Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * DPS popisuje birače u javnoj upravi * Policajcu ništa nije bilo sumnjivo * Zbog duga blokiran 51 advokat * Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * Brisel zgazio pravila da bi ucijenio Srbiju * Pjeva da bi bio drugačiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Slobodan Slovinić, slikar:
– Umjetnost je danas zapostavljena, i to mi je žao.

Vic Dana :)


Upecao student zlatnu ribicu. Ribica mu kaže:
–Pusti me, ispuniću ti jednu želju.
Student začuđeno pita:
– Kako jednu, zar ne treba tri?
Na to će ribica:
– Eeee, sad je po Bolonji.

Pita otac sina, studenta:
– Jesi li znao sva pitanja na ispitu?
– Jesam.
– Pa, kako onda nisi položio?
– Nisam znao odgovore!

Koja je razlika između političara i lopova?
- Nikakva, samo što smo političare sami birali, a lopovi biraju nas!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika REAGOVANJE AGENCIJE ZA SPREČAVANJE KORUPCIJE
Ko prekrši zakon biće kažnjen
Ko prekrši zakon biće kažnjen
Op­šti­ne Gu­si­nje, Ro­ža­je, Plav, Moj­ko­vac, Ko­la­šin i Ce­ti­nje, na­kon upo­zo­re­nja Agen­ci­je za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je (ASK) i ot­kla­nja­nja teh­nič­kih pro­ble­ma, spro­ve­le su za­kon­sku oba­ve­zu do­sta­vlja­nja iz­vje­šta­ja o so­ci­jal­nim da­va­nji­ma u kam­pa­nji, sa­op­šte­no je ju­če iz ASK.
Ka­ko su na­ve­li, po­vo­dom tvrd­nji po­je­di­nih ne­vla­di­nih or­ga­ni­za­ci­ja da 45 od­sto ob­ve­zni­ka za­ko­na ne po­štu­je oba­ve­zu ob­ja­vlji­va­nja po­da­ta­ka o tro­še­nju bu­džet­skih sred­sta­va i o upo­tre­bi slu­žbe­nih vo­zi­la u iz­bor­noj kam­pa­nji, kao i po­zi­va ASK na ener­gič­nu re­ak­ci­ju i po­kre­ta­nje pre­kr­šaj­nih po­stu­pa­ka, Agen­ci­ja de­man­tu­je te na­vo­de.
– Agen­ci­ja za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je od da­na ras­pi­si­va­nja iz­bo­ra za pred­sjed­ni­ka Cr­ne Go­re u kon­ti­nu­i­te­tu pra­ti is­pu­nja­va­nje za­kon­ske oba­ve­ze sed­mo­dnev­nog iz­vje­šta­va­nja o po­tro­šnji 428 bu­džet­skih po­tro­šač­kih je­di­ni­ca na dr­žav­nom i lo­kal­nom ni­vou i za­kon­ske oba­ve­ze ob­ja­vlji­va­nja iz­da­tih put­nih na­lo­ga ko­ja se od­no­si na 718 or­ga­na vla­sti – pi­še u re­a­go­va­nju.
Agen­ci­ja, ka­ko tvr­de, pra­ti is­pu­nja­va­nje za­kon­ske oba­ve­ze pet­na­e­sto­dnev­nog iz­vje­šta­va­nja o so­ci­jal­nim da­va­nji­ma i bu­džet­skim ras­ho­di­ma ko­ja se od­no­si na 27 or­ga­na vla­sti.
– Od da­na ras­pi­si­va­nja pred­sjed­nič­kih iz­bo­ra su pro­te­kla dva sed­mo­dnev­na iz­vje­štaj­na pe­ri­o­da za ob­ja­vlji­va­nje ana­li­tič­kih kar­ti­ca bu­džet­skih po­tro­šač­kih je­di­ni­ca i iz­da­tih put­nih na­lo­ga, kao i je­dan pet­na­e­sto­dnev­ni pe­ri­od za iz­vje­šta­va­nje o so­ci­jal­nim da­va­nji­ma i bu­džet­skim ras­ho­di­ma. U na­ve­de­nom pe­ri­o­du ASK je uspje­la da obez­bi­je­di vi­sok ste­pen iz­vr­še­nja za­kon­ske oba­ve­ze ob­ja­vlji­va­nja ana­li­tič­kih kar­ti­ca o bu­džet­skoj po­tro­šnji, iz­da­tih put­nih na­lo­ga, te iz­vje­šta­ja ko­ji se od­no­se na so­ci­jal­na da­va­nja i bu­džet­ske ras­ho­de, i na taj na­čin obez­bi­je­di vi­sok ste­pen tran­spa­rent­no­sti upo­tre­be dr­žav­nih sred­sta­va u iz­bor­noj kam­pa­nji – na­ve­de­no je u sa­op­šte­nju.
Tvr­de da su za dva sed­mo­dnev­na pe­ri­o­da od da­na ras­pi­si­va­nja iz­bo­ra sve bu­džet­ske po­tro­šač­ke je­di­ni­ce ob­ja­vi­le ana­li­tič­ke kar­ti­ce sa ra­ču­na u svom po­sje­du.
– Ta­ko­đe, or­ga­ni vla­sti ured­no ob­ja­vlju­ju put­ne na­lo­ge ili in­for­ma­ci­je o ne­po­sje­do­va­nju slu­žbe­nih vo­zi­la. Za pr­vi pet­na­e­sto­dnev­ni iz­vje­štaj­ni pe­ri­od, svi od ukup­no 27 ob­ve­zni­ka su do­sta­vi­li Agen­ci­ji po­treb­ne iz­vje­šta­je, uklju­ču­ju­ći i op­šti­ne Gu­si­nje, Ro­ža­je, Plav, Moj­ko­vac, Ko­la­šin i Ce­ti­nje, ko­je su na­kon upo­zo­re­nja Agen­ci­je, od­no­sno ot­kla­nja­nja teh­nič­kih pro­ble­ma, spro­ve­le za­kon­sku oba­ve­zu do­sta­vlja­nja iz­vje­šta­ja o so­ci­jal­nim da­va­nji­ma. Agen­ci­ja je da­la do­pri­nos vi­so­kom ste­pe­nu iz­vr­še­nja oba­ve­ze sed­mo­dnev­nog i pet­na­e­sto­dnev­nog iz­vje­šta­va­nja, i to za­ko­nom do­zvo­lje­nim mje­ra­ma –kon­sul­ta­ci­ja­ma sa ob­ve­zni­ci­ma i pru­ža­njem struč­ne po­mo­ći, kao i mje­ra­ma upo­zo­re­nja. U od­no­su na ob­ve­zni­ke ko­ji kr­še za­kon, Agen­ci­ja će po­kre­nu­ti pre­kr­šaj­ni po­stu­pak –sa­op­šti­li su iz ASK. M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne izbore za odbornike u SO Nikšić koji će biti održani 14.03.2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"