Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Predsjednik i dvoje sudija bez pravosudnog ispita * Odbornicu uhapsili zbog telefonskog poziva * Mila tumačio uz pomoć rječnika * Tužilaštvo da ispita bogatstvo Vujovića * Decembar u znaku dobrog zvuka * Savremena srpska umjetnost pred kineskom publikom * Predsjednik i dvoje sudija bez pravosudnog ispita
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 02-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Janko Vučinić, predsjednik Radničke partije :
Ako državni funkcioneri ne mogu da dokažu da su nešto stekli od svojih primanja, svu takvu imovinu im treba oduzeti. Mnogi su stekli imovinu na račun pljačke države i naroda.

Vic Dana :)

Mujo se jedva dovukao kući mrtav pijan u sitne sata, a bijesna Fata ga dočeka u kuhinji i zvizne mu jednu za uho:
- Pijanduro jedna obična, ‘o’š još pit’?
Mujo ćuti, a Fata mu zalijepi još jednu:
- A, budalet’no, ‘o’š još pit’?
Mujo i dalje ćuti, pa ga Fata tresne nogom:
- Čuješ ti mene? ‘O’š još pit?!
Mujo slegne ramenima:
- A daj onda još jednu kad s’ već tol’ko navalila...

Utrčava muž u kuću i s vrata viče:
- Ženooo... šta bi radila kad bih dobio na lotou?
- Uzela bih ti pola i ostavila te!
Muž izvadi 20 eura, daje ženi 10 i kaže:
- Briši.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika ČELNIK CRNOGORSKE DELEGACIJE NA ZASJEDANJU CEI U MINSKU Jačati geopolitičku bezbjednost
-Šef stal­ne de­le­ga­ci­je Skup­šti­ne Cr­ne Go­re u par­la­men­tar­noj di­men­zi­ji Cen­tral­no­e­vrop­ske ini­ci­ja­ti­ve (CEI) Mi­o­drag Vu­ko­vić uče­stvo­vao na za­sje­da­nju skup­šti­ne u Min­sku, u okvi­ru bje­lo­ru­skog pred­sje­da­va­nja ovom ini­ci­ja­ti­vom, na ko­joj je oci­je­nje­no da tre­ba ja­ča­ti sa­rad­nju u re­gi­o­nu. Ka­ko je sa­op­šte­no, ovo­go­di­šnja se­si­ja Par­la­men­tar­ne skup­šti­ne bi­la je po­sve­će­na te­mi „Di­gi­tal­ne teh­no­lo­gi­je u kon­tek­stu osi­gu­ra­va­nja ge­o­po­li­tič­ke bez­bjed­no­sti“.
Re­dov­no za­sje­da­nje otvo­rio je Mi­ha­il Mja­sni­ko­vič, pred­sjed­nik Gor­njeg do­ma Na­rod­nog so­bra­nja Re­pu­bli­ke Bje­lo­ru­si­je, a uče­sni­ci­ma su se, iz­me­đu osta­lih, obra­ti­li i Se­r­gej Pop­kov, mi­ni­star in­for­mi­sa­no­sti i te­le­ko­mu­ni­ka­ci­ja u Vla­di Bje­lo­ru­si­je, Ser­gej Rah­ma­nov, pred­sjed­nik Od­bo­ra za vanj­ske po­slo­ve i na­ci­o­nal­nu bez­bjed­nost Gor­njeg do­ma Na­rod­nog So­bra­nja Bje­lo­ru­si­je, Ala Bo­dak, pred­sjed­ni­ca Od­bo­ra za ustav­ni si­stem i za­ko­no­dav­stvo gor­njeg do­ma Na­rod­nog So­bra­nja Bje­lo­ru­si­je, i Va­le­rij Vo­ro­njec­ki, pred­sjed­nik Od­bo­ra za me­đu­na­rod­ne od­no­se Pred­stav­nič­kog do­ma Na­rod­nog so­bra­nja Bje­lo­ru­si­je.
– Na za­sje­da­nju su po­zdra­vlje­ni na­po­ri usmje­re­ni ka bo­ljoj ko­or­di­na­ci­ji ak­ci­ja ko­je spro­vo­de ze­mlje CEI, in­sti­tu­ci­je Evrop­ske uni­je, ze­mlje Is­toč­nog part­ner­stva i dru­ge me­đu­na­rod­ne or­ga­ni­za­ci­je s ci­ljem odr­ža­va­nja eko­nom­ske i po­li­tič­ke sta­bil­no­sti, kao i raz­vo­ja ino­va­ci­ja i di­gi­tal­nih teh­no­lo­gi­ja ko­je će osi­gu­ra­ti ge­o­po­li­tič­ku bez­bjed­nost. Na za­sje­da­nju Par­la­men­tar­ne skup­šti­na CEI kons­ta­to­van je i ogro­man na­pre­dak ko­ji su ze­mlje čla­ni­ce na­pra­vi­le u pret­hod­nih 28 go­di­na na pla­nu ja­ča­nja unu­tra­šnje ko­he­zi­je CEI ze­ma­lja – na­vo­di se u sa­op­šte­nju.
Is­ka­za­na je po­tre­ba za da­ljim raz­vo­jem ove vr­lo zna­čaj­ne re­gi­o­nal­ne ini­ci­ja­ti­ve, kao i za us­po­sta­vlja­njem in­ten­ziv­ne sa­rad­nje sa dru­gim re­gi­o­nal­nim okvi­ri­ma sa­rad­nje, ra­di po­sti­za­nja si­ner­get­skog efek­ta ko­jim bi se lak­še pre­va­zi­la­zi­li za­jed­nič­ki iza­zo­vi sa ko­ji­ma se su­o­ča­va­ju ze­mlje CEI.
– Na kra­ju za­sje­da­nja usvo­je­na je za­vr­šna de­kla­ra­ci­ja u ko­joj su su­mi­ra­ni za­ključ­ci. CEI je naj­sta­ri­ja re­gi­o­nal­na ini­ci­ja­ti­va na pro­sto­ri­ma cen­tral­ne i ju­go­i­stoč­ne Evro­pe. Po­sto­ji od 1989. go­di­ne i da­nas bro­ji 18 dr­ža­va čla­ni­ca. To su: Al­ba­ni­ja, Austri­ja, Bje­lo­ru­si­ja, Bo­sna i Her­ce­go­vi­na, Bu­gar­ska, Cr­na Go­ra, Če­ška, Hr­vat­ska, Ita­li­ja, Ma­đar­ska, Ma­ke­do­ni­ja, Mol­da­vi­ja, Polj­ska, Ru­mu­ni­ja, Slo­vač­ka, Slo­ve­ni­ja, Sr­bi­ja i Ukra­ji­na – pi­še u sa­op­šte­nju.
Jed­no­go­di­šnje pred­sje­da­va­nje Cen­tral­no­e­vrop­skom ini­ci­ja­ti­vom 1.ja­nu­a­ra 2018.go­di­ne pre­u­ze­će Re­pu­bli­ka Hr­vat­ska.M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"