Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Aco dao Canetu 1,3 miliona, pomaže i ministarstvo * Spojiti predsjedničke i lokalne izbore * Poslanici iz vlasti sebe častili 410 eura * Do krsta prvi otac i sin * Čekaju nas duge suše, poplave i požari * Aco dao Canetu 1,3 miliona, pomaže i ministarstvo * Srbiji prijeti serija atentata
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 20-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Blagoje Grahovac, penzionisani general:
– Vojska je institucija koja među prvima osjeti nevolju rđave vlasti.

Vic Dana :)

Šta radiš kada te jure avion, tenk i svemirski brod?
- Kažeš Cigi da zaustavi ringišpil.

Muž, zavaljen na fotelji, doviknu ženi:
- Daj draga, pogledaj šta je tom djetetu?! Mnogo se dere!
- Pa, šta `oćeš, ... možda da ga stavim na vibraciju?


Otišao narkoman kod ljekara i slučajno zaluta na ginekološko odjeljenje. U čekaonici sjede pored trudnice i upita:
- Da li voliš svoje dijete?
- Volim.
- A, voli li ono tebe?
- Pa, voli.
- Pa što si ga onda pojela!?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika ASK TVRDI DA JE SVE U REDU UOČI IZBORA U BERANAMA I ULCINJU Potrošeno 1,7 miliona, ali nema zloupotreba
Agen­ci­ja za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je (ASK) ni­je ot­kri­la ni­ka­kve zlo­u­po­tre­be dr­žav­nih re­sur­sa u iz­bor­ne svr­he u ak­tiv­no­sti­ma u to­ku kam­pa­nje za lo­kal­ne iz­bo­re u Ul­ci­nju i Be­ra­na­ma. Na ju­če­ra­šnjoj sjed­ni­ci Sa­vjet ASK je kon­sta­to­vao da se kon­tro­le spro­vo­de u skla­du sa Pla­nom kon­tro­le i nad­zo­ra ko­ji je do­ne­sen za na­ve­de­ne iz­bo­re, te da je od ukup­no 35 ob­ve­zni­ka kon­tro­li­sa­no pet bu­džet­skih po­tro­šač­kih je­di­ni­ca na te­ri­to­ri­ji op­šti­ne Ul­cinj. U to­ku je kon­tro­la na te­ri­to­ri­ji op­šti­ne Be­ra­ne.
– Ob­ja­vlje­no je 12 ana­li­tič­kih kar­ti­ca u ko­ji­ma je is­ka­za­na po­tro­šnja od 1,7 mi­li­o­na eura, dok je u to­ku iz­bor­ne kam­pa­nje is­pla­će­no 17 jed­no­krat­nih po­mo­ći od 1.700 eura. U to­ku kam­pa­nje spro­ve­de­no je 47 po­stu­pa­ka za­po­šlja­va­nja, od ko­jih se u 44 slu­ča­ja ra­di o pro­du­že­nju ra­ni­je za­klju­če­nih ugo­vo­ra na od­re­đe­no vri­je­me, dok je no­vo­za­po­sle­no se­dam oso­ba – sa­op­šte­no je iz ASK.
Ka­da su u pi­ta­nju po­li­tič­ki su­bjek­ti, iz ASK-a su uka­za­li da je pre­da­to 19 iz­bor­nih li­sta, a da je 14 po­li­tič­kih su­bjek­ta otvo­ri­lo 15 po­seb­nih ži­ro ra­ču­na i od­re­di­lo od­go­vor­na li­ca za 16 iz­bor­nih li­sta. Na osno­vu pod­ni­je­tih iz­vje­šta­ja po­li­tič­kih su­bje­ka­ta, ka­ko su na­ve­li, ni­je bi­lo pri­lo­ga prav­nih i fi­zič­kih li­ca za pro­te­kla dva iz­vje­štaj­na pe­ri­o­da. Za na­red­nu ne­dje­lju je pla­ni­ra­na kon­tro­la po­li­tič­kih su­bje­ka­ta ko­ji uče­stvu­ju na iz­bo­ri­ma.
Sa­vjet je, ka­ko je sa­op­šte­no, raz­ma­trao Uput­stvo o obra­scu pri­vre­me­nog iz­vje­šta­ja o tro­ško­vi­ma po­li­tič­kog su­bjek­ta i Uput­stvo o obra­scu iz­vje­šta­ja o po­ri­je­klu, vi­si­ni i stuk­tu­ri pri­ku­plje­nih i utro­še­nih sred­sta­va iz jav­nih i pri­vat­nih iz­vo­ra za iz­bo­r­nu kam­pa­nju za pred­sjed­nič­ke i par­la­men­tar­ne i lo­kal­ne iz­bo­re. Sa­vjet je kon­sta­to­vao da je na­ve­de­nim ak­ti­ma omo­gu­ćen ve­ći ste­pen tran­spa­rent­no­sti tro­ško­va po­li­tič­kog su­bjek­ta u to­ku iz­bor­ne kam­pa­nje.M.S.


ODI­HR kon­tro­li­še

Za­mje­nik še­fa Odje­lje­nja ODI­HR-a za iz­bo­re Ri­čard La­pin sa­op­štio je ju­če to­kom sa­stan­ka sa di­rek­to­rom ASK Sre­te­nom Ra­do­nji­ćem da je svr­ha ove mi­si­je da se oci­je­ni sta­nje uoči na­stu­pa­ju­ćih pred­sjed­nič­kih iz­bo­ra, na osno­vu ko­jih će bi­ti do­ne­se­na od­lu­ka o spro­vo­đe­nju neo­p­hod­nih ak­tiv­no­sti za po­sma­tra­nje tih iz­bo­ra. Pred­stav­ni­ke OD­HIR-a za­ni­ma­lo je na ko­ji se na­čin Agen­ci­ja pri­pre­ma za iz­bo­re, kao i re­sur­si za im­ple­men­ta­ci­ju naj­no­vi­jih iz­mje­na u iz­bor­nom za­ko­no­dav­stvu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"