne­du­go na­kon za­tva­ra­nja bi­ra­li­šta pro­gla­sio je no­si­lac li­ste DPS-a Alek­san­dar Bog­da­no­vić.
Gra­đa­ni su svo­je gla­sač­ko pra­vo ostva­ri­ti na 39 bi­rač­kih mje­sta, a gla­sa­lo se za de­set iz­bor­nih li­sta i za 33 od­bor­nič­ka mje­sta u lo­kal­nom par­la­men­tu. Na lo­kal­nim iz­bo­ri­ma na Ce­ti­nju za­bi­lje­že­na je iz­la­znost od 70,33 od­sto, od ukup­no 14.168 upi­sa­nih u bi­rač­ki spi­sak.
Pra­vo gla­sa na ju­če­ra­šnjim iz­bo­ri­ma na Ce­ti­nju ima­lo je 14.168 bi­ra­ča, što je za 518 bi­ra­ča ma­nje ne­go na pret­hod­nim iz­bo­ri­ma 2013. go­di­ne.
To­kom iz­bor­nog da­na bi­rač­ka mje­sta na Če­vu i u Ba­ti Cuc­koj krat­ko­traj­no su bi­la bez stru­je ali to, ka­ko je sa­op­šti­la OIK, ni­je uti­ca­lo na tok gla­sa­nja. Na grad­skom bi­rač­kom mje­stu br 23 u bi­bli­o­te­ci „Nje­goš” do­šlo je do te­žeg in­ci­den­ta ka­da je oko 15 ča­so­va jed­no li­ce po­lo­mi­lo gla­sač­ku ku­ti­ju zbog če­ga je to bi­rač­ko mje­sto bi­lo za­tvo­re­no oko 30 mi­nu­ta. Ta­ko­đe, bi­rač­ko mje­sto u Austro­u­gar­skom po­slan­stvu bi­lo je za­tvo­re­no to­kom de­se­tak mi­nu­ta, a uzrok za­tva­ra­nja bi­ra­li­šta bio je fi­zič­ki su­kob dvi­je oso­be.
Na pret­hod­nim lo­kal­nim iz­bo­ri­ma, ko­ji su odr­ža­ni 16. no­vem­bra 2013. go­di­ne, na Ce­ti­nju je uče­sto­va­lo osam iz­bor­nih li­sta, od če­ga je pet pro­šlo cen­zus. DPS je osvo­jio 5.165 gla­so­va i 19 man­da­ta, So­ci­jal­de­mo­krat­ska par­ti­ja (1.532) i Po­zi­tiv­na Cr­na Go­ra (1.518) – po pet. Gra­đan­ski front (1.071) osvo­jio je tri man­da­ta, a So­ci­ja­li­stič­ka na­rod­na par­ti­ja (386) – je­dan man­dat. Man­da­te ni­je­su osvo­ji­le iz­bor­ne li­ste Pra­ved­na Cr­na Go­ra ko­ja je ima­la 165 gla­so­va, Po­kret za ča­sno Ce­ti­nje 141 i Li­be­ral­na par­ti­ja 135. gla­so­va.

Zo­ri­ca PE­TA­NO­VIĆ

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"