Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Stojanović prećutao ženinu firmu * Potjernica za aktivistom DPS-a * Povratkom Fronta završena priča o vanrednim izborima * Presudiće Mikov glas * Stojanović prećutao ženinu firmu * Supermen * Krnja demokratija
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 07-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vesna Medenica, predsjednica Vrhovnog suda:
– Može li sudija sa platom od 650 eura da sačuva moralnost? Ne može.

Vic Dana :)

Hronologija braka:
Prve tri godine on govori, a ona sluša.
Sledeće tri godine ona govori, a on sluša.
Od sedme godine braka oni govore a komšije slušaju.
Na kraju oni govore, a sudija se krsti.

Uđe kauboj Džo u kafanu i za šankom ugleda barsku damu, a oko nje četvoricu kauboja. Gleda on, gleda, pa odjednom trgne pištolj, ubije četvoricu kauboja i zatim priđe barskoj dami i kaže:
– Kako to da tako lijepa dama stoji ovdje sasvim sama?

Trinaest polaznika policijske škole polagali za radno mjesto policajca i skupila se komisija. Stali oni u red, kad će komisija prvom od 13:
Daj nam ti reci jednu marku auta.
Ovaj prvi kao iz topa kaže JAGUAR, a ovaj drugi nije odmah shvatio pa kaže FEBRUAR. Treći MART, i tako oni svi redom, a ovaj dvanaesti kaže DECEMBAR. Trinaesti sav se izgubio, gleda u komisiju i sav drhti pa pruži ruku komisiji i kaže:
– Srećna Nova godina!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika FLEŠ
De­mar­ka­ci­ja dr­ma Vla­du
Po­li­tič­ki ana­li­ti­čar iz Pri­šti­ne Ar­tan Mu­ha­dži­ri ka­zao je ta­mo­šnjim me­i­dji­ma da će vla­da Ra­mu­ša Ha­ra­di­na­ja ima­ti ve­li­ki mo­ral­ni pro­blem da na­sta­vi da vla­da ako ne pre­va­zi­đe pro­blem de­mar­ka­ci­je sa Cr­nom Go­rom.
– Jed­na stvar mo­ra bi­ti ja­sna, a to je da pro­blem de­mar­ka­ci­je ne mo­že osta­ti – ili mo­ra bi­ti ri­je­šen ili treba na­ći al­ter­na­ti­vu. Ha­ra­di­na­je­va vla­da se ne­će usu­di­ti da ka­že da je pro­tiv ovog for­ma­ta raz­gra­ni­če­nja jer će ima­ti ve­li­ke pro­ble­me unu­tar vla­da­ju­će ko­a­li­ci­je, ali i sa me­đu­na­rod­nim part­ne­ri­ma – re­kao je Mu­ha­dži­ri.
Ha­ra­di­naj je već re­kao da će po­sla­ni­ci nje­go­ve stran­ke gla­sa­ti pro­tiv ra­ti­fi­ka­ci­je Spo­ra­zu­ma o de­mar­ka­ci­ji sa Cr­nom Go­rom, ko­ji je pot­pi­san kra­jem av­gu­sta 2015.go­di­ne u Be­ču.M.V.

Sa­rad­nja uslov raz­vo­ja
Po­mi­re­nje i so­li­dar­nost pred­u­slo­vi su da­ljeg na­pret­ka re­gi­o­na, oci­je­nje­no je na sa­stan­ku vi­so­ke pred­stav­ni­ce EU za spolj­nu po­li­ti­ku i bez­bjed­nost Fe­de­ri­ke Mo­ge­ri­ni i mi­ni­stra vanj­skih po­slo­va Sr­đa­na Dar­ma­no­vi­ća, ko­ji su se ju­če sa­sta­li u Bri­se­lu.
– Mo­ge­ri­ni je pre­ni­je­la sna­žnu po­dr­šku evrop­skoj per­spek­ti­vi Za­pad­nog Bal­ka­na. Sa­go­vor­ni­ci su se sa­gla­si­li da su po­mi­re­nje i so­li­dar­nost pred­u­slo­vi da­ljeg na­pret­ka re­gi­o­na. Za­jed­nič­ki je oci­je­nje­no da prin­cip re­ga­te tre­ba da pred­sta­vlja oko­sni­cu po­li­ti­ke pro­ši­re­nja EU i u tom kon­tek­stu je is­tak­nu­ta li­der­ska ulo­ga Cr­ne Gore – na­vo­di se u sa­op­šte­nju.
M.V.

Ana­li­za pre­go­vo­ra
Iz Vla­de je na­ja­vlje­no da će sed­mi sa­sta­nak Od­bo­ra za sta­bi­li­za­ci­ju i pri­dru­ži­va­nje iz­me­đu Cr­ne Go­re i Evrop­ske uni­je bi­ti odr­žan da­nas u Pod­go­ri­ci. Sa­sta­nak će sa cr­no­gor­ske stra­ne otvo­ri­ti mi­ni­star evrop­skih po­slo­va Alek­san­dar An­dri­ja Pe­jo­vić, a u ime Evrop­ske uni­je To­mas Ha­glajt­ner, šef je­di­ni­ce za Cr­nu Go­ru u Ge­ne­ral­noj di­rek­ci­ji za su­sjed­sku po­li­ti­ku i pre­go­vo­re o pro­ši­re­nju. Ka­ko je sa­op­šte­no, te­ma sa­stan­ka će bi­ti raz­ma­tra­nje is­pu­nja­va­nja po­li­tič­kih i eko­nom­skih kri­te­ri­ju­ma pri­stu­pa­nja, kao i spro­vo­đe­nje Spo­ra­zu­ma o sta­bi­li­za­ci­ji i pri­dru­ži­va­nju (SSP).
– Na­kon za­vr­šet­ka sa­stan­ka od­bo­ra, bi­će or­ga­ni­zo­va­na kon­fe­ren­ci­ja za me­di­je na ko­joj će go­vo­ri­ti Pe­jo­vić i Ha­glajt­ner – pi­še u sa­op­šte­nju. M.V.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"