Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * DPS popisuje birače u javnoj upravi * Policajcu ništa nije bilo sumnjivo * Zbog duga blokiran 51 advokat * Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * Brisel zgazio pravila da bi ucijenio Srbiju * Pjeva da bi bio drugačiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Slobodan Slovinić, slikar:
– Umjetnost je danas zapostavljena, i to mi je žao.

Vic Dana :)


Upecao student zlatnu ribicu. Ribica mu kaže:
–Pusti me, ispuniću ti jednu želju.
Student začuđeno pita:
– Kako jednu, zar ne treba tri?
Na to će ribica:
– Eeee, sad je po Bolonji.

Pita otac sina, studenta:
– Jesi li znao sva pitanja na ispitu?
– Jesam.
– Pa, kako onda nisi položio?
– Nisam znao odgovore!

Koja je razlika između političara i lopova?
- Nikakva, samo što smo političare sami birali, a lopovi biraju nas!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika MIRKO STANIĆ OCIJENIO DA SE U CRNOJ GORI JOŠ NE MOŽE GOVORITI O FER IZBORIMA SDP je na udaru režima
So­ci­jal­de­mo­krat­ska par­ti­ja (SDP) is­tra­ja­će u svom za­la­ga­nju da Cr­na Go­ra po­sta­ne ze­mlja ko­ja će bi­ti ugod­no mje­sto za ži­vot svih nje­nih gra­đa­na, ka­zao je port­pa­rol te par­ti­je Mir­ko Sta­nić. On je pre­ci­zi­rao da to pod­ra­zu­mi­je­va da ima­ju do­bra pri­ma­nja, si­gu­ran po­sao i prav­du kao osno­vu dru­štve­nog ure­đe­nja.
– Sve ono što u ovom mo­men­tu ne ra­de DPS i sa­te­li­ti ko­ji su osno­va­ni da bi im da­li po­dr­šku – ka­zao je Sta­nić za por­tal Ko­deks.
On je na­gla­sio da je bi­zar­no da se za „zdra­vlje” par­ti­je u opo­zi­ci­ji bri­nu stran­ke na vla­sti, ali „Cr­na Go­ra do­sti­že i tu do­zu po­li­tič­ke iro­ni­je”.
– Re­zul­tat SDP-a u Ul­ci­nju i Be­ra­na­ma je mo­gao bi­ti i bo­lji, ali je ostva­ren u mje­ri mo­gu­ćeg. U Ul­ci­nju se oči­gled­no de­si­la or­ga­ni­zo­va­na pre­va­ra jer je po­ni­šte­no pre­ko 40 li­sti­ća na ko­ji­ma je za­o­kru­žen SDP, a na kra­ju nam je za ula­zak u par­la­ment bi­lo po­treb­no još sa­mo šest gla­so­va. To go­vo­ri o že­lji ne­kih da se na sva­ki na­čin ob­ra­ču­na­ju sa pro­gre­siv­nim di­je­lom dru­štva, ko­ji svo­je po­li­tič­ke ci­lje­ve ne­će ostva­ri­va­ti ku­po­vi­nom gla­so­va, za­stra­ši­va­nje, pri­jet­nja­ma i pri­ti­sci­ma– re­kao je Sta­nić
On je pod­sje­tio da SDP u Be­ra­na­ma ni ra­ni­je ni­je imao od­bor­ni­ka, a sa­da je nji­ho­va ko­a­li­ci­ja bi­la naj­bli­ža ula­sku u lo­kal­ni par­la­ment, ta­ko da im osta­je da i da­lje ra­de na to­me da ide­je ko­je za­stu­pa­ju do­bi­ju ja­ču po­dr­šku i u tom gra­du
– Go­to­vo je sra­mot­no to što su po­je­di­ni pred­stav­ni­ci DPS-a ili nji­ho­vog ko­a­li­ci­o­nog part­ne­ra ra­di­li ka­da su u pi­ta­nju pri­ti­sci na gra­đa­ne, a ko do sa­da ni­je vje­ro­vao u to mo­že po­slu­ša­ti sni­mak na ko­jem se kan­di­dat SDP-a ubje­đu­je da ode sa li­ste ka­ko bi za­uz­vrat do­bio za­po­sle­nje za že­nu. Ta­kvih slu­ča­je­va je bi­lo de­se­ti­ne, a pod „po­seb­nim mje­ra­ma” su bi­li čla­no­vi SDP-a, sim­pa­ti­ze­ri i gla­sa­či na­še par­ti­je – ka­zao je Sta­nić.
Ka­ko je do­dao, u uslo­vi­ma u ko­ji­ma se lo­kal­ni iz­bo­ri do­ži­vlja­va­ju kao mje­sto ob­ra­ču­na ko­ji je sve sa­mo ne po­li­tič­ki, gu­bi se smi­sao po­li­tič­ke utak­mi­ce i ne mo­že se go­vo­ri­ti o ele­men­tar­no slo­bod­nim i fer iz­bo­ri­ma.
– I po­red svih pri­ti­sa­ka, po­li­ti­ka par­ti­ja na vla­sti do­bi­ja sve ma­nju i ma­nju po­dr­šku, ali je to nji­ho­va bri­ga u su­sret ve­ćem bro­ju iz­bo­ra ko­ji sli­je­de. DPS i sa­te­li­ti ko­ri­ste odr­ža­va­nje lo­kal­nih iz­bo­ra u raz­li­či­tim ter­mi­ni­ma ka­ko bi svu dr­žav­nu in­fra­struk­tu­ru zlo­u­po­tri­je­bi­li na ma­lom pod­ruč­ju. Ta­da se na sto­ti­ne di­rek­to­ra, mi­ni­sta­ra i slu­žbe­ni­ka, umje­sto svo­jim po­slom, ba­ve obi­la­skom se­la i do­ma­ći­na, obe­ća­nji­ma i zlo­u­po­tre­ba­ma, umje­sto da ra­de ono za što ih gra­đa­ni Cr­ne Go­re pla­ća­ju – is­ta­kao je Sta­nić.M.V.


Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"